INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  

Marius Niculae va fi titular duminică la Kavala. Debutează contra echipei românilor Mara şi Victoraş Iacob, Iraklis Salonic

Articol de - Publicat vineri, 21 ianuarie 2011 00:00

Atacantul de 29 de ani i-a cucerit repede pe grecii de la Kavala, echipă la care a fost împrumutat 6 luni de către Dinamo.

Marius Niculae a fost anunţat de preşedintele grupării elene că va fi titular încă de duminică, după ce “Săgeată” a impresionat cu rezultatele sale la vizita medicală.

 

“N-am făcut decît 12 antrenamente de la reluarea pregătirilor”, i-a avertizat internaţionalul român pe oficialii de la Kavala înainte să urce pe aparate. “Eşti la 80% din capacitatea ta de efort, eşti pregătit din punct de vedere fizic să intri direct la joc. Aşa că vei fi titular duminică în meciul cu Iraklis Salonic”, l-a anunţat bucuros preşedintele celor de la Kavala pe Marius Niculae. Aşadar, primul duel al lui Niculae din campionatul Greciei va fi contra echipei românilor Bogdan Mara şi Victoraş Iacob.

Şi-a recuperat de la greci salariile restante de la Dinamo

“Săgeată” este foarte mulţumit de alegerea făcută. Are un salariu lunar de 20.000 de euro, exact cît avea şi la Dinamo. În plus a primit la semnătură în jur de 50.000 de euro, recuperîndu-şi astfel restanţele salariale pe care le avea de primit de la clubul din Ştefan cel Mare. Kavala s-a înţeles cu Dinamo, ca finalul celor 6 luni de împrumut, să aibă prima opţiune pentru achiziţionarea definitivă a lui Marius Niculae. În situaţia în care se va califica în cupele europene, clubul grec s-a arătat dispus să achite 500.000 de euro pentru “Săgeată”, atît cît cere conducerea din Ştefan cel Mare.

Bonus: 30.000 de euro pentru 10 goluri :O

Pe lîngă salariu şi prima de instalare, Marius mai are promise bosnuri importante pentru calificarea în Europa, plus 30.000 de euro dacă va marca 10 goluri în cele 12 etape rămase de disputant din campionat şi cele 8 din play-off, fază în care vor participa ocupantele locurilor 2-5. Kavala este pe locul 5, cu 24 de puncte, la egalitate cu Ergotelis şi cu Skoda Xanti, echipa fostului rapidist Mugurel Buga.

Grecii îi pusese la dispoziţie un Smart :D

Marius Niculae a avut parte şi de un episod hazliu. Grecii i-au oferit în primă fază un Mercedes Smart, dar fiindcă maşina s-a dovedit prea mică pentru atacantul cu fizic de judocan, i-au schimbat-o cu un Renault Megane, mult mai spaţios. ”Săgeată” locuieşte împreună cu ceilalţi străini din lot într-un complex de vile luxoase (foto), situat la 12 kilometri de oraşul Kavala.

 

Şi-a tăvălit colegii de la primul antrenament şi a marcat două goluri ;)

Preşedintele lui Kavala a fost încîntat şi de modestia lui Marius. “Cu ce număr vrei să joci pe tricou?”, l-a întrebat oficialul elen. “Pentru mine nu contează numărul, important este să pot ajuta echipa să prindă cupele europene”, a replicat Niculae, care l-a impresionat şi pe antrenorul polonez Henryk Kasperczak (64 de ani), dar cu agresivitatea din joc manifestată încă de la prima şedinţă de pregătire, cînd Niculae şi-a tăvălit cîţiva adversari şi a marcat două goluri.   

A refuzat ofertă din Australia

Pe lîngă ofertele din Grecia, Marius Niculae a mai fost curtat şi dintr-un campionat exotic. Atacantul a fost dorit de o echipă din Australia, care i-ar fi oferit un contract de doi ani, pentru un salariu de 600.000 de euro. “Săgeată” a refuzat însă din raţionamente sportive.

11

atacanţi, cu Marius Niculae, are în lot Kavala. Golgeter este vîrful nigerian Onwuachi (26 de ani)

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează