INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DEPORTIVO ALAVES

Ianis Hagi a debutat la Alaves, iar antrenorul a observat: „Îi lipsesc automatismele și alte lucruri”. Plecarea la națională îl face să piardă la club!

Ianis Hagi a debutat la Alaves (foto: Guliver/Getty Images)
Ianis Hagi a debutat la Alaves (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2023 12:14 / Actualizat duminica, 03 septembrie 2023 12:41

Doar nouă minute, inclusiv șase de prelungiri, a jucat Ianis Hagi la startul pentru Alaves (1-0 cu Valencia). Tocmai când avea nevoie să se integreze la noua sa echipă, se desparte pentru aproape de săptămâni de basci, fiind convocat la națională pentru meciurile cu Israel și Kosovo, în preliminariile CE 2024.

Împrumutat de Glasgow Rangers în acest sezon la Deportivo Alaves, Ianis Hagi a debutat sâmbătă seară la echipa bască acasă, pe „Mendizorroza". Nouă minute pe teren, inclusiv cele șase de prelungire, la 1-0 cu Valencia.

Sergio Ramos, ofertă de ultim moment din Arabia Saudită
MERCATO
Sergio Ramos, ofertă de ultim moment din Arabia Saudită

Ianis Hagi, analizat: „S-a văzut dorința de a-și căuta coechipierii în joc”

Ziariștii locali, de la Diario de Alava, au găsit o rază de speranță: „De-abia a avut timp să se implice, dar s-a văzut dorința de a-și căuta coechipierii în joc".

Antrenorul Luis Garcia a explicat de ce a fost folosit atât de puțin: „Crește în pregătire de la o zi la alta, totuși îi lipsesc automatismele și alte lucruri".

Ianis Hagi ratează două săptămâni în Țara Bascilor

Problema lui Ianis, acum, e că pleacă imediat la națională aproape două săptămâni, convocare notată de Garcia, și nu se antrenează cu noua sa echipă. De-abia a venit și trebuie să se despartă de alb-albaștri.

Îi va fi dificil când se va întoarce. Rezervă va fi și pe 15 septembrie, în deplasarea de la Madrid cu Rayo Vallecano, urmând să intre tot pe final, ca împotriva Valenciei.

Alt jucător a intrat la Alaves fără niciun antrenament. A evoluat mult mai mult decât Ianis Hagi

Spre deosebire de Hagi, neinclus în lot la 0-1 cu Getafe, pe 28 august, a doua zi după ce a semnat cu Alaves, și folosit doar din minutul 87 sâmbătă, Alex Sola nu doar că a fost trecut pe foaia meciului cu Valencia imediat după oficializarea împrumutului de la Real Sociedad, fără niciun antrenament, însă a și jucat. 

Fundașul-extremă a fost prima rezervă la care tehnicianul albiazul a apelat, în minutul 67.

„I-am explicat ce aștept de la el. Sola e un jucător dorit de noi", a declarat Garcia, în timp ce Diario de Alava a remarcat că „a oferit forță în cursele sale pe aripa dreaptă".

Citește și alte articole:

Eternul Ronaldo! Cristiano a marcat din nou și a ajuns la un număr fabulos de goluri în carieră
AL NASSR
Eternul Ronaldo! Cristiano a marcat din nou și a ajuns la un număr fabulos de goluri în carieră
Cum îl „protejează” Manchester City pe Erling Haaland de mirajul Arabiei Saudite și al lui Real Madrid
MANCHESTER CITY
Cum îl „protejează” Manchester City pe Erling Haaland de mirajul Arabiei Saudite și al lui Real Madrid

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (24)
o_bic
o_bic  •  03 Septembrie 2023, 17:52

Este inca tânar( peste o luna face 25 de ani) ha,ha,ha,ha

AdiOvi
AdiOvi  •  03 Septembrie 2023, 15:40

Eterna poveste: aceiaşi iluştrii necunoscuți, habarnişti notorii, cu ocupații nesemnificative, bălacăresc familia Hagi din toate unghiurile. N-aveți nimic mai bun de facut? Poate sa va şcoliți. Majoritatea nu dați dovada de prea multă educatie. Poate să antrenati sau sa jucați voi fotbal mai bine. Sau poate doar să tăceți, dacă habar n-aveti să spuneti un lucru bun.

Aciduzzu
Aciduzzu  •  03 Septembrie 2023, 15:38

Am fost răutăcios cu copilul ăsta , că prea a fost ținut în brațe de mai toată lumea . Dar măcar lustruiește banca la niște echipe respectabile . Spre deosebire de geniul Nicholas Popescu , o rezervă la Cimentul Medgidia , pe care tac-su-l vede la națională ... Geniul Nicholas ... Poți să fi fost căpitan la Barcelona , dar dacă vezi un geniu într-un nimeni de 30 de kile cu harnașament cu tot , un rătăcit și pe stadionul din Babadag , atunci sigur ești cumnat cu marele Hagi-dați-ne-banii multinaționalelor ...

Vezi toate comentariile (24)
Comentează