INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

După 4-1 cu Dinamo Kiev, Lucescu glumeşte amar: "Poate dă tramvaiul iarăşi peste mine!"

Mircea Lucescu, 67 de ani, are contract cu Şahtior pînă în 2013 şi un salariu anual de 3 milioane de euro // Foto: Reuters
Mircea Lucescu, 67 de ani, are contract cu Şahtior pînă în 2013 şi un salariu anual de 3 milioane de euro // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 25 septembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 24 septembrie 2012 21:33

Şahtior tocmai a eliminat-o pe marea rivală din "16"-imile Cupei Ucrainei, domină campionatul ca niciodată, dar Luce nu se gîndeşte la cea mai uşoară "dublă": "Orice se poate întîmpla".

A cucerit 15 trofee în opt ani la Doneţk şi încă două sînt aproape. Are deja şase puncte avans faţă de locul 2, Dnepr, într-un campionat pe care îl survolează, iar în Cupa Ucrainei a scăpat de Dinamo Kiev. Căreia i-a dat şapte goluri în ultimele două meciuri (3-1 şi 4-1, pe 2 şi 23 septembrie)! Şi totuşi, într-un moment în care Şahtior joacă poate cel mai bun şi mai spectaculos fotbal cu el antrenor, Mircea Lucescu (67 de ani) nu se gîndeşte la trofee. Amintind trist de accidentul suferit pe 6 ianuarie 2011.

"Consecinţa filosofiei mele"

- Domnule Lucescu, ce le-aţi spus jucătorilor lui Şahtior de nu-i mai opreşte nimeni?
- E adevărat, Şahtior joacă din ce în ce mai bine şi marchează multe goluri, dar priveşte puţin în trecut. Du-te la Hunedoara, du-te la Dinamo, du-te la «naţională»! Ai să vezi că, o dată cu trecerea timpului, echipele mele au fost tot mai valoroase, tot mai spectaculoase în exprimarea jocului! Nimic nu e întîmplător. E consecinţa filosofiei mele, a unor decizii bune şi luate la timp.

- Totuşi, care e secretul?
- Şahtior are acum mai multă experienţă, s-au stabilizat principiile de joc, nu mai avem accidentări, băieţii au mare încredere în ei... Şi gîndeşte-te că jucătorii din linia mediană şi din atac au avut la ultimul derby cu Dinamo o medie de vîrstă de 24 de ani!

"Kievul a greşit"

- Dar e deja mare diferenţa faţă de Dinamo Kiev...
- Kievul a greşit. Văzînd că nu ne mai poate învinge, a schimbat de la an la an. O mare eroare. Mai am un exemplu.

- Care?
- Zenit, în Rusia. A cumpărat doi jucători cu 100 de milioane, pe Hulk şi Witsel, şi a destabilizat o echipă întreagă. De cînd au venit ei, Zenit nu mai cîştigă, iar atmosfera e deja stricată în lot.

- Aţi scăpat de Dinamo Kiev în Cupă şi aveţi şase puncte faţă de principalul adversar în campionat. Va fi cea mai uşoară victorie dublă din Ucraina?
- (Oftează) Sezonul e lung, se pot întîmpla atîtea lucruri. Poate da un tramvai peste mine iarăşi (rîde amar)! Nu visez. Prefer să mă gîndesc la viitorul meci.

"Ienei a depăşit o mare încercare"

- Cu Juve, în Ligă?
- Stai! Pînă atunci, mai e cel cu Dnepr, formaţia lui Juande Ramos. Care tocmai a învins-o pe Eindhoven cu 2-0 şi care pare mai puternică acum decît Dinamo Kiev.

- Aţi aflat de Emeric Ienei, nu?
- Bineînţeles. Şi eu am trecut printr-o asemenea operaţie, ştiu ce înseamnă. Mă bucur mult pentru el că operaţia a reuşit. A depăşit o mare încercare!

3,45 este media de goluri pe meci a lui Şahtior în acest sezon în toate competiţiile (38 de goluri în 11 partide)

11 victorii consecutive are Mircea Lucescu în actuala stagiune: nouă în campionat, una în Ligă şi una în Cupa Ucrainei

7 ani au trecut de la ultima înfrîngere suferită de Şahtior acasă în faţa lui Dinamo Kiev; are 9 succese la rînd

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
peter76610
peter76610  •  25 Septembrie 2012, 15:18

Bravo nea Mircea,respect total ,antrenorul român numarul 1 din toate timpurile ! Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate si poate mai vii o data si la noi sa antrenezi nationala sa mai mergem si noi la vreun turneu final . Mai gândeste-te si la noi :)

geocluj
geocluj  •  25 Septembrie 2012, 09:53
Postat de alpineunulrestulsuntcopii pe 25 Septembrie 2012, 03:27

ce format au si astia la cupa. an de an sahtior si dinamo se intalnesc mult inainte de finala. nu e atractiv deloc. pai asa ajung sa se bata in semifinala echipe din liga a 4-a. se uita mama la ei.

e formatul din cupa din mai toate tarile din vest ( germania, italia,anglia,spania). mi se pare cel mai corect. de aia e cupa sa aiba toata lumea sanse. numai in romania se pun capi de serie si in semifinale

alpineunulrestulsuntcopii
alpineunulrestulsuntcopii  •  25 Septembrie 2012, 03:27

ce format au si astia la cupa. an de an sahtior si dinamo se intalnesc mult inainte de finala. nu e atractiv deloc. pai asa ajung sa se bata in semifinala echipe din liga a 4-a. se uita mama la ei.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează