Articol de GSP - Publicat luni, 16 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 16 mai 2011 20:29

UPDATE 20:00 // Trimisul special al Gazetei Sporturilor, Gabriel Berceanu, a obţinut o explicaţie de la unul dintre cei doi medici ai echipei Utrecht cu privire la modul în care Neşu comunică cu soţia sa: "Există un panou cu un alfabet uriaş în faţa lui, iar soţia îi arată pe rînd cîte o literă. Mihai clipeşte dacă aceea e litera pe care vrea sa o pronunţe. Aşa formeaza cuvintele pe care vrea să le spună. Din păcate, nu poate vorbi pentru că în acest moment are un tub de oxigen in gură", a spus Van Hellemondt pentru Gazeta Sporturilor. Cei doi îl supraveghează pe Neşu 24 de ore din 24 la spitalul UMC.

UPDATE 19:10 // Ofiţerul de presă al lui Utrecht infirmă ideea care spune că Mihai Neşu ar putea să scrie: "Ar fi incredibil, dar nu este adevărat, din păcate. E poate o problema de interpretare. soţia comunică cu Mihai, arătîndu-i mesaje scrise, cred că despre asta e vorba. Aş fi fost bucuros să îţi dau o veste ca asta, dar nu e aşa", a spus Marcel Paapst, ofiţerul de presă al batavilor în exclusivitate pentru trimisul special al Gazetei Sporturilor la Utrecht, Gabriel Berceanu.

UPDATE 18:40 // Monica Neşu, mama fotbalistului lui Utrecht, a spus la Happy Hour că Mihai comunică prin intermediul scrisului cu soţia lui: "Mihai este optimist iar eu sunt încrezătoare. Informaţii medicale nu vă pot da pentru că nu sînt de specialitate şi nu sînt acolo. Medicii nu au dat niciun comunicat oficial şi nu ne spun nici măcar nouă un diagnostic. Eu nu am vorbit cu el pentru că are un tub de oxigen în gură, dar prin scris comunică cu soţia sa. Citeşte mesajele de la toată lumea, acum i s-a instalat şi un televizor în rezervă, pentru că vrea să vadă meciuri".

La mai mult de 130 de ore de la operaţia suferită marţea trecută, starea lui Mihai Neşu continuă să fie stabilă. Nu a fost anunţată nici o înrăutăţire, dar nici o îmbunătăţire a situaţiei. Iar medicii de la spital nu dau încă un diagnostic complet.

Detaliul esenţial pentru un verdict îl reprezintă poziţionarea vertebrei unde a fost lovit Mihai Neşu. Din cele 7 vertebre ale zonei cervicale, dacă leziunea a avut loc mai sus de a treia vertebră, atunci informaţiile conform cărora românul poate respira singur, fiind doar asistat, ar putea acoperi o realitate mult mai dureroasă.

În lipsa unui diagnostic, Gazeta Sporturilor a vorbit cu mai mulţi specialişti în neurochirurgie pentru a afla variantele evoluţiei unui astfel de caz.

-Leziunea localizată la vertebrele cervicale c5-c6. Pacientul va putea respira singur, îşi va putea mişca mîinile fără probleme cu o recuperare bună;
-Leziunea localizată c3-c4 fără secţionarea măduvei spinării. Permite respiraţia normală, o să simtă braţele pînă la cot şi o să-şi poată mişca mîinile un pic. Dacă este secţionată măduva spinării, pacientul nu simte nimic de la bărbie în jos şi sunt probleme respiratorii;
-Leziunea localizată la vertebrele cervicale c1-c2. Paralizează muşchiul diafragm, viaţa pacientului putînd fi susţinută doar prin ventilaţie artificială.

În Utrecht plouă mărunt şi cerul întunecat veghează deasupra spitalului UMC, acolo unde se află şi Mihai.

Marţi, 10 mai 2011. La antrenamentul formaţiei Utrecht, Mihai Neşu s-a accidentat grav în urma prăbuşirii unui coechipier, Alje Schut, peste el. A fost dus de urgenţă la spital şi operat timp de cinci ore.

Vezi mai jos imagini emoţionante de la acţiunile olandezilor dedicate lui Mihai Neşu!


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”