INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

Ianis Hagi, episod din vestiarul lui Rangers cu marele Steven Gerrard: „Mi-a zis asta după un derby cu Celtic. Am simțit după că aș putea «muri» pe teren pentru el”

Steven Gerrard și Ianis Hagi, pe vremea când cei doi colaborau la Rangers. 
Foto: Imago
Steven Gerrard și Ianis Hagi, pe vremea când cei doi colaborau la Rangers. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 04 octombrie 2023 09:37 / Actualizat miercuri, 04 octombrie 2023 11:11

Mijlocașul Ianis Hagi (24 de ani), împrumutat de vicecampioana Scoției, Rangers, în Spania, la Deportivo Alaves, a povestit un episod petrecut în vestiarul trupei de pe Ibrox Park după o victorie obținută în Old Firm contra rivalei Celtic, scor 1-0. 

Totul se petrecea în sezonul 2020-2021, unul în care Rangers întrerupea seria de 9 titluri consecutive cucerite de Celtic și se încununa drept cea mai bună echipă din Scoția. Pe data de 2 ianuarie 2021, Rangers o învingea acasă pe Celtic, scor 1-0, în runda cu numărul 22 din campionatul scoțian. 

Gabi Balint și Ilie Dumitrescu, dați pe spate de prestația lui Jude Bellingham de la Napoli: „E incredibil! Joacă un fotbal total”
NAPOLI - REAL MADRID 2-3
Gabi Balint și Ilie Dumitrescu, dați pe spate de prestația lui Jude Bellingham de la Napoli: „E incredibil! Joacă un fotbal total”

Deși fusese titular în precedentele partide, Ianis Hagi a început meciul de pe banca de rezerve. Românul a fost introdus la pauză, în locul jamaicanului Kemar Roofe. 

Ianis Hagi a povestit cum, la finalul partidei, Steven Gerrard (43 de ani), antrenorul de la acea vreme a lui Rangers, i-a cerut scuze acestuia pentru că nu l-a trimis pe acesta de la început pe teren. 

Ianis Hagi povestește un episod petrecut în vestiarul lui Rangers după o victorie cu Celtic: „Mă așteptam să joc titular!”

„În sezonul când am câștigat titlul de campion în Scoția, am fost titular probabil în 90% din meciuri de la începutul anului, până spre luna noiembrie. Tot jucând din 3 în 3 zile, e obligatoriu să rotești jucătorii, era inevitabil, e un dat în ritmul de acolo, dacă sunt câțiva jucători care nu se odihnesc, iar aceia ulterior simt efectele. 

Așa că, în noiembrie, a venit rândul meu. Coechipierul care m-a înlocuit în echipa de start, intră și marchează la foc automat. Pierd locul de titular! A înscris vreo 8 goluri în 6 meciuri! Ceva incredibil!

 Peste o lună, în decembrie, vine rândul meu la titularizare. Intru, marchez, joc bine, lună câștigată de mine. Luna noiembrie, câștigată de el. Pe 2 ianuarie, Rangers-Celtic.

Mă așteptam să joc eu, că decembrie fusese luna mea! Eram în formă! Mă cheamă Steven Gerrard în birou, cu o zi înainte de marele meci. «Ianis, mâine nu ești titular, de o lună și ceva mă gândesc la acest meci, am pregătit un plan…» Am tăcut. 

M-a întrebat cum mă simt. I-am spus că mă așteptam să joc, dar respect decizia. «Ok, să fii pregătit mâine, că dacă nu iese planul gândit de mine, tu vei fi prima schimbare!»”, a declarat Ianis Hagi, potrivit Prosport. 

Ianis Hagi: „Steven Gerrard și-a cerut scuze pentru decizia luată”

„Jucăm acasă, nu mai trebuie să spun ce înseamnă Rangers-Celtic, iar prima repriză jucăm tare slab. La pauză, prima schimbare, intru eu. Câștigăm derby-ul cu 1-0. 

Mergem la vestiare. Intră Steven Gerrard. Primul lucru pe care l-a spus când a deschis gura, în fața tuturor jucătorilor, a staff-ului, a celor din club care erau pe acolo: «Ianis, îmi cer scuze pentru decizia luată, a fost nemeritată, trebuia să joci titular, am greșit și îmi asum asta, tu ai fost profesionist, ai intrat, ai decis jocul»”, a mai precizat Ianis Hagi. 

Ianis Hagi: „Am simțit că aș putea face orice îmi cere Steven Gerrard”

Ianis Hagi a continuat. 

„S-a lăsat o liniște incredibilă. Steven Gerrard, care fusese un jucător uriaș, care era antrenorul lui Rangers, spune asta după o victorie cu Celtic, înainte de orice felicitări. Și cui? Cine eram eu? 

Eram înaintea oricăror performanțe în Scoția, ce demonstrasem până atunci, ce câștigasem? Eram vreun Balon de Aur? De la respectul enorm pe care îl aveam pentru el, am simțit atunci că orice mi-ar cere ca antrenor, absolut orice, aș putea face! 

De la respectul imens am ajuns la starea în care aș fi «murit» pentru el pe teren! Pentru că mi-a arătat că înainte de nume, de glorie, de statut, e un mare om! 

Putea să-mi spună cuvintele astea în privat, dar a ales tocmai acel moment, de față cu toată lumea, și a câștigat în ochii tuturor!”, a mai punctat mijlocașul român. 

VIDEO. Rezumat: Rangers - Celtic 1-0, meci disputat pe 2 ianuarie 2021 

Citește și: 

O legendă a „diavolilor” dă de pământ cu Manchester United: „Au trecut printre ai noștri ca un cuțit prin unt” » Ten Hag nu-și pune problema demisiei

Istorie la Berlin! „Dublă” senzațională la prima participare în grupele UCL în fața propriilor fani + banner de protest la adresa UEFA

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (22)
danglumetu
danglumetu  •  05 Octombrie 2023, 11:29

gerrard l-a consacrat rezerva, lamurit de valoarea lui! la alaves poate juca, e doar o echipa care va retrograda! experienta fiorentina i-a definit valoarea ''consacratului''!

befree
befree  •  04 Octombrie 2023, 21:46

La cum joci si te misti pe teren, mai degraba moare antrenorul...

tk2014
tk2014  •  04 Octombrie 2023, 19:59
Postat de klauz pe 04 Octombrie 2023, 18:41

Trebuie ca esti unul dintre scribii platiti sa-i scrie osanale acestui impostor, Emanuel Rosu sau cineva similar. Tot ce spui tu ca e, nu exista. Acest lipsit de talent nu intra in combinatii, gresind de multe ori pana si pase laterale banale de cativa metri, nu conduce balonul pentru ca nu poate, se impiedica in el, nu loveste "varza" la fel de bine cu ambele picoare, ci o loveste la fel de prost (nu poate suta, absolut deloc, nu poate pasa lung, nu poate nimic), iar ca a ratat doua ocazii imense, nu e un merit, tipule, ci o mare problema, mai ales aia din 2 metri. Nu poate chesti banale, cum ar fi sa dribleze, nu a driblat pe nimeni in viata lui de nulitate, sa suteze, nu a tras un sut niciodata (spre deosebire de alde Stanciu, bunaoara, care stapaneste acest procedeu), nici macar nu alearga ca un sportiv, e vai de el...

la naiba…norocul meu sa imi raspunda astazi doi *** care nu au ajuns la gimnaziu. ‘trebuie ca’-ul ala se iubeste cu ‘chesti’. 1. eu sunt ala care critica gsp ***. 2 nu sunt fanul lui ianis, dar intre jucatorii de la nationala, e cel mai iscusit. 3. ori nu intelegi fenomenul, ori nu vrei sa-l intelegi. spuneam ca vad progresul omului de la joc la joc. si nu doar eu, ziarele spaniole (care… cine stie… or fi luat si ele bani de la ‘hica’) l-au notat decent 4. e meritul lui ca se repune pe picioare dupa o accidentare grava si recuperare anevoioasa si gaseste resursele sa ajunga in pozitii de finalizare 5. cele doua ratari… au fost milimetrice. putea sa suteze mai bine, mai ales la a doua, dar aici intra in discutie mai multe variabile: suflul pe care-l mai avea dupa sprinturi, portarul, unghiul, etc… toate astea se recupereaza incet, incet, prin exercitiu. de unde atitudinea asta tupeista si plina de ura, daca nu ai ajuns nici ma ar fotbalist si nici macar pe la scoala nu ai dat. ai ramas incremenit in proiect, omule

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează