INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

Lucescu joacă în Star Trek! Mircea se mută pe stadionul de 1 miliard de euro și are la dispoziție resurse financiare uriașe

Lucescu are 2 ani la dispoziție ca să reinstaureze dominația lui Zenit în Rusia // Foto: Getty Images +4   FOTO
Lucescu are 2 ani la dispoziție ca să reinstaureze dominația lui Zenit în Rusia // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 25 mai 2016 00:00

Antrenorul român, care a semnat cu Zenit pe 2 ani plus opțiune pentru al treilea, se mută pe stadionul de 1 miliard de euro, destinat CM 2018.

Mircea Lucescu are 2 ani la dispoziție ca să reinstaureze dominația lui Zenit în Rusia, așa cum a făcut-o la Șahtior. Al treilea vine de la sine dacă părțile nu decid să rezilieze înțelegerea care-i asigură un salariu stagional de 4,5 milioane de euro.

Il Luce va avea ocazia să inaugureze în acest an OZN-ul de la Sankt Petersburg, stadion ultramodern asemănător cu Donbass Arena.

Krestovski Arena, 68.134 de locuri, va găzdui jocuri la CM 2018 și va "înghiți", împreună cu complexul sportiv, peste 1 miliard euro!

Ar trebui să fie gata în 2016, deși lucrările au pornit în 2007. Proiectul "Naveta spațială" îi aparține lui Kisho Kurokawa, arhitect și la "Toyota Stadium".

Hulk, Witsel, Garay

Lucescu găsește la Zenit o trupă cu destule vedete, brazilianul Hulk, belgianul Witsel, spaniolul Javi Garcia, argentinianul Garay și portughezul Danny. Doar pentru primii doi s-au plătit 95 de milioane E în 2012, dar pe Witsel l-ar putea pierde, fiind în negocieri avansate cu Roma.

Îl mai are pe vârful rus Dziuba, venit liber de la Spartak, 15 goluri și 9 assisturi în ultimul campionat. Și va întări lotul în vară, presa rusă susținând că va primi 60 de milioane euro buget de achiziții.

"Bun venit, Mister!"

Numirea lui Mircea Lucescu a fost oficializată ieri după-amiază de Zenit, care a postat anunțul pe site-ul oficial. "Îi dorim cât mai multe victorii la Sankt Petersburg și pentru alb-albaștri. Bun venit, Mister!" e mesajul destinat antrenorului român, ultima propoziție fiind scrisă în română.

"Sunt entuziasmat și onorat, abia aștept să încep munca. Am găsit aici tot ce-și poate dori un antrenor și voi sta într-unul din cele mai frumoase orașe ale lumii. Zenit are un potențial mare"
Mircea Lucescu, antrenor Zenit

"Trebuie să-i cunosc pe jucători, să vorbim și să le înțeleg dorințele, visurile și motivația de a lua noi trofee. Vreau să creștem împreună și să sprijin tinerii, îmi place să lucrez cu ei"
Mircea Lucescu, antrenor Zenit

"Meseria noastră nu-i uşoară, ne stresează. Nimeni nu ştie ce va urma din punctul de vedere al responsabilităţii, dar vă garantez că Lucescu, cu pasiunea lui, va antrena încă 20 de ani"
Luciano Spalletti, fost antrenor Zenit, în februarie 2014

"Lucescu e un dictator, dar absolut democratic. Ordinele lui trebuie îndeplinite, dar el conduce zâmbind, fără să umilească, și stimulându-și jucătorii. Dacă «Bunicul» decide, e musai să faci"
Ruslan Marmazov, fost ofițer de presă Șahtior

196.200.000 €este cota de piață a lotului actual al lui Zenit, conform transfermarkt.de

104.000.000 €a cheltuit Zenit pentru transferuri în 2012-'13. În ultimele două sezoane n-a mai investit decât 25 de milioane

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  25 Mai 2016, 09:34

...e clar daca nu gaseste tineri talentati cu care sa performeze tewrmina pe locul cinci ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează