INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

Mutu a venit patru zile în România şi ar vrea să plece cu un jucător de la Steaua: ”L-aş lua la Ajaccio pe Bourceanu”

Mutu e dorit în continuare la Ajaccio de președinte clubului, de colegi și de fani +1   FOTO
Mutu e dorit în continuare la Ajaccio de președinte clubului, de colegi și de fani

Articol de - Publicat miercuri, 29 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 29 mai 2013 09:53

”Briliantul” a mers ieri la Oradea pentru a vizita fabrica de biodiesel pe care o va deschide împreună cu partenerul său de afaceri, Adrian Marţian, patronul de la UTA. Vreme de 20 de minute, a făcut o trecere în revistă a evenimentelor la zi din fotbalul românesc şi a vorbit despre viitorul său.

Mutu a trecut cu bine peste primul sezon în Ligue 1, a pus umărul la salvarea lui Ajaccio şi a intrat în sufletele fanilor corsicani. Iar înainte de vacanţă, pe care şi-o va petrece tot în Insulă, "Briliantul" a dat o fugă pînă în România, pentru 4 zile.

Ieri, a ajuns la Oradea pentru a evalua stadiul lucrărilor la fabrica de biodiesel pe care o va deschide în oraşul de pe Crişul Repede, împreună cu partenerul său de afaceri, Adrian Marţian, patronul de la UTA. Jovial şi relaxat, îmbrăcat într-o pereche de blugi cu o dungă fosforescentă, Mutu a anunţat că "sîntem aproape gata, mai avem nevoie de nişte avize şi îi dăm drumul în două, trei luni".

"Sper să-mi închei cariera la naţională cu un Mondial"
La hotelul "Hilton", discuţia despre fotbal începe cu echipa naţională. Şi cu neconvocarea la lot pentru "amicalul" cu Trinidad, de săptămîna viitoare: "Într-un fel, mă bucur că n-am fost chemat pentru acest meci, mi-ar fi luat vreo zece zile din vacanţă. E doar un meci de pregătire, în care selecţionerul poate testa şi alţi jucători. Nu trebuie să-mi motiveze de ce nu mă cheamă. Dînsul aduce ce jucători crede de cuviinţă. Ce rost avea să mă vadă pe mine cu Trinidad, nu?".

E convins însă că va reveni în toamnă printre "tricolori", la crucialele dueluri cu Turcia şi Ungaria, în ciuda contrelor dure pe care le-a avut cu Piţurcă după eşecul din Olanda: "Dacă voi demonstra pe teren şi voi arăta forma avută în ultimul timp, de ce să nu fiu convocat? Sper să-mi închei cariera la lot cu un Mondial!".

"Nu cred că lui Gigi îi mai arde de Steaua"
Dialogul o coteşte apoi spre Ghencea. "Îmi pare rău de Gigi Becali şi de familia lui. E o persoană cu o inimă mare. Cu siguranţă, este dărîmat, nu cred că-i mai arde prea mult de Steaua", spune Adi. Şi neagă existenţa oricăror tratative pentru un transfer la roş-albaştri, sugerînd că la mijloc a fost doar un joc simpatic şi de imagine.

Se apleacă asupra parcursului Stelei din actualul sezon, "Reghe e indiscutabil antrenorul campionatului", şi admite că jucătorul care l-a impresionat e Bourceanu: "Dacă aş putea, l-aş lua cu mine la Ajaccio! E un luptător, un adevărat spirit combativ. Îmi place ce face pe teren".

"Ajut Argeşul, dar nu preiau clubul"
Evită orice comentarii despre litigiul cu Chelsea şi revenirea lui Mourinho pe Stamford Bridge, dar amicul Marţian găseşte o replică pentru a trece peste momentul neplăcut pentru Mutu: "Să dea din nou 25 de milioane de euro pe el şi se duce înapoi la Londra!": ;)

De la încordare, trece apoi spre tristeţe. Vorbeşte despre colapsul Argeşului, echipa sa de suflet: "Sînt gata să mă implic pentru a găsi soluţii, nu să iau clubul. Au datorii de peste 29 de miliarde. Păcat pentru fotbalul românesc că se stinge şi Piteştiul, după Craiova sau Timişoara!".

Titular în echipa slabilor
Deşi a dat 11 goluri în 28 de meciuri la Ajaccio, Mutu a ajuns în echipa celor mai slabi jucători din Ligue 1. Media notelor acodate de L'Equipe în acest sezon a fost de 4,75. Ziarul francez l-a plasat însă pe primul loc în topul agresivilor, cu cele mai multe faulturi comise (83). Adrian l-a detronat pe cîştigătorul din stagiunea trecută, Romao (Lorient), care în retur a evoluat la OM.

"Fotbalul românesc trece prin momente grele. S-a ajuns la nivelul cel mai jos posibil. Ar fi bine de implementat modelul francez: un club nu se poate înscrie în campionat dacă nu depune un buget la Ligă, iar Liga face plăţile la o anumită dată" ( Adrian Mutu, atacant Ajaccio)

"E prea devreme să discut despre o eventuală plecare de la Ajaccio. Sînt 10% şanse să mă transfer. Mă simt foarte bine acolo, cred că voi continua în Corsica" (Adrian Mutu, atacant Ajaccio)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
jonash
jonash  •  30 Mai 2013, 01:22

cu Bou..rceanu ajjacio va lua campionatu!!

spinoza
spinoza  •  29 Mai 2013, 12:24

Mai bine o ia Mutu pe Angelina Jolie la Ajaccio!!!

drunk_driver
drunk_driver  •  29 Mai 2013, 09:59

Bourceanu ...e prea mare pentru Ajaccio !!!:)))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează