INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RETRAGERE

Dumitru Dragomir, prima reacție după retragerea lui Mircea Lucescu: „Sunt idioți și îngâmfați cei care nu fac asta cu el!”

Dumitru Dragomir / Captură GSP Live +38   FOTO
Dumitru Dragomir / Captură GSP Live

Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 21:28 / Actualizat sambata, 04 noiembrie 2023 13:36

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a reacționat vineri seara, la câteva ore după vestea-șoc anunțată de Mircea Lucescu: plecarea de la Dinamo Kiev și retragerea din cariera de antrenor.

„Oracolul din Bălcești” îl cataloghează pe Mircea Lucescu drept „unul dintre cei mai mari antrenori din istoria sportului românesc” și consideră că decizia retragerii vine pe fondul uzurii acumulate într-o carieră întinsă pe aproape cinci decenii.

„S-o fi săturat, săracul, că a muncit atât în acest sport. Iar asta lasă multe daune în sănătate. Mircea Lucescu e unul dintre cei mai mari antrenori din istoria sportului românesc. 

L-a slujit cu brio, a fost, este și va rămâne în memoria suporterilor ca unul dintre cei mai mari antrenori care au făcut această meserie pe pământul românesc”, a declarat Dumitru Dragomir, potrivit ProSport. 

Reverență în fața lui Mircea Lucescu: „A fost un vizionar, la nivelul lui Sir Alex Ferguson și Wenger”
Mircea Lucescu s-a retras
Reverență în fața lui Mircea Lucescu: „A fost un vizionar, la nivelul lui Sir Alex Ferguson și Wenger”

Dumitru Dragomir face lobby pentru revenirea lui Mircea Lucescu în fotbalul românesc

Întrebat despre un posibil come-back al lui Lucescu la vreuna din „iubirile” Dinamo sau Rapid, Dragomir a spus: 

„Cei ce nu-l vor consulta sunt niște idioți. Cei care nu-i cer părerea sunt niște îngâmfați. Părerea mea e că, atat timp cât e în [deplinătatea] facultăților mintale, trebuie consultat, pentru că de la el ai ce să înveți. 

Dar bătrânețea nu iartă pe nimeni. Nu cunosc nici din istorie să fi iertat bătrânețea pe cineva. Și România trebuie să-i mulțumească lui Mircea Lucescu pentru ce a făcut pentru sportul românesc”, mai spus „Corleone”, potrivit sursei citate. 

Mircea Lucescu: „Totul are un început și un sfârșit”

Totul se termină. Am dat 15 ani fotbalului ucrainean și meciul cu Șahtior a fost ultimul în fruntea Dinamo. Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dat 15 ani fotbalului din Ucraina. Așa am decis să-mi pun capăt carierei. A fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Va mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să o închei altfel, dar totul se termină - o carieră fotbalistică, dragoste și viață. Totul are un început și un sfârșit.

Echipa asta a lui Dinamo are un viitor frumos. La fel are și fotbalul ucrainean. Dar pentru mine este complicat să merg mai departe cu acest război, cu lipsa fanilor. Toate minutele astea de liniște, de reculegere, sunt dificile pentru mine. Am devenit mai sentimental peste ani. Fiecare meci a devenit tot mai complicat pentru mine. E dificil să mă gândesc constant la toți oamenii nevinovați care mor. Nu pot combina asta cu fotbalul. Vă mulțumesc tuturor, mulțumesc fotbalului din Ucraina pentru acești 15 ani minunați.

Vă doresc pace, sănătate și un viitor fericit. Eu sunt aici de la începutul războiului, din 2014. Nu am părăsit atunci Donetskul. În ultimii doi ani, mulți fotbaliști cu experiență au părăsit echipa. Cei tineri nu îi pot înlocui imediat. Trebuie răbdare! Cel mai ușor e să critici și să blamezi. E necesar să susținem tineretul ucrainean. 

- Mircea Lucescu

VIDEO Mircea Lucescu, despre cheia succesului într-o carieră fabuloasă: „Când câștigi și ai succes nu mai poți să trăiești fără el că te îmbolnăvești!”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Ce a stat în spatele deciziei lui Mircea Lucescu: „Îl cunosc foarte bine, știu ce a considerat și de ce a făcut-o acum”

Prima ofertă din Superligă pentru Mircea Lucescu: „Vă spun 100%! Rapid și Dinamo se vor bate pe el, dar eu am prioritate”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
81mada
81mada  •  03 Noiembrie 2023, 22:00

Oracolul din Balcesti il catalogheaza pe Mitica Dragomir… vai de capul vostru! Si lasati asta cu oracolul ca a batut campii toata viata, nimic nu a prevestit.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close