INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Marica a devenit indispensabil la Schalke fără să joace: ”Îl împachetăm în vată”

Marica, stînga, are viitorul în propria-i gheată // Foto: Reuters
Marica, stînga, are viitorul în propria-i gheată // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 26 martie 2013 22:10

În absenţa lui Huntelaar, accidentat, şi din cauza ineficacităţii celorlalţi atacanţi, antrenorul Jens Keller mizează totul pe revenirea ”tricolorului”.

Mai ieri fără viitor la club, astăzi speranţa de mai bine a lui Schalke! O transformare devenită realitate, culmea!, într-un interval de două luni în care Ciprian Marica, 27 de ani, nici măcar n-a dat cu piciorul în minge.

Antrenorul Jens Keller e gata să mizeze pe el, sîmbătă, cu Hoffenheim, deşi "tricolorul" a disputat ultimul său meci în Bundesliga pe 26 ianuarie şi vine după o operaţie de menisc suferită 4 zile mai tîrziu.

"Ciprian mi-a lăsat o impresie bună la antrenamente. De altfel, şi înaintea intervenţiei chirurgicale era în formă. Sper să nu i se întîmple nimic. Trebuie să-l împachetăm în vată", a admis Keller în Bild. Şi are perfectă dreptate. În perioada în care Marica s-a aflat în recuperare, Schalke a avut mari probleme cu atacanţii.

Olandezul Klaas-Jan Huntelaar a suferit o ruptură de ligamente şi va lipsi o bună bucată de vreme. Iar ceilalţi jucători ofensivi, Pukki şi Obasi, au dezamăgit crunt. Ghinionul lor, şansa lui Ciprian!

O lună de foc
Intervenţia suferită la meniscul lateral al genunchiului drept părea că-l va costa pe Marica timp preţios în tentativa de a-i convinge pe şefi să-l păstreze şi sezonul viitor. Ei bine, şansele-i sînt intacte! Dacă evoluţiile sale vor fi convingătoare, scrie Kicker, conducerea i-ar putea prelungi acordul scadent la vară pînă-n 2014, conform unei clauze din contract pe care trebuie s-o activeze pînă la 31 aprilie.

Toate condiţiile
Marica are în acest moment toate condiţiile pentru a da lovitura la Schalke. Pe de-o parte, concurentul său numărul 1, Huntelaar, e accidentat. Din acest punct de vedere, nici o problemă. Pe de alta, pe bancă e un antrenor, Jens Keller, sub comanda căruia a dat un randament bun şi la Stuttgart: 9 meciuri, 4 goluri, 6 assist-uri.

"Dacă sînt pregătit fizic, cred că pot atinge rapid forma dinaintea accidentării. De aceea a şi fost mai important să rămîn la Schalke şi să nu mă duc la naţională" (Ciprian Marica, în Kicker)

"Ciprian mi-a lăsat o impresie bună la antrenamente. Sper să nu i se mai întîmple nimic. Trebuie să-l împachetăm în vată" (Jens Keller, antrenor Schalke)

2 e numărul golurilor înscrise de Marica în acest sezon de Bundesliga, în 9 apariţii. Mai are 3 reuşite în Cupa Germaniei

2 milioane de euro anual cîştigă Marica la Schalke, conform acordului pe 2 ani scadent în vară

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mihaienache
mihaienache  •  27 Martie 2013, 06:30

cand revine huntelaar iar ajunge pe banca,e mult sub batav:))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează