INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Dorința lui Luce » Cel mai mare antrenor român anunță: ”Plec de la Șahtior după ce vom mai juca o dată pe Donbass Arena”

Lucescu a cîștigat 20 de trofee cu Șahtior în 11 ani // Foto: Reuters
Lucescu a cîștigat 20 de trofee cu Șahtior în 11 ani // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 29 iunie 2015 00:00

Tehnicianul român, 70 de ani pe 29 iulie, sub contract pînă-n 2016, se concentrează mai departe pe reconstrucția echipei: ”Ne dorim una mai tînără, mai ucraineană”.

Mircea Lucescu va intra pe 1 iulie în ultimul an de contract cu Șahtior. Dar nu se grăbește să-i părăsească pe "mineri".

"Mă motivează pasiunea, fotbalul și obligațiile față de clubul care mi-a adus atîtea titluri. Nu se abandonează o echipă ca asta de la o zi la alta", a punctat tehnicianul român, care și-a fixat totuși și un termen limită: "Îmi doresc să revenim pe Donbass Arena, măcar un meci să mai văd acolo, după care mă pot gîndi la altceva".

Pînă atunci, "Luce" încearcă o reconstrucție: "Vor pleca brazilienii, sîntem în tratative pentru transferul lor, și în condițiile astea ne gîndim la o echipă mai tînără, mai ucraineană".

Înlocuitor de la tineret

Ziarele ucrainene au anunțat că înlocuitorul lui Lucescu va fi Valeri Krivențov, antrenorul care a dus "tineretul" Șahtiorului pînă-n finala Ligii U19. Krivențov, 41 de ani, a fost "parcat" la Mariupol și va fi readus la Donețk după plecarea lui Luce.

"Vom avea un sezon greu. Dinamo Kiev e favorizată, joacă 80 la sută din meciuri acasă"
Mircea Lucescu, antrenor Șahtior

"Principalul nostru obiectiv e să menținem imaginea Șahtiorului la cel mai înalt nivel în Europa"
Mircea Lucescu, antrenor Șahtior

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
helioglobalus
helioglobalus  •  29 Iunie 2015, 10:51

Doar dacă pleci în campionatul Rusiei!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează