INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ZENIT

Il Luce, elogiat în Ucraina: ”A fost dictatorul nostru”

Articol de - Publicat joi, 05 ianuarie 2017 00:00

Viaceslav Șevciuk, retras recent, spune despre fostul său antrenor de la Șahtior că ”ne-a inoculat mentalitatea de învingător, fiind faraonul care a construit un imperiu”

S-a retras la doar jumătate de an după plecarea lui Mircea Lucescu la Zenit, dar a rămas profund marcat de tehnicianul român. Viaceslav Șevciuk, 37 de ani, l-a elogiat în Sovețki Sport pe Il Luce: "Am jucat mereu cu o foarte mare responsabilitate la Șahtior, nici nu putea fi altfel când lucrai cu Lucescu. Nu accepta nici măcar la antrenament egalul, era un dezastru. A fost dictatorul nostru".

Fundașul ucrainean, fost căpitan al lui Șahtior, a argumentat: "Lucescu e faraonul care a început să construiască imperiul de la Donețk și ne-a inoculat mentalitatea de învingător. Aș fi vrut să mai joc la nivelul de top la care ne-a dus cu Șahtior, cu stadioane pline și atmosferă extraordinară".

11 sezoanea jucat Șevciuk la Șahtior (2005-2016) sub comanda lui Mircea Lucescu, cucerind 15 trofee

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
tivireli
tivireli  •  05 Ianuarie 2017, 18:12

V-a mai merge cativa ani din inertia data de IL Luce. Cei care au ramas dupa el, au invatat ceva in toti anii domniei lui Lucescu. Dar sa vedem daca si-au insusit bine invataturile lui. Asa cum ziceau si pitestenii ca Dobrin i-a invatat cum sa stea in teren doar prin prezenta sa in echipa. Treptat insa, fara Gicu, Argesul s-a dus.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  05 Ianuarie 2017, 10:09
Postat de juliusmad pe 05 Ianuarie 2017, 10:00

se pare ca echipa merge bine si fara il luce. dupa 18 etape este pe primul loc la 13 puncte de locul 2, dinamo kiev

Toata viata ati fost frustrati de rezultatele lui Lucescu. Imbatraniti si tot prosti ramaneti !

juliusmad
juliusmad  •  05 Ianuarie 2017, 10:00

se pare ca echipa merge bine si fara il luce. dupa 18 etape este pe primul loc la 13 puncte de locul 2, dinamo kiev

Vezi toate comentariile (3)
Comentează