INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

L'Equipe scrie despre ”talentatul, dar problematicul Mutu”: ”Pariul nebun al lui Ajaccio”

Ca să plece liber de la Cesena, Mutu a renunțat la salariul pe lunile iunie, iulie și august, dar și la o parte din primele sezonului trecut
Ca să plece liber de la Cesena, Mutu a renunțat la salariul pe lunile iunie, iulie și august, dar și la o parte din primele sezonului trecut

Articol de - Publicat vineri, 24 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 23 august 2012 19:25

”Derapajele extrasportive” ale românului, apreciază francezii, ”au determinat cluburile italiene să-i întoarcă spatele, dar nu i-au descurajat pe şefii corsicani”.

Presa franceză continuă să comenteze "lovitura" dată de micuţa Ajaccio pe piaţa transferurilor cu Adrian Mutu. Prestigiosul L'Equipe e sigur: "Va fi una una dintre atracţiile campionatului". Şi are destule argumente.

Pe de-o parte "CV-ul lui, ce conţine cluburi precum Chelsea, Juventus şi Fiorentina, dar şi statistici impresionante: mai mult de 100 de goluri în Serie A şi 34 în 72 de meciuri la naţionala României". Pe de alta, mărturia fundaşului Parmei, Benalouane, care a jucat sezonul trecut alături de Mutu, la Cesena: "Adi are calităţi tehnice ieşite din tipare şi protejează foarte bine balonul. Franţa îi va descoperi talentul de-a lungul unui întreg sezon".

Acelaşi L'Equipe însă avertizează şi asupra "derapajelor extrasportive" ale românului. Suspendarea de 7 luni primită în septembrie 2004, după ce a fost testat pozitiv la cocaină, apoi cea de 9 luni încasată în 2010, cînd a ieşit de două ori "pozitiv", la sibutramină: "Excesele lui au determinat cluburile italiene să-i întoarcă spatele, dar nu i-au descurajat pe conducătorii corsicani. Mutu e pariul nebun al lui Ajaccio".

Revine la "naţională"
Mutu a fost inclus de Piţurcă în lotul pentru "dubla" cu Estonia şi Andorra (7/11 septembrie) din preliminariile CM 2014. Ceilalţi stranieri convocaţi: Lobonţ (Roma), Pantilimon (Man. City), Papp (Chievo), Tamaş (West Bromwich), Goian (Spezia), Raţ (Şahtior), Radu (Lazio), Cociş (Rostov), Florescu (Ars. Kiev), C. Lazăr (PAOK), Torje (Granada), B. Nicoliţă (St. Etienne), B. Stancu (Orduspor), Marica (Schalke) şi D. Niculae (Kuban).

1,8 milioane de euro anual va fi salariul total al lui Mutu la Ajaccio, conform contractului pe 2 ani pe care-l va semna marţi

"I-am spus lui Mutu că Ajaccio nu e PSG, dar i-am povestit şi despre avantajele de a trăi în Corsica. A fost sedus" ( Alain Orsoni, preşedinte Ajaccio)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  24 August 2012, 10:47

Mutu nu mai poate ...este expirat .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close