INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DRAMA LUI NEŞU

Mihai Neşu nu respiră singur şi îşi comunică gîndurile clipind în faţa unui alfabet mînuit de soţie » Cum se scrie ”durere” cu ochii

Gazeta a dedicat prima pagină dramei prin care trece Mihăiţă Neşu şi ultimelor informaţii venite din partea echipei trimise special în Utrecht. +9   FOTO
Gazeta a dedicat prima pagină dramei prin care trece Mihăiţă Neşu şi ultimelor informaţii venite din partea echipei trimise special în Utrecht.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 18 mai 2011 09:47

Cu membrele imobilizate, fotbalistul clipeşte din ochi ca să se facă înţeles, ajutînd-o pe soţie să alcătuiască pe o tablă din salon cuvinte. E forma lui de a vorbi şi de a le mulţumi românilor care se roagă pentru viaţa sa! Gazeta a dedicat prima pagină (foto, dreapta) dramei prin care trece Mihăiţă Neşu şi ultimelor informaţii venite din partea echipei trimise special în Utrecht.

Fundaşul român a fost vizitat ieri la spital de preşedintele lui Utrecht. Colegii ar vrea să meargă şi ei, dar medicii nu le permit să-l vadă pe Mihai pentru a-l proteja medical şi emoţional

"Mihai are în faţă un alfabet mare, iar soţia sa îi indică literele cu mîna. Cînd o atinge pe cea potrivită, băiatul clipeşte. Aşa reuşeşte să formeze cuvintele". Medicul lui Utrecht, Frank van Hellemondt, a descris în cinci secunde tabloul desprins din salonul în care Neşu se luptă cu viaţa. Lui Mihai i-ar trebui, probabil, zeci de minute pentru a construi din ochi aceleaşi fraze ale unei suferinţe îndurate discret, sub supravegherea medicilor şi aproape de îngrijorarea familiei.

Incizie în zona gîtului pentru aer
Specialiştii susţin că metoda de comunicare folosită de Mihai e una uzuală în astfel de cazuri. Şi îl fereşte de orice efort pe care ar trebui să-l depună dacă ar încerca să articuleze orice silabă. I-ar fi şi foarte greu să o facă, pentru că încă nu poate respira singur.
Doctorii au recurs acum la o traheotomie, o incizie în zona gîtului, pe unde introduc aerul. Asta după ce au renunţat momentan la modul de respiraţie asistată, fiindcă la un pacient intubat o perioadă mai lungă, aşa cum e cazul lui Neşu, există riscul apariţiei unor iritaţii.

Preşedintele l-a vizitat: "L-am văzut un minut şi am plîns"
Pesemne că e un cadru teribil. Iar mărturie depune chiar preşedintele lui Utrecht, Jan Willem van Dop, pe care Mihai, prin intermediul celor apropiaţi, l-a chemat special la spital. "L-am văzut doar un minut. El a vrut să merg acolo. I-am strîns pumnul şi am început să plîng. I-am zis doar «LUPTĂ!». Nu am putut mai mult", sună vorbele tremurate ale omului care l-a adus în Olanda pe fundaşul român. Colegii de echipă ar vrea să-l vadă şi ei ochi în ochi pe băiatul de 28 de ani, plănuiesc să meargă într-o vizită organizată, dar doctorii încă nu le permit să vină la spital, din motive de protecţie medicală şi emoţională pentru Mihai.

Mesaje de la familie
Emoţiile copleşesc, dar prin tot acest hăţiş de speranţe şi păreri de rău, familia lui Neşu găseşte puterea să răspundă celor care-l încurajează pe "Bichon". E un sms trimis oficialilor de la club de soţia lui Mihai, Maria: "Este foarte greu. Mihai are nevoie de noi aici. Le mulţumesc suporterilor şi fiecărei persoane care se roagă pentru Mihai. Numai Dumnezeu îl poate însănătoşi!".
Devastat, Neşu senior pregăteşte şi el un mesaj similar, pe care urmează să-l posteze azi chiar pe site-ul clubului.

Scrisori, flori, tricouri şi o veste care încă nu vine
În tot acest timp care se scurge tot mai greu, lumea continuă să se gîndească neîncetat la tragedia fostului stelist. La sediul lui FC Utrecht au ajuns ieri alte 50 de scrisori din partea fanilor cu rînduri destinate susţinerii lui Mihai. Au venit şi cîteva buchete de flori. Iar la magazinul clubului, tricoul cu numele lui Neşu se vinde şi azi foarte bine. Nu la fel ca în ziua boom-ului de la meciul Utrecht - Alkmaar, dedicat românului, dar, oricum, peste nivelul din perioada anterioară declanşării dramei.

Ofiţerii de presă ai clubului sînt conectaţi 24 de ore din 24 la orice informaţie legată de situaţia lui Neşu. Discută permanent cu doctorii echipei, care nu lipsesc de la spitalul unde e internat Mihai, ţin legătura cu jucătorii pentru a-i anunţa ce se mai întîmplă cu colegul lor, centralizează toate mesajele venite de pretutindeni la adresa românului. Şi ei, ca şi noi toţi, aşteaptă încă vestea cea bună: Mihai îşi mişcă membrele, Mihai vorbeşte, Mihai zîmbeşte. Mihai TRĂIEŞTE!

Ironia sorţii
Dacă Mihai Neşu îşi va reveni şi va începe să îşi mişte membrele, va avea nevoie de o perioadă de recuperare. Pe care ar putea să o facă la Centrul De Hoogstraat din Utrecht, cu care spitalul UMC are un parteneriat. Ironia sorţii, cu doar cîteva zile înainte de groaznicul accident, Neşu a făcut o vizită exact la acest centru de recuperare, împreună cu echipa, spre a-i încuraja pe pacienţi şi a le ridica moralul.


8 zile se împlinesc azi de cînd Mihai a suferit accidentul de la antrenament: specialiştii susţin că ar putea trece şi şase săptămîni de aşteptare pentru ca Neşu să-şi mişte din nou membrele după operaţie

70% din salariul stagional de 500.000 de euro va încasa Neşu pe parcursul mai multor ani dacă nu va mai reveni pe terenul de fotbal

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
cristina67
cristina67  •  19 Mai 2011, 20:35

M-am cutremurat cand am auzit ce a patit Bishonul nostru. Sunt alaturi de el, de cei apropiati lui si ma rog pentru sanatatea lui. Fii tare Mihai! Dumnezeu o sa te ajute!

flaviuscor
flaviuscor  •  19 Mai 2011, 20:34

Nesule te asteptam acasa in Romania si ne rugam la Dumnezeu sa te refaci si sa joci cum ai jucat pana acum ,nu conteaza la ce echipa dar numai sa te refaci conteaza...Te iubim Nesu.

romaryo22
romaryo22  •  18 Mai 2011, 20:25

alaturi de u BISHO......... incredibil .. cum un banal contact la o minge ... iti poate schimba destinu..... dumnezeu .. sa fie cu el si . sa ne rugam .. k el sa revina la viata . de dinaintea... acestui stupid accident.... daca nu la cariera de fotbalist.. macar sa se bucure de viata .. k toti oameni normali.. el e un baiat .. care a facut ceva in viata nu a stat la coltul strazi cu berea in mana.. HAI BISHO... K SE POATE........ FORZZA BISHO..... toti stelisti suntem alaturi de tine

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close