INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

Îngheţaţi! » Meciul lui Bănel a fost suspendat după numai nouă minute

Rezervele lui Saint-Etienne erau pregătite pentru o repriză de ger
Rezervele lui Saint-Etienne erau pregătite pentru o repriză de ger

Articol de - Publicat duminica, 05 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 04 februarie 2012 23:32

Ieri, la -6 grade, St. Etienne - Lorient s-a oprit în minutul 9. Nicoliţă şi colegii lui patinau periculos. Pe bancă, rezervele purtau apreschiuri.

Acest meci nici nu trebuia să se joace. A fost devansat cu 4 ore, de la un posibil -12 grade la -6. Gazonul arenei din St. Etienne a fost acoperit cu o prelată, sub prelată a fost montată o instalaţie de încălzire, dar terenul tot îngheţat bocnă era. Rezervele, înfofolite şi avînd picioarele protejate în apreschiuri, nu sufereau. Pe iarba beton însă, nu se putea sta în picioare.

Chiar şi aşa, arbitrul Bastien a dat primul fluier. Cînd a văzut că jucătorii patinează, căzînd unul după altul şi nereuşind să controleze mingea, dar şi riscînd să se accidenteze, a oprit partida. După numai 9 minute. Pe margine, antrenorii Galtier şi Gourcuff deja făceau semne disperate să nu se mai continue.

Singurii care s-au supărat au fost fanii gazdelor. 15.000 de oameni ar fi vrut să-l vadă pe Nicoliţă tot meciul la "patinaj viteză". Vor veni într-o altă zi, aleasă de Liga franceză.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează