INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU EVENIMENT

EXCLUSIV Lucescu, uluit de decizia Primăriei de a bloca în continuare accesul spectatorilor pe Arena Națională: ”În Franța, se juca la o săptămână după atentate, noi ținem închis stadionul 4 luni!” (partea I)

Articol de - Publicat joi, 03 martie 2016 00:00

Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Șahtior, nu înțelege decizia Primăriei Capitalei de a ține închisă Arena Națională.

- Domnule Lucescu, "amicalul" României cu Spania se va juca la Cluj pentru că Primăria Capitalei nu vrea să redeschidă Arena Naţională. Ce părere aveţi?
- Mi se pare incredibil! În Franţa au fost atentate teroriste groaznice şi după o săptămână s-au organizat din nou meciuri. Adevărat, cu măsuri de securitate sporite. La noi nici măcar nu se pune problema unui asemenea pericol. Să mai posteze câţiva oameni la intrările stadioanelor pentru control suplimentar împotriva materialelor pirotehnice. De asta privăm noi privăm publicul de prezenţa echipei naţionale?! Nu-i rău să se joace şi la Cluj, dar asta să se facă pentru spectatorii de acolo, să existe din start această dorinţă, nu forţaţi de împrejurări. Toate oraşele mari trebuie să aibă şi să folosească un astfel de stadion, e extrem de important.

"Chiar aşa proşti suntem?"

  • De ce?
    - Eu ştiu ce înseamnă Donbass Arena pentru Şahtior. O imagine senzaţională în lume pentru Doneţk. În România închidem stadioane în loc să le folosim, e posibil aşa ceva? La Bucureşti se evolua cu 50.000 de oameni în tribune, se scoteau numai din bilete sumele care să amortizeze "amicalul" cu Spania, aşa vom avea "gaură" financiară. Cât timp şi câţi bani să mai pierdem? Chiar aşa proşti suntem, să pierdem încontinuu?

    - Păreți afectat de această problemă.
    - Domnule, în loc să ne gândim cum să construim noi stadioane, să evoluăm, noi ne gândim cum să împiedicăm evoluţia. Avem doar două stadioane importante în România, la Bucureşti şi la Cluj, apoi unul ceva mai mic la Ploieşti, va fi şi la Craiova. Timişoara ce aşteaptă? Iaşiul, la fel! Sunt multe oraşe importante care pot face aceste lucruri. Chiar nu îşi dă nimeni seama ce înseamnă pentru imaginea oraşului respectiv un stadion?

Citește și: Il Luce nu se gândește la Europa League: ”Nu avem o echipă destul de solidă pentru trofeu” (partea a II-a)

partea a III-a: Il Luce e revoltat de suspendarea lui Șumudică pentru pariuri: "Îi frângem aripile"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
popescu13
popescu13  •  03 Martie 2016, 15:14

Lucescu habar n-are de ce a fost inchis stadionul,el are in cap doar pericolul terorist.El traieste in alt spatiu de legislatie - spatiul est sovietic unde orice lege este anulata sau modificata printr-o decizie politica sau administrativa,asa ca ar fi mai bine sa nu-si mai dea cu parerea. Referitor la cei care compara situatia de la ARENA Nationala cu cea de la un stadion similar din Germania sau aiurea,fiti convinsi ca strainii nu fac rabat de la respectarea legii.Indemnurile de a se juca pe stadion fara a se respecta normele de siguranta la incendiu sunt inacceptabile in vest.Diferenta este ca sigur in Germania Duraskinul este clasificat B,la noi s-a cumparat ceva mai ieftin si iese la incercari clasa C.Singurele solutii sunt ori se da jos actuala prelata,ori se inlocuieste cu una de clasa B,nicidecum incalcarea legii,adica autorizare pe clasa C.Primarul interimar are dreptate,nu poate sa-si asume raspunderea incalcand legea.Stabilirea raspunderilor privind costurile si calitatea prelatei revine organelor abilitate,acolo sa se adreseze FRF-ul ca organism pagubit,nu sa faca presiuni asupra primarului.De altfel eu ma indoiesc ca FRF -ul ar semna o declaratie de asumare a raspunderii care ar prevedea raspundere penala in cazul unui incendiu.

para.para
para.para  •  03 Martie 2016, 12:20

Sunt 2 subiecte total diferite. Atentatele cu arme de foc de la Paris, nu pot semana cu incendiul de la Colectiv decat in mintea incetosata a angajatilor ghesepe sustinatori ai fecesepeului care au mai inventat un articol cu titlu CLICKBAIT.

valiza.epo
valiza.epo  •  03 Martie 2016, 12:13
Postat de agentul0007 pe 03 Martie 2016, 10:44

parlamentul oare de ce nu cheama primarul si pe cei de isu la ei cum au facut cu ciolos ? nu este in interesul lor si nu ii intereseaza , antena 3 era de partea lor si avea interes sa nu se inchida . cate luni mai trebuie sa treaca pana redeschid acest stadion . in aceste 4 luni au facut ceva sa repare stadionul ?

Ciolos este subordonat parlamentului si este obligat sa se prezinte cand este convocat! Primaria capitalei nu se subordoneaza parlamentului, nici IGSU. Si, daca i-ar chmea, ce sa le spuna parlamentul: sa nu respecte legea?!?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează