INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SOUTHAMPTON

Gardoș, înapoi în iarbă! Nouă luni a stat "tricolorul" după ruptura de ligamente încrucișate suferită la genunchiul drept

Articol de - Publicat miercuri, 20 aprilie 2016 00:00

15 iulie 2015. Atunci a început coșmarul lui Gardoș.

La un amical cu Brighton, jucat cu porțile închise, stoperul lui Southampton s-a accidentat grav: ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept. "Este o leziune teribilă, peste care voi trece și voi reveni mai puternic", spunea atunci "tricolorul" în vârstă de 27 de ani. După intervenția chirurgicală, medicii estimau o pauză de 7 luni. A stat 9 luni.

"Cele mai bune 71 de minute"

Luni seară, Florin s-a întors în iarbă. La final, a postat pe Twitter: "Au fost cele mai bune 71 de minute de fotbal în 2016". Mai târziu, lângă o imagine cu el pe gazon în meciul din campionatul U21, alt mesaj, în aceeași notă amuzantă: "Ăsta sunt eu jucând din nou. Euuu, da, eu. Haha! O zi minunată, #saintsfc!".

"Au fost zile în care îmi venea să renunț"

Euro pare însă un tren pierdut pentru Gardoș acum, când mai sunt doar 51 de zile până la startul turneului final. La prima echipă a "sfinților" ar putea reintra săptămâna viitoare.

Internaționalul a povestit într-un interviu apărut pe site-ul frf.ro drama trăită în Anglia în ultimul an: "Am avut zile în care îmi venea să renunț. Au fost zile în care credeam că «primul meci» nu va mai veni". Și le-a mulțumit fanilor săi: "Voi ați șters acele zile. Datorită vouă am continuat să lupt și am trecut peste toate greutățile".

GARDOȘ LA SOUTHAMPTON

  • 6,8 milioane a costat transferul de la Steaua (2014)
  • 1.070 de minute (576 în Premier)
  • 17 meciuri
  • 0 goluri
  • 11 ca titular
  • 2 cartonașe galbene
  • 1 cartonaș roșu

"A fost una dintre cele mai grele perioade din viața mea. Cel mai dificil moment a fost la șase luni de la accidentare, când am început să mă antrenez. Eram obligat să fac pauze de trei-patru zile între antrenamente. A fost foarte frustrant"
Florin Gardoș, pentru frf.ro

"Speram să revin mai repede, să joc la prima echipă și să prind «naționala» pentru Euro. Dar au mai rămas câteva meciuri. Cine știe? Poate voi fi convocat. Sper să am noroc, orice se poate întâmpla"
Florin Gardoș, pentru site-ul lui Southampton

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1745flo
1745flo  •  20 Aprilie 2016, 10:20

Nu mai putem noi de tarusul asta! De Bacila, cel pe care l-a nenorocit macelarul de fata, nici un articol? Ala saracu nu joaca in Anglia, pile n-are si nu-i plecat de la fwcsp ca sa prezinte vreun interes pt cititorul target! RUSINE!

caminero
caminero  •  20 Aprilie 2016, 09:25

A, bun, e bine dacă a trecut din nou la regim de iarbă. Dar să aibă grijă mai ales dimineaţa, cică stau viermii de gălbează ciotcă pe vîrfurile firelor de iarbă ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close