INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA / ST. ETIENNE - LYON 0-2

Nicoliţă a fost titular în premieră la St. Etienne, 0-2 cu Lyon » ”Bănel, actor principal. Fără să vrea”

Prins de trei ori în ofsaid, Bănel (stînga) nu i-a dat deloc pace golgeterului lyonez Bafetimbi Gomis FOTO Reuters
Prins de trei ori în ofsaid, Bănel (stînga) nu i-a dat deloc pace golgeterului lyonez Bafetimbi Gomis FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 31 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 30 octombrie 2011 20:39

Mijlocaşul român a fost unul dintre puţinii remarcaţi de la oaspeţi, în special datorită faultului asupra sa ce a dus la eliminarea lui Dabo


Bănel Nicoliţă a ajuns, în sfîrşit, titular la St. Etienne. După 62 de minute strînse anterior din două meciuri ca rezervă, mijlocaşul român a fost elementul-surpriză prin care antrenorul Christophe Galtier a început derbyul regiunii Rhone-Alpes cu Lyon: 50 km separă cele două oraşe.

"În amintirea unui Steaua - Dinamo"
Evenimentul n-a rămas trecut cu vederea. Cotidianul lyonez " Le Progres" chiar i-a alocat ex-stelistului un material, numit "Un om în meci. Premiera lui Nicoliţă", în care s-au notat principalele momente ale acestuia pe teren. De la revederea cu portarul Lloris, cu care s-a mai confruntat în septembrie la meciul România - Franţa (0-0) din eliminatoriile CE 2012, la intrarea decisă asupra suedezului Kallstrom (15), pe care apoi l-a blocat eficient (22).

A existat şi "o clipă de ezitare (24), care i-a permis lui Lacazette să tragă periculos din voleu", dar şi "parcă în amintirea vulcanicelor derbyuri Steaua - Dinamo, respingerea energică de lîngă un Cris prea tupeist în faţa portarului Ruffier". Prima repriză a terminat-o "cu un corner bine bătut la prima bară".

Ratare înainte de cădere
Episod esenţial la reluare. "Le Progres": "Relativ discret pînă atunci, Nicoliţă a devenit unul dintre actorii principali, fără să vrea. În minutul 52, el a fost victima unui tackling violent şi stîngaci al lui Dabo. Ghetele sale verzi-fluorescente au zburat. Arbitrul n-a ezitat. I-a dat lyonezului, abia introdus, roşu. Cu acea fază, Bănel a devenit unul dintre oamenii derbyului. Mai ales dacă şi marca, însă şutul său tare a trecut pe lîngă poarta lui Lloris (79)".

Şansa s-a mutat rapid la rivali. Lyon a deschis scorul prin Briand (81), pentru ca Gourcuff să dea verdictul, 2-0, în prelungiri. Între timp, "actorul principal" Bănel Nicoliţă părăsise scena (85).

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

"În rolul «motorului» de serviciu care vrea să se facă respectat, Bănel nu s-a numărat printre cei mai slabi. Fanii săi i-au revăzut calităţile la fazele fixe, generozitatea sa"

"Românului i-a fost sete să joace, să-şi arate virtuţile. Se vedea în ochii săi înaintea meciului. A alergat în toate cele patru colţuri ale terenului, dar poate nu mereu cu discernămînt. Era vorba însă de prima lui titularizare şi avea nevoie să-şi găsească locul. Nu i se poate reproşa angajamentul său"
"Le Progres", cotidian francez

"Nicoliţă a fost foarte dornic, dar nu s-a văzut decît foarte rar, mai ales la şutul imprecis din buna pasă primită de la Aubameyang"
" L'Equipe", ziar francez

Daniel Niculae, nota 4
Precum Nicoliţă, Daniel Niculae a fost notat cu 4 de "L'Equipe", după ce Nancy a pierdut din nou, 0-2 la Montpellier. "A contat prea puţin", şi-a justificat calificativul jurnalul francez. Atacantul român a rămas încrezător: "Trebuie să uităm repede acest eşec logic contra unui adversar mult mai solid. E urgent să cîştigăm meciul de duminica viitoare, cu Brest, un concurent direct la evitarea retrogradării".


Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează