INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  HERTHA BERLIN

EXPLICAŢIILE UNUI DECLIN » Max Nicu la minim!

Max Nicu, Nicu, Romania
Max Nicu, Nicu, Romania

Articol de - Publicat luni, 15 februarie 2010 00:00

Mare speranţă sezonul trecut, cînd a debutat şi în "naţionala" României, mijlocaşul Herthei se zbate acum în ape tulburi

Acum un an, pe vremea asta, Maximilian Nicu se număra printre oamenii de bază ai Herthei Berlin, deşi era la primul sezon în Bundesliga. Conducătorii clubului se arătau extrem de mulţumiţi de jucătorul cumpărat cu numai 300.000 de euro de la SV Wehen, iar selecţionerul Victor Piţurcă îl grăbea să-şi ia cetăţenia română pentru a-l avea la dispoziţie în meciurile "naţionalei" din preliminariile Mondialului 2010, cu Serbia şi cu Austria.

Astăzi, Max e umbra jucătorului din stagiunea trecută. La lot n-a mai fost chemat din septembrie 2009, de la "dubla" cu Franţa (1-1) şi Austria (1-1). Şi la Hertha n-a mai jucat din decembrie, de la ultimul meci al turului (2-5 cu Bayern). Iar media notelor sale din Kicker sportmagazin pentru cele 13 apariţii din prima jumătate a campionatului, 4,73 (foarte slab), indică un declin evident. Ce l-a determinat?

Labil psihic
Nicu, susţin surse din anturajul echipei, e un jucător extrem de sensibil. Pe cît de mult îl montează victoriile, realizările personale, pe atît de mult îl deprimă înfrîngerile. Se închide în sine şi nu mai comunică. Văzut din acest unghi, se poate spune că el a picat o dată cu Hertha. Stagiunea trecută, candidat la titlu, acum, pe ultimul loc al clasamentului în Bundesliga.

Accidentările
Labilităţii sale psihice i s-au adăugat în ultimul timp şi alte probleme. Mijlocaşul berlinezilor s-a plîns cînd de gleznă, cînd de spate. De altfel, acesta din urmă a fost şi motivul pentru care în 2010 n-a bifat nici măcar un minut la prima echipă.

Victima publicităţii
De vină pentru trendul descendent al mijlocaşului ce promitea atît de mult par să fie şi schimbările intervenite în viaţa sa. La nivelul conducerii Herthei, senzaţia e că Nicu n-a ştiut sau n-a fost în stare să gestioneze aşa cum trebuia convocarea la "naţionala" României şi presiunea mediatică creată în jurul său.

L-au schimbat banii?
Totodată, contractele publicitare ce au venit ulterior, apariţia în revista GQ şi creşterea salariului, de la 13.500 de euro net lunar în 2008 la 32.000 net lunar începînd din vară, par să-i fi sucit capul. "La el se poate distinge în ultima vreme un soi de aroganţă" - e senzaţia pe care o împărtăşesc şefii Herthei.

1 gol şi 13 meciuri, din 22 posibile, a bifat Max Nicu în acest sezon de Bundesliga pentru Hertha

2 goluri şi 21 de apariţii în Bundesliga adunase Max în acelaşi interval al stagiunii trecute

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (11)
 •  15 Februarie 2010, 20:53
Postat de pe 15 Februarie 2010, 12:41

Eu cred ca Max ne dovedeste in felul asta ca e intr-adevar roman...

Bine zis V. !Sa stii ca sangele, genele unui neam nu se schimba, chiar daca omul este nascut si crescut in alte locuri decat in "mioritic"... Nu-i asa ca asta ai vrut sa spui?

 •  15 Februarie 2010, 13:13

In loc sa il ajutam , noi il lovim cand e la pamant. Tipic romanesc. Mai corect ar fi fost sa faceti un interviu cu Max si sa il intrebati despre toate astea. Asa poate aflam si varianta lui. Dar voi ati preferat sa scrieti dupa ureche. Penibil!

 •  15 Februarie 2010, 12:41

Eu cred ca Max ne dovedeste in felul asta ca e intr-adevar roman...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează