INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENORI

După înfrângerea la debut, Dan Petrescu se plânge de jucători: „Ce am pregătit până acum nu a funcționat”

Articol de - Publicat sambata, 24 iunie 2023 17:29 / Actualizat sambata, 24 iunie 2023 17:58

La zece zile de la prezentare, Dan Petrescu (55 de ani) a început cu o înfrângere la Jeonbuk Hyundai Motors, în Coreea de Sud, 0-2 în fața lui Gwangju. „E o combinație de factori care accentuează problemele noastre”, a încercat să explice Petrescu la conferință. Antrenorul a avertizat: „Va trebui să creștem mult jocul. Vom face schimbări în echipă”.

Pe 14 iunie, Dan Petrescu a fost prezentat în Coreea de Sud, la Jeonbuk Hyundai Motors. Astăzi, zece zile mai târziu, antrenorul a debutat în campionat la noua sa echipă.

Dan Petrescu, debut cu o înfrângere usturătoare în Coreea de Sud: nu se mai întâmplase de 6 ani!
COREEA DE SUD
Dan Petrescu, debut cu o înfrângere usturătoare în Coreea de Sud: nu se mai întâmplase de 6 ani!

Un prim meci deloc bun, înfrângere pe terenul lui Gwangju (0-2), în fața căreia Jeonbuk nu mai pierduse din 30 aprilie 2017. De peste șase ani! Verzii au căzut pe locul 8 în clasament și sunt acum, după 19 etape, la 20 de puncte de liderul Ulsan.

Dan Petrescu a avut 4 jucători accidentați, inclusiv primii doi căpitani!

La conferința de presă, tehnicianul în vârstă de 55 de ani s-a plâns. De joc și de jucători. „Ceea ce am pregătit până acum nu a funcționat”, a declarat Petrescu, potrivit Yunhap News. „N-am creat ocazii, ne-a lipsit mișcarea în faza ofensivă”.

Antrenorul nu a putut folosi patru oameni importanți. Aproape întreaga linie defensivă, în primul rând stoperul Hong Jeong-ho, căpitanul echipei, și fundașii dreapta Kim Moon-hwan și stânga Kim Jin-soo. Pe lângă mijlocașul Paik Seung-ho, al doilea căpitan al lui Jeonbuk. Toți patru sunt accidentați.

„Pe lângă aceștia, nici cei reveniți după accidentări nu stau perfect din punct de vedere fizic. E o combinație de factori care accentuează problemele noastre”, a încercat să explice Petrescu.

Peste patru zile, pe 28 iunie, Jeonbuk o va înfrunta din nou pe Gwangju, acasă, în sferturile de finală ale Cupei Coreei de Sud. tehnicianul a avertizat: „Va trebui să creștem mult jocul. Vom face schimbări în echipă. Cei care nu prea au fost folosiți vor primi și ei o șansă".

Dan Petrescu a fost pus sub presiune încă de la prezentare: „E un risc pentru club”

Chiar dacă a semnat un contract pe doi ani și șase luni, cu un salariu total de 3 milioane de dolari (1,2 milioane pe sezon), Petrescu nu le oferă prea multă siguranță sud-coreenilor. La prima conferință, din 14 iunie, un jurnalist i-a spus tocmai acest lucru:

„De-a lungul carierei, nu ați rămas mult timp la formațiile pe care le-ați pregătit. Fanii lui Jeonbuk consideră că acest lucru este un risc pentru club”.

A răspuns astfel: „În unele locuri stai un an, doi ani, cinci ani. Aș vrea să stau zece ani aici. Dar nu știi niciodată cât de lungă e viața antrenorului, pentru că fiecare club e diferit, pentru că fiecare țară e diferită. Fiecare alegere are presiune și doză de risc, însă trebuie să înduri, trebuie să accepți”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

A refuzat-o pe PSG și a ales finalista Ligii Campionilor! Inter i-a găsit înlocuitor lui Edin Dzeko

Manchester City, interesată de jucătorul care a costat-o pe PSG aproape 70 de milioane de euro

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
Gerson
Gerson  •  25 Iunie 2023, 13:04

Despre CFR Cluj numai de bine va fi una dintre candidatele la retrogradare indubitabil....lip

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  25 Iunie 2023, 09:22

...niste jurnalisti nepriceputi au ras de Daniel Boruga ...starul antrenorilor romani ...bursucul face Romania de ras pe unde se duce ...el si cu Boloni ...ca pe hagi nu l mai ia nimeni ...

donqhot
donqhot  •  24 Iunie 2023, 21:06
Postat de nefertem pe 24 Iunie 2023, 18:25

Daca primea 3 penalty-uri, cum ar fi fost normal pentru un antrenor de nivelul lui, avea sanse sa castige.

macar egal.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează