INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LAZIO

Evadare la Manchester! » Italienii iau foc după ce Vlad Marin s-a transferat de la Lazio la City

Articol de , - Publicat duminica, 05 august 2012 00:00 / Actualizat luni, 06 august 2012 11:33

Fuga i-a revoltat pe conducătorii romani, ce se plîng că Mancini le-a furat juniorul. Fundaşul stînga participă mîine la primul antrenament în Anglia şi va juca la rezerve


Pantilimon nu mai e unicul român la Man. City. Managerul Roberto Mancini l-a luat pe Vlad Nicolae Marin la campioana Angliei, reuşind să-l sufle lui Lazio înainte să-i facă un contract de profesionist!

Fundaş stînga la juniorii echipei romane şi promovat sezonul trecut la Primavera, Vlad (17 ani) era văzut ca un jucător de mare perspectivă. Presa şi antrenorul Petkovici pariau că va face în curînd saltul la seniori. Dar Marin le-a dat planurile peste cap. A plecat la City, fugind ieri din cantonament!

"S-au purtat urît"
Deşi are numai 17 ani, românul nu pare apăsat de mutare: "Plec de la Lazio fiindcă nu s-au purtat cum trebuie cu mine. Nu-mi va fi greu. Am părăsit România în 2004, cînd aveam doar 8 ani. Încă o schimbare nu mă va afecta".

Ziarele peninsulare au atras atenţia asupra posibilei neînţelegeri între cele două echipe. "Lazio se plînge că Manchester City le-a furat puştiul de aur", a titrat chiar pe copertă "Corriere dello Sport". Cluburile italiene le pot oferi contracte de profesionişti juniorilor după vîrsta de 16 ani, dar cu 3 ani durată maximă. Lazio a amînat să-l cheme pe Marin să semneze, iar englezii au profitat de situaţie.

"Nu mă consider român!"
Fundaşul stînga a evoluat şi pentru loturile de tineret ale României, dar nu a mai fost selecţionat de peste 1 an şi jumătate! "Nu mă consider român. N-am mai fost chemat la naţională, aşa că voi juca pentru Italia. Am înţeles că vor să mă cheme deja la reprezentativa Under 17!", a precizat românul.

"Nu voi intra din prima la seniori. Doi ani rămîn la Academie şi joc la rezerve, însă am încredere că voi ajunge în Premier League"
Vlad Nicolae Marin, fundaş Manchester City

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
isteaua
isteaua  •  29 August 2012, 20:49

Deci are 16 ani sau 17? 8+8=16;

stcristian71
stcristian71  •  06 August 2012, 18:58

Daca nu esti ROMAN , atunci ce esti?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează