INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Moldovan are susținerea jucătorilor la Auxerre: "Eșecurile îl fac să sufere enorm"

Articol de - Publicat luni, 26 septembrie 2016 00:00

Moldovan, locul 19 în Ligue 2 după 9 etape, ar putea fi concediat, după ce i-a atacat pe conducătorii clubului. Dar jucătorii lui Auxerre îi dau dreptate și îl susțin.

Cinci eșecuri. Trei consecutive. Șase meciuri la rând fără victorie. Și fără gol marcat! 6 puncte în nouă etape. Penultimul loc în liga secundă, retrogradabil! Aceasta este situația lui Viorel Moldovan la Auxerre. Disperată!

Ar vrea să-l dea afară, dar nu poate!

Imediat după 0-1 cu Le Havre, antrenorul a răbufnit: "Eu trag la galere singur, ca un idiot. Dacă nu facem ceva pentru echipă, mai bine ne aruncăm în râul Yonne. Șefii clubului mi-au cerut să nu mă plâng jurnaliștilor, dar acum mă doare-n cot. De trei luni țin în suflet furia asta".

L'Equipe se aștepta ca președintele Guy Cotret, principalul acuzat, să reacționeze și să-l concedieze pe Moldovan: "Chiar dacă fanii îi sunt alături românului, nu-l vedeam pe Cotret stând cu mâinile încrucișate".

Dar unica sa replică la declarațiile furibunde ale tehnicianului a fost "n-am absolut nimic de comentat". Transmisă reporterilor francezi pe SMS!

"Avea nevoie să spună ce-l nemulțumește"

Bruno Blanzat, corespondentul L'Equipe în Burgundia, afirmă că două lucruri îl împiedică momentan pe Cotret să-l dea afară pe Viorel:

  1. Lipsa banilor. "Moldovan are contract până în 2018 și demiterea sa ar costa-o scump pe Auxerre. Finanțele grupării sunt acum pe roșu!", a dezvăluit unicul cotidian sportiv din Hexagon.
  2. Sprijinul echipei. Căpitanul lui AJA, Lionel Mathis, a declarat: "Am fost puțin surprins de conferința antrenorului nostru, dar are motivele sale. Noi nu cunoaștem toate secretele din mercato, nu știm ce jucători a vrut sau nu. Moldovan e un tip direct, franc. Eșecurile îl fac să sufere enorm. Avea nevoie să spună ce-l nemulțumește".

"Dacă ne sprijinim antrenorul? Da! Tot lotul e în spatele lui Moldovan. Nu știu niciun jucător de la Auxerre care să spună: «Trebuie să ne separăm!»"
Lionel Mathis, căpitan Auxerre

"Zece minute a durat monologul lui Moldovan. Le-a reproșat multe directorilor lui Auxerre: transferuri, ambiție, strategie, formare, sprijin, toate lipsesc"
L'Equipe, cotidian francez

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează