INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STANDARD LIEGE

EXCLUSIV GSP.RO » ”Prinţii de România”, Cristea şi Ţucudean, vor să cucerească Liege. Şi, alături de Rednic, să fie campioni ai Belgiei

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 februarie 2013 19:42

Românii Adrian Cristea (29 de ani) şi George Ţucudean (21 de ani) sînt doi fotbalişti total diferiţi.

Ca stil, ca fel de a fi. Amîndoi vor să arate că pot fi "prinţi" în fotbal. Cristea doreşte să se vorbească despre el ca sportiv, şi nu ca un Don Juan la braţul frumuseţilor bucureştene, Ţucudean are în plan să lase în plan secund discuţiile despre milioanele de euro din conturile familiei sau de ce maşini de lux mai are în garaj.

Amîndoi, unul la, probabil, ultima şansă a carierei, altul, la începutul unui drum european, sînt mînaţi în demersurile lor de ambiţia de a reuşi. Mircea Rednic i-a adus la Liege, la Standard, unul dintre cluburile de tradiţie ale ţării, o formaţie obişnuită şi cu Champions League, chiar dacă acum ocupă doar locul 5 în campionatul intern. Tehnicianul român a revitalizat echipa, au apărut primele semne ale recunoştinţei pentru munca sa, acum trebuie ca jucătorii aduşi de el să confirme.

Momentan, Cristea şi Ţucudean se pot plimba nestingheriţi, chiar nebăgaţi în seamă prin Liege. Un oraş muncitoresc, sau universitar, avînd în vedere că sînt 40.000 de elevi la cele 24 de şcoli ale urbei de aproape 200.000 de suflete. Succesul şi gloria îi aşteaptă începînd de mîine, atunci cînd vor evolua, pentru a doua oară deja după eşecul cu Mons (0-1), în meciul pe care Standard îl va disputa la Bruges, cu Cercle.

"Cînd am început fotbalul visam să ajung să joc în străinătate. Acum îi sînt îndatorat lui Mircea Rednic pentru şansa pe care mi-a dat-o, am obligaţii faţă de el, care a avut întotdeauna ochi pentru mine"
Adrian Cristea, mijlocaş Standard Liege

"Vreau să demonstrez aici, la Liege, că pot fi Prinţ în fotbal. Să arăt că sînt fotbalist veritabil. Îmi place foarte mult oraşul, n-ar fi exclus, dacă voi juca mai mulţi ani aici, să mă stabilesc în Belgia"
Adrian Cristea, mijlocaş Standard Liege

"Am vrut să vin la Standard Liege, mi-a plăcut ceea ce am aflat despre echipă, despre oraş, cred că este un pas important spre un pas şi mai mare, Anglia sau Germania"
George Ţucudean, atacant Standard Liege

"Sînt jucători tineri, de multe naţionalităţi, la Liege, dar limba fotbalului este universală. Eu vreau să arăt că nu degeaba sînt fotbalist, că pot fi un om de bază pentru această echipă de tradiţie din Belgia"
George Ţucudean, atacant Standard Liege

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
forumeer
forumeer  •  16 Februarie 2013, 00:20

Liege e un kkt, fwtwt de Steaua la orice ocazie. Sunt un pic peste Concordia Chiajna. Cine merge la Liege nu poate fi decat un ratat. pa.

agb87
agb87  •  16 Februarie 2013, 00:07

Cristea, te rugam sa joci bine ca sa nu te mai intorci la Ploiesti!

gabrielvaleriu
gabrielvaleriu  •  15 Februarie 2013, 22:46

"... Ţucudean are în plan să lase în plan secund..." Mda... ce bine era sa fi aflat toata lumea care scrie la gazete despre tautologie, sinonime, erori semantice !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează