INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ZENIT

Il Luce e caracterizat de omul cu care a lucrat timp de 10 ani la Șahtior: "A dat buzna în vestiarul lui Pep și țipa ca Vlad Țepeș"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 14 aprilie 2017 11:49

Înaintea derbyului cu Spartak, Mircea Lucescu e radiografiat de Ruslan Marmazov, cu care a lucrat zece ani la Șahtior. "Cine-i înțelege filosofia primește ciocolata. Cine nu, se elimină și e dat uitării".

Meciul cu Spartak, de duminică, ar putea fi ultimul pe banca lui Zenit pentru Mircea Lucescu. Ziariștii ruși au vrut să afle cum trăiește antrenorul român clipele de criză și cum pregătește jocurile decisive. Iar fostul ofițer de presă al lui Șahtior, Ruslan Marmazov, cu care a lucrat 10 ani, l-a radiografiat în "Sovețki Sport".

"Prea complicat și viclean"

"Mereu când sunt întrebat cum reacționează Lucescu înaintea meciurilor vitale, aș dori să zic că-și lovește jucătorii pe tunel, sparge geamurile din autocarul echipei, bea o sticlă de țuică românească și dansează furios, pentru ca abia apoi să redevină calm, cu fața senină, conducându-și elevii spre teren. O astfel de imagine ar fi pe gustul fanilor, dar nu e corectă de deplin", povestește Marmazov.

Care îi pune în gardă pe moscoviți, să nu-l judece sumar: "Lucescu este prea complicat și un antrenor viclean, gata să se comporte predictibil în caz de pericol. Pe dinafară pare haotic și furios, însă, dincolo de aparențe, descoperi un tip calculat, chiar delicat, având întotdeauna o viziune specială asupra situației. Asta înseamnă experiență!".

A comandat cupe în Turcia!

Ruslan explică de ce nu este armonie la Zenit, iar echipa nu-i asimilează stilul: "Există multe feluri de a-ți motiva echipa în perioade critice. Esențial este ca jucătorii să-i înțeleagă filosofia antrenorului. Cine o face primește toată ciocolata. Iar cine refuză sau nu reușește, se autoexclude și nu trage în aceeași barcă".

Și ca exemplu e dat celebrul meci cu Barca din Ligă, din octombrie 2008, când Il Luce a umplut vestiarul lui Șahtior cu trofee. "A comandat în Turcia cupe imense, simbol al succeselor obținute sub comanda lui. Nu erau copiile celor cucerite de echipă. Zicea, «Ruslan, vreau să ne aminteasă de marile noastre victorii»".

"După meciul cu Barcelona, a dat buzna în vestiarul lui Pep. Urla ca Vlad Țepeș, erau fulgere în ochii lui. Cu greu l-am oprit să-și dea demisia. Dac-o făcea, Șahtior nu mai lua Cupa UEFA"
Ruslan Marmazov, fost ofițer de presă Șahtior

Presiune pe arbitri: "Dă-le cartofi!"

Marmazov a dezvăluit și relația tehnicianului cu arbitrii la Șahtior. "E unul din trucurile sale ascunse. Să îi șicaneze, să-i privească de sus și să lovească departe. Nu uită și nici nu iartă. Vrea să distragă atenția de la el. Îi urăște?

Dar nimeni nu-i iubește pe arbitri și încearcă să mute presiunea de pe echipă. La un meci, a țipat la central să scoată cartofii. Toți l-au privit uimiți, nu pricepeau că îi sugera să acorde «galbene»".

22 de trofeea câștigat Mircea Lucescu în 12 sezoane la Șahtior. La Zenit, a cucerit doar Supecupa Rusiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
geo.b.
geo.b.  •  15 Aprilie 2017, 08:08
Postat de Petre Radulescu pe 15 Aprilie 2017, 07:23

***

Da ma si cupa uefa a luat-o tot cu arbitrii si nu s-a autosesizat nimeni,nimeni.Sa nu mai zic de titlurile castigate prin Turcia si Ucraina.Ce obraznicie.Mi emi-ar crapa obrazul de rusine,sa am de a face cu un astfel de om.

104772133226352
Petre Radulescu  •  15 Aprilie 2017, 07:23

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

submarina
submarina  •  14 Aprilie 2017, 21:01

Sper sa-i bata pe mafiotii moscoviti.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează