INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Maxim la psiholog! Stuttgart apelează la ajutor specializat pentru jucători după ce a înregistrat cinci eșecuri în cinci etape

Maxim are două apariții în Bundesliga în acest sezon. 15 minute în prima etapă, cu FC Koln (1-3), 66 cu Schalke
Maxim are două apariții în Bundesliga în acest sezon. 15 minute în prima etapă, cu FC Koln (1-3), 66 cu Schalke

Articol de - Publicat miercuri, 23 septembrie 2015 00:00

Philipp Laux, fostul psiholog sportiv al lui Bayern, va discuta cu fiecare șvab în parte pentru a-i reda încrederea de sine.

A devenit deja un clișeu în acest sezon. Indiferent de adversar, indiferent cît de bine joacă, la final VfB Stuttgart rămîne cu mîinile goale. Doar 5 goluri marcate, 13 primite și zero puncte în 5 etape!

Duminică, împotriva lui Schalke, meci în care Alexandru Maxim a fost prima oară titular de la începutul campionatului, șvabii și-au exasperat fanii cu o mulțime de ocazii irosite și 0-1 pe tabelă la final.

A fost momentul în care șefii clubului au concluzionat: "Problema jucătorilor e la cap". Și-au apelat la ajutor specializat.

Psihologul sportiv Philipp Laux, angajat și de Bayern cu ani în urmă, va sta de vorbă cu Maxim și cu fiecare dintre colegii acestuia în parte. La masă, pe aeroport, în așteptarea bagajelor, sau după antrenament. Targetul său: să le redea jucătorilor încrederea de sine.

Cu atacantul Timo Werner, 19 ani, a avut o experiență reușită: "După discuțiile cu Laux, sînt mai relaxat psihic. Văd lucrurile mai degrabă pozitiv. Un 0-1 nu mă mai îngenunchează. E mai degrabă o motivație în plus să dau două goluri".

26 de ocaziide gol a avut Stuttgart cu Schalke, potrivit cotidianului Bild. Dar a pierdut cu 1-0

17este locul pe care-l ocupă șvabii în clasament după 5 etape, la egalitate de puncte, 0, cu ultima clasată

1.500.000 €cîștigă Alexandru Maxim la VfB Stuttgart conform noului contract, scadent în 2019 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close