INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTER MILANO

Interul ia măsuri speciale pentru Chivu » Îi fac mască

Cristi Chivu, Chivu, Inter
Cristi Chivu, Chivu, Inter

Articol de - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2010 00:00

Operat acum o săptămînă la cap, fundaşul Interului va trebui să poarte un dispozitiv special pînă la sudarea perfectă a osului parietal

Cristi Chivu se va afişa cu un nou look după ieşirea din spital. Chiar dacă neurochirurgii de la Institutul privat "Carlo Besta" din Milano l-au asigurat că nu avea nevoie de o cască gen Petr Cech, căpitanul "naţionalei" va trebui să se protejeze pe perioada recuperării. Pînă la consolidarea completă a osului parietal drept, reconstruit după fractura suferită în urmă cu o săptămînă, în timpul meciului cu Chievo, i s-a recomandat să poarte un dispozitiv special.

Fundaşului român i se vor lua măsurile pentru mască şi apoi clubul îi va comanda una la un centru special din Milano. Tot acolo unde au fost realizate recent şi cele faciale, de care au avut nevoie Pazzini, atacantul Sampdoriei, şi Chiellini, fundaşul lui Juventus, ambii suferind fracturi de piramidă nazală. Proteza lui Chivu va fi însă mai complexă şi o va purta şi la reluarea pregătirilor cu Inter, atît timp cît va avea o reţinere în a lovi mingea cu capul.

Protejat şi în 2007
Chivu e obişnuit cu măştile. Nu mai departe decît acum trei ani, cînd evolua la AS Roma, a avut nevoie de una. Cristi s-a accidentat în martie la Lyon, în "optimile" Ligii Campionilor, fraqcturîndu-şi nasul după o lovitură încasată de la brazilianul Fred. A revenit pe gazon repede însă, după ceva mai mult de trei săptămîni, purtînd o protecţie la nas din fibră de carbon.

Azi îşi scoate firele
Încă un pas făcut de Chivu spre vindecare. Astăzi, lui urmează să-i fie scoase firele din zona operată. O asemenea măsură a survenit după electroencefalograma pe care a făcut-o ieri, aceasta arătîndu-le doctorilor starea leziunii. În tot acest timp a păstrat legătura cu Pompiliu Popescu, medicul "tricolorilor", ce a zis: "Cristi avea mare chef de vorbă. Se simte foarte bine. Speră ca la sfîrşitul lui februarie-începutul lui martie să dea drumul la pregătiri".

"FRF nu şi-a arătat solidaritatea faţă de Chivu"
Victor Becali, impresarul lui Chivu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  13 Ianuarie 2010, 02:18

Respect Cristi Chivu esti un om bun si un fotbalist de mare mare valoare multa sanatate si te asteptam iar pe teren . Fortza Inter

Vezi toate comentariile (1)
Comentează