INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Toate detaliile despre plecarea lui Olimpiu Moruțan de la Galatasaray: câți bani va câștiga românul la Ankaragucu

Galatasaray l-a cedat definitiv pe Olimpiu Moruțan la Ankaragucu
Galatasaray l-a cedat definitiv pe Olimpiu Moruțan la Ankaragucu

Articol de - Publicat luni, 21 august 2023 10:19 / Actualizat luni, 21 august 2023 11:10

Galatasaray l-a cedat definitiv pe Olimpiu Moruțan la Ankaragucu, dar îl poate răscumpăra la aceeși sumă cu care l-a dat: 3 milioane de euro. De asemenea, s-a asigurat că va câștiga și dintr-o viitoare vânzare a jucătorului. Mijlocașul ofensiv în vârstă de 24 de ani a semnat pe 3 ani și va avea un salariu aproape de 1 milion de euro pe sezon.

Olimpiu Moruțan este de duminică seară jucătorul lui Ankaragucu. Deși inițial se punea problema unui împrumut pe un sezon, clubul din capitala administrativă a Turciei s-a înțeles cu Galatasaray pentru un transfer definitiv al jucătorului. 

Prețul agreat: 3 milioane de euro, cu 1,2 milioane mai puțin decât dăduse campioana în 2021, pentru a-l lua pe internaționalul român de la FCSB.

Pep Guardiola vinde încă o vedetă în Arabia: „Contract până în 2026”
MERCATO
Pep Guardiola vinde încă o vedetă în Arabia: „Contract până în 2026”

Olimpiu Moruțan va încasa aproape un milion de euro pe sezon la Ankaragucu

Ankaragucu i-a oferit lui Moruțan un contract pe 3 sezoane, cu opțiune pentru un al patrulea, și un salariu de aproape 1 milion de euro pe an. Galata, la rându-i, a publicat clauzele impuse în acordul de transfer al mijlocașului în vârstă de 24 de ani.

Astfel, pe lângă cele 3 milioane de euro, campioana va încasa și 50 la sută dintr-un viitor transfer, dacă vânzarea se va face la o sumă de cel puțin 3 milioane de euro.

Procentul scade la 25 la sută, în cazul în care gruparea din Ankara îl vinde cu cel puțin 3 milioane până la data de 30 iunie 2024. De asemenea, Galatasaray și-a asigurat o opțiune de răscumpărare a jucătorului pentru aceeași sumă cu care l-a dat: 3 milioane de euro.

De ce s-a răzgândit Galatasaray în cazul lui Olimpiu Moruțan

După un sezon 2022/2023 petrecut la Pisa, sub formă de împrumut, Moruțan s-a pregătit vara aceasta cu Galatasaray, sub comanda lui Okan Buruk. Antrenorul se declarase mulțumit de evoluțiile românului, în amicale, și părea decis să-l păstreze. Dar campioana Turciei și-a atins anumite ținte pe piața transferurilor și Buruk s-a răzgândit.

Pisa, Bari, Pendikspor și Konyaspor au luat legătura imediat cu Galata, dispusă să-l împrumute. Numai că Ankaragucu, ultima apărută la masa negocierilor, a fost cea care a câștigat. 

4,5 milioane de euroeste cota de piață a lui Olimpiu Moruțan pe transfermarkt.de. Suma cu care l-a luat, 3 milioane de euro, e cea mai mare plătită vreodată de Ankaragucu pentru un jucător

Mai multe articole din fotbalul internațional: 

Rareș Burnete, debut perfect în Serie A » Internaționalul „tricolor”, decisiv în Lecce - Lazio
SERIE A
Rareș Burnete, debut perfect în Serie A » Internaționalul „tricolor”, decisiv în Lecce - Lazio
Juventus, primă repriză irezistibilă și debut perfect în noul sezon al Serie A
UDINESE - JUVENTUS
Juventus, primă repriză irezistibilă și debut perfect în noul sezon al Serie A

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
observator_federal
observator_federal  •  21 August 2023, 12:51

Poftim extras din declarația lui Giovani Becali: ”Un salariu ca al lui Cicâldău. Nu pot să spun, dar un salariu foarte foarte bun.”. Pe bune?? Sunt ”ușor dezamăgit” pentru că toată vara și primăvara presa noastră l-a poziționat cu obstinație pe Cicâldău în posturi delicate, obligatoriu sub cotele lui Moruțan... Pe Moruțan se băteau nșpe echipe din Italia și Turcia în timp ce Cicâldău era pe făraș în Emirate, Moruțan era în vederile antrenorului Galatasaray dar Palermo (apropo, acolo unde joacă și unul Pigliacelli...) și Pisa și-l disputau cu ardoare, pe când Cicâldău abia dacă la Craiova mai găsea loc... (În mod similar, în Italia, Man obligatoriu peste Mihăilă - știți care Mihăilă, ăla de a dat două supergoluri cu care a amuțit la propriu presa noastră de sport, dar în așa hal că nici acum numai discută despreel decât ca, eventual, rezervă a lui Florinel la Națională). Prsa noastră de sport pare uneori suprarealistă...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close