INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Nicolae Stanciu a răbufnit în presa din Belgia: "Nu mai tac: dacă nu joc, pierd naționala! Și nu vreau s-o pierd!"

FOTO: GULIVER/ GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/ GETTY IMAGES

Articol de - Publicat joi, 02 noiembrie 2017 18:42

Nicolae Stanciu, mijlocaşul lui Anderlecht, a spus tot ce are pe suflet în La Dernière Heure: "Joc bine un meci, apoi sunt rezervă. Cum vor cei de la Anderlecht să fiu în formă dacă stau cinci partide pe bancă?"

Aerul devine tot mai greu de respirat la Bruxelles. În acest sezon, Stanciu a jucat doar de patru ori titular la Anderlecht în trei luni. Iar de când a venit noul antrenor, Hein Vanhaezebrouck, doar o dată a fost în echipa de start. În trei partide, a rămas pe bancă 90 de minute!

"Nu înțeleg nimic"

O situație extrem de dificilă (la fel e și pentru Alex Chipciu), pe care "tricolorul" nu o acceptă. Mijlocașul în vârstă de 24 de ani a spus tot ce avea pe suflet într-o discuție avută la zona mixtă cu jurnalistul Christophe Franken, La Dernière Heure, după 0-5 cu PSG la Paris.

"N-am zis mai nimic până acum, dar nu mai tac. Anul trecut, intram în Europa League, marcam, iar apoi deveneam rezervă. Acum, aceeași poveste. Am înscris cu Beveren și am dispărut meciul următor. Nu înțeleg și nu știu cum putem explica acest lucru. Eu nu pot! Cum vor cei de la Anderlecht să fiu în formă dacă joc o dată, după care stau cinci partide pe bancă? E chiar ciudat", s-a plâns Stanciu.

"Selecționerul a venit să ne vadă la Paris"

Jucătorul va răspunde la fel ca și până acum. Antrenându-se la maximum. "Așa cum a declarat și antrenorul, mă pregătesc foarte bine. Mă antrenez și suplimentar! Aștept să vină și șansa mea. Nu am încercat să vorbesc cu Vanhaezebrouck, nu sunt genul de fotbalist care cere explicații când nu e folosit. Trag de mine și sper să mă vadă pentru ca situația să se schimbe".

Nu se gândește să părăsească Anderlecht. "Nu vreau să plec. Dar nu știu ce vor să facă șefii clubului. Trebuie să aflu dacă mai au sau nu nevoie de mine. E sigur că situația nu poate rămâne astfel. În caz contrar, voi căuta o soluție, pentru că îmi doresc să joc. Dacă nu joc, pierd naționala. Și nu vreau! Nici eu, nici Chipciu. Selecționerul a venit la Paris să ne vadă, și pe mine, și pe Alex. E greu să trăiești asemenea momente". El a prins ultimele 11 minute. Chipciu, nici măcar atât.

"Trebuie să mă adaptez la alt stil de joc"

Stanciu mai spune ceva. "Un jucător are nevoie de susținere. Chiar dacă are un meci mai slab, lasă-l în prima echipă! Așa, îi oferi ocazia să demonstreze că este bun și poate să se revanșeze". Are un răspuns și pentru Vanhaezebrouck, care îi reproșează că încearcă mereu să fie decisiv:

"Poate că are dreptate, trebuie să mă adaptez la stilul lui. Anul trecut, am învățat să joc mai defensiv pentru fostul antrenor. Acum, altă transformare. Când sunt aproape de poartă, nu am în minte decât să le dau pase ideale coechipierilor. Mă pot schimba".

"Am fost la un club mare, Steaua, am jucat în Ligă și Europa League. În afara lui Deschacht și cele o sută de meciuri europene ale sale, nimeni nu are mai multe partide continentale ca mine și Alex"
Nicolae Stanciu

"De când m-am transferat la Anderlecht, nu am ratat nici măcar un antrenament. Și, pentru a mă menține la un nivel ridicat, mă pregătesc și suplimentar"
Nicolae Stanciu

"Aș fi putut câștiga mai mulți bani la alte cluburi care mă curtau. Impresarul meu se îndoia de alegerea mea, Anderlecht, dar mi-am dat cuvântul că vin aici și sunt încă la Bruxelles"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Anderlecht

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  03 Noiembrie 2017, 00:48
Postat de borat101 pe 02 Noiembrie 2017, 20:50

Anderlecht si cu echipa a 69-a bate fcsb biscuit ***, si cu chipciu si stanciu in echipa fcsb biscuit ***.

Boraste la voi acasa nu pe net!

manty_one
manty_one  •  02 Noiembrie 2017, 21:11

GSP va intreb, daca tot cenzurati absolut tot atunci de ce nu cenzurati si nick-ul aiurit al fiecaruia? De ce intreb,ptr ca acelasi cuvant (ex ***,***...etc) in comentariu imediat e cenzurat pe cand la ID e bine mersi...PENIBILI!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

manty_one
manty_one  •  02 Noiembrie 2017, 21:02
Postat de borat101 pe 02 Noiembrie 2017, 20:48

Deci dupa ce ia piciorul de pe acceleratie o echipa ca PSG, Barcelona, Real Madrid, Man United, Man City, AC Milan, Juventus, etc.... si un copil de mingii poate sa faca o pasa din curtea gradintii. Noul antrenor a vazut si stie ce stie, plus vazand la cat de varza sunt Romanii de nu sa calificat la Campionatul Mondial (din cea mai slaba grupa de calificari) sa convins.

***...tu ai ideie cat au luat cei de la Anderlecht in deplasarea de la PSG,desigur fara Stanciu si Chipciu in echipa...sigur ca nu cunosti rezultatul acelui meci,la ora aia probabil erai cu *** ori ***!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează