INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

De ce l-a ”executat” Beretta pe Mutu » Decont uruguayan

Mutu s-a remarcat prin randamentul inconstant la Cesena, făcînd un meci bun și apoi 2-3 slabe
Mutu s-a remarcat prin randamentul inconstant la Cesena, făcînd un meci bun și apoi 2-3 slabe

Articol de - Publicat duminica, 04 martie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 03 martie 2012 21:08

Deranjat de meciul slab cu Chievo, antrenorul Cesenei s-a înfuriat că atacantul român a jucat şi după pauză în amicalul de miercuri, tot dezamăgitor, lăsînd clubul în planul doi.

Dacă selecţionerul Piţurcă i-a dat ultimatum, Cesena l-a pedepsit fără avertisment. Întors de la echipa naţională, Mutu s-a trezit exclus din lot, ratînd revederea cu fanii Fiorentinei. Antrenorul Beretta, al treilea al "lanternei" din acest sezon!, şi-a "executat" liderul cu acordul preşedintelui Campedelli. În spatele motivaţiei că "nu e în vîrf de formă şi nu ne permitem jucători care nu-s la maximum" stau cele 75 de minute jucate miercuri de atacantul român în testul cu Uruguay.

Dacă a trecut peste zvonurile venite dinspre suporteri privind frecventele sale ieşiri nocturne, l-a deranjat însă că Mutu a insistat să rămînă în teren şi după pauză, simţind că poate marca şi egala recordul de 35 de goluri al lui Hagi la "naţională". Lipsind toată săptămîna de la pregătiri, Adrian nu l-a convins nici prin joc pe Beretta. Care ştie că "decarul" său nu rezistă 3 meciuri în 7 zile şi l-a odihnit pentru "partidele capitale cu Catania şi Siena, în care sper să fie determinant".

A mai păţit-o cu Napoli!
Nu e prima oară cînd Mutu e lăsat în afara lotului. I s-a întîmplat şi cu Arrigoni, care a decis să-l menajeze pentru etapa cu Napoli, din 1 februarie, pentru a-l avea proaspăt cu Catania. Meci care s-a amînat însă de două ori din cauza zăpezii! La următorul, Adrian a marcat şi a scos un penalty şi cartonaş roşu pentru Konko cu Lazio, pe "Olimpico", însă Cesena a pierdut cu 2-3.

S-a cerut afară la Roma
Cînd nu i-a convenit situaţia, Mutu a ieşit la pauză. Pe 21 ianuarie, Cesena era condusă cu 3-0, iar "Briliantul" i-a cerut lui Arrigoni să-l schimbe. Făcuse un joc foarte slab şi i-a explicat că nu poate da randamentul dorit. "Ştiam că nu s-a antrenat la maximum în săptămîna dinaintea jocului şi că nu se simţea bine. Mutu ne-a supărat doar cînd a fost eliminat, cu Fiorentina", l-a scuzat preşedintele Campedelli.

7 goluri şi două pase decisive a dat Mutu în 1.655 de minute bifate în campionat la Cesena. A fost titular în toate cele 20 de partide jucate

ALTE ŞTIRI DESPRE STRANIERII DIN ITALIA:

Şi Chivu este out!
Chivu ratează al doilea joc consecutiv la Inter. Absent la Napoli, din cauza unei otite, fundaşul român n-a fost reţinut în lot nici pentru vizita Cataniei. Cristi a scăpat de febră, dar abia ieri s-a putut pregăti normal, Ranieri considerînd că nu poate sta nici pe bancă. Antrenorul a exclus şi mutarea lui la mijloc: "Nu poate fi urmaşul lui Motta. Chivu vrea să revină în centrul defensivei".

Radu pierde derbyul
Ştefan Radu îşi amînă revenirea la Lazio. Indisponibil din 1 februarie, din cauza tendinopatiei la genunchiul drept (operat în decembrie 2010), fundaşul român nu a putut fi recuperat pentru derbyul de astăzi cu AS Roma. Antrenorul Reja a preferat să nu rişte o accidentare mai gravă, dar speră să-l aibă apt pe fostul dinamovist n etapa viitoare, contra Bolognei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
leroiv72
leroiv72  •  04 Martie 2012, 12:31

...asa "ziaristi" avem! din pacate, este valabil pt toata societatea romaneasca...

leroiv72
leroiv72  •  04 Martie 2012, 12:30

nu inteleg de ce voi, ziaristii, ii tot botezati pe acesti cetateni cu drept de vot ce fortuit(adica intamplator) sunt practicanti(majoritatea jalnici) ai meseriei de "fotbalist" ba pietre pretioase( "diamante", "briliante") ba le "brazilienizati" numele("torjinho"), etc. chiar nu puteti scrie un articol corect dpdv gramatical dar si al semanticii, si trebuie sa va condimentati materialul cu diverse denumiri ce mai mult dau in ironie la adresa indivizilor in cauza decat in preamarire(caci mutu, sa fim sinceri acum, nu stiu cand a fost el vreodata vreun "briliant")? observ, cu parere de rau, ca la asa "fotbalisti" asa "

pepino2254
pepino2254  •  04 Martie 2012, 10:22

mutu lasa ne

Vezi toate comentariile (3)
Comentează