INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ACCIDENTARE

Păi, bine, şi nemţii fac d-astea? Cristea nu are asigurare care să-i plătească salariul după 6 săptămîni

Andrei Cristea, in mijlocul atentiei la Karlsruher
Andrei Cristea, in mijlocul atentiei la Karlsruher

Articol de - Publicat vineri, 10 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 10 iunie 2011 16:49

UPDATE // Jurnaliştii germani scriu că în cazul lui Andrei Cristea problemele sînt chiar mai grave. Clubul nu i-ar fi făcut o asigurare prin care să nu mai plătească salariul românului după şase săptămîni, aşa cum se întîmplă în mod obişnuit, ci să fie preluat de o firmă de asigurări medicale. Iar perioada estimată pentru recuperare lui Andrei ar putea să ajungă chiar şi la 12 săptămîni! Perioadă în care nu e clar cine îi va achita drepturile financiare. La Karlsruher, Cristea are un contract de 30.000 de euro pe lună, plus 2.000 de euro la fiecare punct cîştigat de echipa sa.

Andrei Cristea, 27 de ani, a trebuit să-şi întrerupă vacanţa de vară pentru o intervenţie chirurgicală. Atacantul lui Karlsruher a fost operat la genunchiul drept, de unde i s-a îndepartat o parte din cartilagiu. Problemele fostului dinamovist au provocat tensiuni la clubul din 2 Bundesliga, medicii fiind acuzaţi că nu au tratat afecţiunea la timp. Aceştia i-au descoperit o artroză, de la o accidentare mai veche, şi discuţia este de ce nu s-a acţionat încă de atunci.

Cristea a suferit leziunea cu pricina la sfîrşitul lunii martie: ruptura ligamentului extern al genunchiului şi a cartilajului. Cu toate astea, el a fost introdus în alte trei meciuri, salvîndu-şi echipa de la retrogradare în ultima etapa etapă, la 3-2 cu Union Berlin, cînd a marcat două goluri.

"Noi sperăm să revină cît mai repede pe teren, dar după astfel de probleme trebuie să ne aşteptăm la o pauză destul de lungă", a apreciat directorul sportiv al clubului, Oliver Kreuzer.

Sub contract cu Karlsruher pînă în 2013, Cristea a înscris sezonul acesta 6 goluri în 11 partide jucate, devenind repede un favorit al suporterilor lui Karlsruher.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ciur
ciur  •  10 Iunie 2011, 23:31

Se pare ca nu Karlsruher SC trebuia sa-i faca asigurarea lui Cristea, ci el insusi!! Dar cum asta COSTA destul de mult, shmekerii de fotbalisti (mai ales ROMANUL) nu le incheie mergand la risc. Si atunci in cazul unei accidentari grave (cu operatie, recuperare lunga, etc.), care depaseste 6 saptamani, banutii nu mai vin, decat in cantitate mica!!! Intrebati-l pe puturica de Victoras Iacob, care a patit-o la fel cand a fost la Kaiserslautern. Deci: mare e gradina...!!! si multi "fotbalisti" romani in ea.

dreamer123
dreamer123  •  10 Iunie 2011, 20:18

respect Cristea

Vezi toate comentariile (2)
Comentează