INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

Mutu pe creatină! Zilnic! » Ravanelli repetă la Ajaccio tratamentul controversat de la Juventusul anilor '90

Mutu (dreapta) a trecut pe mîinile lui Ravanelli, crescut în şcoala dubioasă juventină
Mutu (dreapta) a trecut pe mîinile lui Ravanelli, crescut în şcoala dubioasă juventină

Articol de - Publicat duminica, 22 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 21 septembrie 2013 22:01

Potrivit L'Equipe, metodele neortodoxe ale antrenorului italian sînt explicaţia mulţimii de accidentări din lotul corsicanilor.

Fabrizio Ravanelli n-a adus nimic pozitiv la Ajaccio. Tot la retrogradare se luptă. Numai că, din vară, de cînd a venit antrenorul italian, accidentările au făcut ravagii printre corsicani. Nu mai puţin de 8 jucători au lipsit aseară, la meciul de la Rennes.

L'Equipe are o explicaţie: tratamentul controversat aplicat la Juventus în anii '90, cînd Ravanelli era unul dintre golgeterii torinezilor, e repetat acum la Ajaccio. La fel, cu Ventrone preparator fizic şi cu Angelini nutriţionist.

5 grame de creatină
Cotidianul francez susţine că alb-roşiii iau zilnic 5 grame de creatină (supliment alimentar ce nu e pe lista substanţelor interzise, dar contestat în lumea întreagă). Pe lîngă aminoacizi, carbohidraţi şi omega 3. Totul pentru a-i face pe Mutu şi colegii lui să reziste pregătirii fizice extreme.

Însă " creatina permite creşterea performanţei sportive forţînd organismul, nu ajutîndu-l să se recupereze", a tras alarma un oficial al Agenţiei Franceze Antidoping. "De aici avalanşa de leziuni".

Dacă refuzi, dispari!
Un singur om a refuzat tratamentul: Cedric Hengbart, 33 de ani, venit în vară de la Auxerre. Dar el a trecut rapid pe lista neagră. A jucat doar 22 de minute, pe 18 august. De atunci, pauză.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
c7eric
c7eric  •  22 Septembrie 2013, 22:16

Tratamentul e controversat ca e indicat sa faci pauze mai lungi intre antrenamente ca altfel te accidentezi, dar ajuta in primul rand ca opreste o mare cantitate de apa in musculatura, marindu-ti forta si volumul muscular, se folosea in trecut dar s-a renuntat, poate doar la culturism se mai foloseste si in sporturi unde ai perioade de incarcare

helioglobalus
helioglobalus  •  22 Septembrie 2013, 20:20

de aia e fericit la A jaccio, cred că o inhalează...

detoatepttoti
detoatepttoti  •  22 Septembrie 2013, 15:21
Postat de ovidiu_3003 pe 22 Septembrie 2013, 10:01

Lui mutu ii trebuie ceva mai tare ...

bv :)))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează