INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  OFERTE

Hoban are 3 oferte din Israel, dar anunță: "Dacă plec de aici, voi juca la CFR Cluj"

Articol de - Publicat joi, 01 iunie 2017 09:07

Mijlocașul, 34 de ani, de două ori la rând campion al Israelului, ar putea semna din nou cu Hapoel Be'er Sheva, însă e curtat și de Maccabi Haifa și Maccabi Petah Tikva.

Pe 20 mai, la ultima etapă a play-off-ului, Hapoel Be'er Sheva era deja campioană. Al doilea titlu consecutiv. Și fanii i-au dedicat lui acel meci. " Ovidiu Hoban, vrem să rămâi alături de noi", scria pe un banner, iar întreaga peluză se transformase într-un mare 12 alb-roșu, numărul purtat de el pe tricou la "mândria din Negev". Apoi, în minutul 32, când a deschis scorul din penalty la 2-0 cu Bnei Sakhnin, crainicul arenei "Toto Turner" i-a strigat de 12 ori numele, ovaționat de public. La sfârșit, înfășurat în tricolor, a făcut un tur de teren însoțit de copiii săi, Anisa și Bogdan. Avea lacrimi în ochi. Văzuse încă o dată cât îl iubesc suporterii. În trei sezoane aici, devenise unul dintre favoriții lor.

I-au adus înlocuitor: căpitanul lui Beitar

La 34 de ani și jumătate, Hoban ar fi vrut să rămână la Be'er Sheva. Dar contractul i se încheiase și, inițial, clubul nu i-a propus prelungirea. Mai mult. Antrenorul Barak Bakhar (care mai are un veteran în linia mediană, Maharan Radi, 35 de ani) i-a adus și înlocuitor: pe mijlocașul Dan Einbinder, 28 de ani, internațional israelian și căpitanul lui Beitar, aflat la sfârșit de angajament cu gruparea din Ierusalim. În plus, Ovidiu era al 6-lea străin din lotul lui Hapoel (numai 5 au voie să joace), iar proprietara Alona Barkat plănuia să transfere și un atacant argentinian.

"Be'er Sheva s-a răzgândit în privința românului"

Totuși, ultimele vești anunță o schimbare de planuri la campioni. La presiunea fanilor, Hapoel l-ar fi rugat să mai aștepte puțin, să nu semneze cu nimeni, susține site-ul israelian One, care titrează: "Be'er Sheva s-a răzgândit în privința românului". Dezvăluind că HBS încearcă să-l împrumute un sezon pe fundașul brazilian William Soares pentru a-i face loc lui Hoban.

5 goluriși un assist a reușit Ovidiu Hoban la Hapoel Be'er Sheva în 37 de meciuri jucate sezonul trecut în toate competițiile

"Tricolorul", care mai are două propuneri din Ligat HaAl, de la Maccabi Haifa și Maccabi Petah Tikva (la care a evoluat stagiunea trecută vârful Mihai Roman), a anunțat însă aici: "Am primit o ofertă bună de la CFR Cluj. Dacă plec din Israel, voi juca la CFR!". 

Primește cetățenia israeliană și rămâne în stafful lui Hapoel?

Ovidiu Hoban s-ar putea stabili în Israel. Iată un scenariu interesant despre care se vorbește în presa locală: dacă își prelungește contractul cu Hapoel, "tricolorul" s-ar retrage aici în 2018, la aproape 36 de ani, ar primi cetățenia israeliană și ar rămâne la clubul din Be'er Sheva, integrat în stafful tehnic.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează