INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Paradox Maxim » La "naţională" e ignorat, la Stuttgart e deja ”o lovitură”!

Maxim, cu mască după ce Hernanes (Lazio) i-a rupt nasul, fericit la a 6-a apariție în tricoul Stuttgartului
Maxim, cu mască după ce Hernanes (Lazio) i-a rupt nasul, fericit la a 6-a apariție în tricoul Stuttgartului

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 28 martie 2013 20:52

Fostul mijlocaş al Pandurilor a reuşit să-i convingă pe nemţi în doar 6 apariţii în tricoul şvabilor.

Maghiarul Tamas Hajnal, coleg la Stuttgart, îl vedea titular la Budapesta. Dar Piţurcă şi-a adus aminte de Alexandru Maxim abia în minutul 66. Iar cu Olanda (0-4), deloc.

Nemţii de la Kicker, în schimb, vorbesc despre fostul mijlocaş al Pandurilor, deja!, ca de "o lovitură" dată de VfB în mercato din ianuarie. Şi asta după numai 6 apariţii (3 Bundesliga, 3 Europa League) în tricoul şvabilor!

"Alexandru are calităţi care nouă ne-au lipsit pînă acum", îl laudă antrenorul Bruno Labbadia. Iar Kicker aminteşte assist-ul reuşit de jucătorul de 22 de ani în ultima etapă din Bundesliga. Acel corner bătut impecabil, pe care Niedermeier l-a transformat în golul victoriei Stuttgartului la Frankfurt (2-1): "A fost a 115-a lovitură de colţ a lui VfB în acest campionat şi doar a doua încheiată cu gol!".

În afara preciziei la fazele fixe, bisăptămînalul german a descoperit la Maxim şi alte calităţi:
- tehnică deosebită
- maturitate în joc
- şut de calitate
- precizia paselor

Mai are de lucrat la forţă, stabilitate şi viteză, susţine acelaşi Kicker, dar Labbadia e convins că-l va aduce pe român în parametrii doriţi: "Dacă va rămîne la fel de concentrat, Alexandru ne va oferi multe bucurii".

Descoperit din întîmplare
Kicker a povestit că responsabilii Stuttgartului l-au descoperit pe Maxim "accidental". Aflat în căutarea unui atacant de careu, toamna trecută, secundul lui Bruno Labbadia, Eddy Sozer, a nimerit la un meci al Pandurilor. Iar la întoarcere i-a povestit şefului său că a văzut "un jucător care ne-ar prinde tare bine. Dar nu-i atacant, ci mijlocaş". Labbadia l-a urmărit şi el la treabă pe Maxim, dîndu-şi imediat acordul pentru transfer.

"VfB Stuttgart n-a avut experienţe prea reuşite de-a lungul timpului cu jucătorii români. Dar Maxim pare să fie o lovitură norocoasă" (Kicker, bisăptămînal german)

"Alexandru are calităţi care nouă ne-au lipsit pînă acum. Dacă rămîne concentrat, ne va oferi multe bucurii" (Bruno Labbadia, antrenor Stuttgart)

"Mi-a fost teamă că n-o să mă acomodez în Germania. Însă, după o lună, mă simţeam deja ca acasă. Aş vrea să rămîn aici cît mai mult posibil" (Alex Maxim în Kicker)

1,5 milioane de euro a dat VfB Stuttgart în mercato din ianuarie pe Maxim

4 ani şi jumătate e durata contractului lui Maxim la şvabi, unde primeşte 300.000 de euro anual

95 de minute a adunat cu totul fostul mijlocaş al Pandurilor în cele 6 meciuri în care a fost utilizat la VfB

565486-romani-stuttgart.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (48)
theopalas
theopalas  •  30 Martie 2013, 18:09

Pai daca juca, nu mai aveau loc oile la nationala.

iliesirbu
iliesirbu  •  30 Martie 2013, 13:53

Asta puteti sa i-o ziceti lui Sandu Mircea si "Picurca" Victor ca noi am auzit de Maxim care face minuni in Germania!!! Ei nu au auzit inca nici de Maxim nici de Latovlevici si lista poate continua...

dona
dona  •  29 Martie 2013, 16:08
Postat de yahoo22 pe 29 Martie 2013, 11:47

Corect,"a fost" e la timpul trecut.El a postat comentariul azi.Meciul a fost marti.Ti se pare cumva ca ziua de 26 martie va urma in viitorul apropiat?"E" grele rau pentru astia "superiori".Minte de oaie sparta....

yahoo22, din cite am inteles, aici este un loc unde fiecare poate sa-si exprime o parere, asa cum poate el/ea, in legatura cu subiectul articolului din gazeta. Daca doreti sa faci analize gramaticale, ai gresit locul. Ca sa-l parafrazez pe Caragiale, "vezi, asta-i cusurul nostru", al romanilor : vedem paiele din ochii celorlalti si ne legam de fleacuri. Sau cum spune vorba inteleapta : "ciinele moare de grija stapinului, iar prostul de grija altuia"

Vezi toate comentariile (48)
Comentează