INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Cotidianul Marca începe să aibă îndoieli asupra revoluției de la Espanyol: "A dispărut efectul Gâlcă?"

Costel Gâlcă, gînditor, căutînd soluția salvatoare la Espanyol // Foto: Guliver/GettyImages
Costel Gâlcă, gînditor, căutînd soluția salvatoare la Espanyol // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 12 ianuarie 2016 00:00

După 1-2 cu Eibar, al doilea eșec al antrenorului român în Primera, "alb-albaștrii joacă la fel ca atunci cînd pierdeau cu Sergio, precedentul tehnician".

A început foarte bine Costel Gâlcă la Espanyol. Două victorii la rînd, una în Copa del Rey, alta în campionat, apoi a ținut piept Barcelonei: 0-0 în derbyul catalan al Primerei. Spania era impresionată. Tehnicieni, ziariști, fani, toți remarcau calitățile fostului jucător ce confirmă ca antrenor.

3 eșecuri și un egal

Și totuși, din 30 decembrie, alb-albaștrii n-au mai cîștigat deloc, avînd trei înfrîngeri și un egal! Iar primele semne de îndoială se strecoară deja în presa iberică.

"A dispărut efectul Gâlcă?", s-a întrebat ieri cotidianul Marca, observînd o scădere dramatică în evoluția echipei la ultimul eșec, 1-2 cu Eibar:

"Espanyol se dezumflă, și în joc, și în rezultate. Gâlcă spunea că formația va reacționa și vom vedea altceva. Dar au trecut deja cîteva săptămîni. Va reuși? Deocamdată, catalanii joacă la fel ca atunci cînd pierdeau cu Sergio"

"N-am soluții pe bancă"

Antrenorul e și el afectat, și de meci, și de scor. "Fără siguranță și fără personalitate nu poți cîștiga partidele. Au fost și momente bune, dar n-am profitat de ele". Însă Gâlcă e mai supărat pe șefii clubului, care nu fac nici un transfer. Pentru ei a fost decizia luată în timpul meciului și mesajul de la conferință: "Am făcut o singură înlocuire în 90 de minute fiindcă n-am soluții pe bancă".

Furios pe conducători

Cînd a venit, pe 14 decembrie, le-a cerut conducătorilor "o schimbare profundă, cu patru-cinci oameni noi", remarcă jurnalul Sport. "Surprinzător, nu s-a întîmplat nimic de la sfîrșitul lui decembrie. Ca să relansezi această echipă, trebuie hotărîri rapide și drastice". Costel ar fi avut nevoie urgent de un fundaș central și un mijlocaș de bandă, iar pentru stoper l-ar fi vrut pe Varela.

Costă prea mult

Numai că Varela e scump chiar și pentru Espanyol: clauză de reziliere de 5 milioane de euro a stelistului ar îndepărta clubul catalan. Al cărui transfer de top în acest sezon e Gerard, venit cu 1,5 milioane de la Villarreal!

4.600.000 €a fost cea mai scumpă achiziție a lui Espanyol din ultimii 5 ani: Dani Osvaldo (Bologna)

6a fost nota primită de Gâlcă în Marca (de la 1 la 10) și două stele în Mundo Deportivo (de la 1 la 5)

13este locul ocupat de Espanyol în Primera, cu 21 de puncte, 6 deasupra zonei retrogradării

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  12 Ianuarie 2016, 13:37

Pentru cum i-au lovit pe cei de la Barcelona le doresc din toata inima... sa retrogradeze!!!!

valiza.epo
valiza.epo  •  12 Ianuarie 2016, 09:20

Eroare! Efectul Galca abia incepe sa-si faca efectul!

vladutz13
vladutz13  •  12 Ianuarie 2016, 09:13

Este perfect normal, orice schimbare de antrenor aduce o imbunatatire pe termen scurt... apoi e nevoie de timp ca sa schimbe cu adevarat ceva. Nu exista minuni si nu rezolvi doar asa tactic pe tabla problemele unei echipe...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează