INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENORI

Patru antrenori români au cîştigat în Europa într-un week-end aproape de perfecţiune!

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 10 martie 2013 22:53

Ieri, Dorinel a reuşit să resusciteze o echipă aflată pe ultimul loc şi să-i învingă pe multimilionarii Hiddink şi Eto'o cu jucătorii din Liga 1: Opriţa, Bozovici, Perendija şi Khubutia

După Dan Petrescu, erou la Dinamo Moscova într-o jumătate de an formidabilă, avem un nou antrenor trimis în Rusia să salveze o echipă! Şi care poate să o facă! Dorinel Munteanu a debutat ieri la Mordovia Saransk, ultima clasată, cu cel mai bun rezultat posibil. 2-0 în faţa lui Anji Mahacikala, cu un patron (Kerimov) ce are o avere de 5,4 miliarde de euro, un antrenor (Hiddink) care cîştigă anual 10 milioane şi un star (Eto'o) plătit pe sezon cu 20 de milioane.

Ieri, în îngheţatul Saransk, minus 10 grade Celsius, la 651 de kilometri de Moscova, Dorinel le-a spus jucătorilor săi înaintea partidei: "Şansa noastră este una singură. Să luptăm ca nebunii. Dacă nu ne vom bate pentru fiecare minge, fiecare duel, fiecare fază, ne vom scufunda".

Avea patru oameni pe care îi cunoştea bine, din Liga 1:
- Daniel Opriţa, ultima oară la Petrolul
- Vladimir Bozovici, muntenegreanul plecat de la Rapid
- Milan Perendija, sîrbul alături de care Munteanu cucerise titlul la Oţelul, în 2011
- Akaki Khubutia, georgianul de la Gaz Metan

Cu ei, cu Aldonin, căpitanul său, importantul internaţional rus în vîrstă de 33 de ani, şi cu ceilalţi jucători, majoritatea necunoscuţi, Dorinel s-a lansat în aventura vieţii, prima în afara ţării. Ştia că Mordovia nu mai cîştigase în campionat din 6 octombrie 2012, că are 14 înfrîngeri şi 3 egaluri în 19 runde, dar tot era optimist. Şi iată că a reuşit de la debut ce nu credea nimeni.

A deschis scorul la un corner, Perendija chiar în minutul 3, s-a apărat la fel ca Petrescu la Moscova, 10 în spatele mingii, a avut şi noroc, apoi a mai lovit o dată după un corner, prin Rustem Muhamecin (minutul 73; de-abia intrase în joc) şi 2-0 cu Anji a devenit realitate!

"Ne-am pregătit bine în cantonament, am luptat ca niciodată şi am învins. Imposibilul e posibil şi la Mordovia", a declarat Munteanu, felicitat şi de marele Hiddink: "În faţa unei echipe atît de motivate, n-am avut nici o şansă astăzi".

"Era greu de prezis că vom începe atît de bine. Această victorie cu Anji e bine meritată, dar trebuie să mai avem trei, patru succese pentru a scăpa de retrogradare"
Dorinel Munteanu, antrenor Mordovia

"Secretul nostru nu sînt cornerele, nu sînt fazele fixe. Secretul nostru e întreaga echipă. Sîntem agresivi, ne batem pentru supravieţuire în Rusia"
Dorinel Munteanu, antrenor Mordovia

"Mordovia a fost foarte motivată, s-a dăruit 90 de minute şi ne-a fost imposibil să luptăm în faţa unei asemenea echipe. N-am avut nici o şansă"
Guus Hiddink, antrenor Anji Mahacikala

0,5 milioane de euro este salariul lui Dorinel Munteanu la Mordovia Saransk

14,5 milioane de euro valorează întreg lotul Mordoviei Saransk; a învins un adversar, Anji, estimat de transfermarkt.de la 166,45 de milioane de euro

7 eşecuri şi un egal era seria fără victorie în Rusia a actualei echipe a lui Dorinel Munteanu

5 puncte o despart pe Mordovia Saransk, "lanterna roşie", de ultimul loc (13) care se salvează de la retrogradare, ocupat acum de Volga

562997-dan.jpg

Dinamo - Lokomotiv 1-0 » Petrescu, 6 din 6. Ţinta: Europa League
Fără el, Dinamo Moscova nu avea nici o şansă. Era pe ultimul loc, cu 5 înfrîngeri în 5 meciuri. Cu Dan Petrescu, echipa a renăscut.

Au urmat 11 victorii, 6 numai în ultimele 6 etape de campionat. Nu a mai pierdut din 4 noiembrie. Sîmbătă, a cîştigat din nou derbyul Moscovei cu Lokomotiv şi cu antrenorul croat Bilici, pe care i-a învins şi în tur (3-2), şi în retur (1-0). Acum, Dan a suferit cumplit pe margine, alb-albaştrii jucînd ultimele 25 de minute cu un om în minus (Iusupov fusese eliminat). "Mă simt epuizat. Nu mai pot. Dar sînt fericit". E pe 7, la două puncte de Europa League.

33 de puncte a adunat Dan Petrescu din august 2012 cu Dinamo Moscova în campionatul Rusiei (2,2 pe meci)

2,5 milioane de euro încasează pe stagiune Dan Petrescu la Dinamo Moscova

562998-lucescu.jpg

Vorskla - Şahtior 0-1 » Luce nu iartă nimic în Ucraina
Eliminat din Champions, Mircea Lucescu se dedică total competiţiilor din Ucraina cu Şahtior.

Ieri, fără Raţ, lăsat în afara lotului, campionii au cîştigat la Poltava, 1-0 cu Vorskla (gol Luiz Adriano, minutul 19), şi îşi păstrează avantajul de 13 puncte în fruntea clasamentului. Nu are cum să mai piardă cel de-al 7-lea său titlu cu Şahtior. Şi cum Dinamo Kiev a fost eliminată din Cupă, iată un alt trofeu foarte posibil pentru minerii portocalii, care vor juca în "sferturi" cu Karpatî Lvov pe 17 aprilie. Ar fi un "hat-trick" de cupe, după ce a cucerit şi Supercupa la începutul sezonului. Luce e rege la Doneţk, mai are motivaţie să rămînă în Ucraina?

17 trofee va avea Mircea Lucescu în 9 ani dacă va cîştiga şi titlul de campion, şi Cupa Ucrainei

3 milioane de euro este salariul anual pe care îl are Mircea Lucescu la Doneţk

563000-rednic.jpg

Louvain - Standard 0-4 » Cel mai rapid gol pentru Rednic
A fost o nouă etapă bună a lui Mircea Rednic.

Chiar şi lipsită de Cristea (rezervă) şi Ţucudean (suspendat), Standard a deschis scorul după numai 14 secunde, Ezekiel marcînd cel mai rapid gol din acest sezon. Iar restul partidei a fost controlat cu autoritate de oaspeţi, care au mai marcat de trei ori. Ultimele două reuşite în inferioritate, pentru că Van Damme fusese eliminat în prelungirile primei reprize. "A fost meciul perfect", a declarat Rednic la final. Standard este pe 5, la doar două puncte de locul 3.

7 meciuri este seria invincibilă a lui Rednic la Standard în deplasările din campionat (4 victorii, 3 egaluri)

0,6 milioane de euro
cîştigă Mircea Rednic într-un an ca antrenor la Standard Liege

562999-olaroiu.jpg

Al Wasl - Al Ain 1-2 » Va fi al doilea titlu consecutiv al lui Oli!
Pe lîngă "europeni", avem un antrenor de succes şi în Golful Persic.

Cu Mirel Rădoi lider pe teren, Cosmin Olăroiu nu-şi face griji la Al Ain. Cei doi au învins şi în ultima etapă din EAU, 2-1 joi în deplasare cu Al Wasl, şi sînt lideri detaşaţi în campionat (48 de puncte). Cu cele mai multe goluri marcate (58) şi cele mai puţine primite (18), Oli va fi din nou prinţ al Emiratelor, a doua oară la rînd. A fost campion în 2012 cu Al Ain (care a aşteptat 8 ani un titlu). Şi va fi şi în 2013.

8 puncte are avans Al Ain, echipa lui Olăroiu şi Rădoi; anul trecut, a avut la final 14 puncte în plus

3 milioane de dolari (2,3 milioane de euro) primeşte Olăroiu pe sezon în Emiratele Arabe Unite

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
zwqx
zwqx  •  11 Martie 2013, 16:47
Postat de gannicus2013 pe 11 Martie 2013, 16:14

mai citeste o data titlul , 4 au castigat in EUROPA

Asa este, dar ei l-au bagat pe Olaroiu la un articol despre performantele in Europa.

gannicus2013
gannicus2013  •  11 Martie 2013, 16:14
Postat de zwqx pe 11 Martie 2013, 15:34

Cei 4 sunt 5 la voi in articol: 1. Munteanu, 2. Petrescu, 3. Lucescu, 4. Rednic si 5. Olaroiu.

mai citeste o data titlul , 4 au castigat in EUROPA

zwqx
zwqx  •  11 Martie 2013, 15:34

Cei 4 sunt 5 la voi in articol: 1. Munteanu, 2. Petrescu, 3. Lucescu, 4. Rednic si 5. Olaroiu.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează