INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ZENIT

Peste finaliștii Euro 2016 » Lucescu a fost plasat de FourFourTwo în topul celor mai buni antrenori din lume

Articol de - Publicat joi, 28 iulie 2016 00:00

Mircea Lucescu îi devansează pe portughezul Santos (33) și pe francezul Deschamps (27)

Il Luce n-a mai luat titlul cu Șahtior în ultimele două sezoane, iar între timp a schimbat și clubul, trecând în Rusia, pe banca lui Zenit. Dar toate acestea nu l-au costat decât 3 locuri în ierarhia celor mai buni 50 de antrenori din lume în 2016, alcătuită de revista FourFourTwo.

Aproape de Wenger

De pe poziția 23, în 2015, tehnicianul român a căzut pe 26, la 4 lungimi de Arsene Wenger (22, Arsenal). Însă a rămas suficient de sus pentru a-i depăși pe finaliștii Euro 2016. Fernando Santos, selecționerul noii campioane a Europei, Portugalia, a fost plasat de FourFourTwo abia pe locul 33! Iar învinsul său din finala de la Paris, francezul Didier Deschamps, pe 27.

"În niciun caz depășit"

Deși "Luce" împlinește mâine 71 de ani, publicația amintită notează: "O fi el cel mai în vârstă din branșă, dar în niciun caz depășit! Lucescu a rămas un entuziast. Plin de energie și nerăbdător să demareze un nou proiect pe termen lung. E flexibil și se adaptează ușor. Puțini s-ar fi așteptat să se mute din Ucraina în Rusia în actuala conjunctură politică. Dar el, se pare, e interesat numai de fotbal".

"Expertul" Lucescu analizat de FourFourTwo

Criteriu Calificativ
Trofee 5 stele*
Geniu tactic 4 stele
Stil 4 stele
Spectacol 2 stele
Lucrul cu tinerii 5 stele

 *Calificativele aparțin specialiștilor publicației britanice. Unu e minimum, cinci, maximum

"Lucescu e o legendă la Șahtior. A dus clubul la cel mai înalt nivel. A fost profesorul nostru în fotbal, dar și în viață"
Darijo Srna, căpitan Șahtior

"Fără Hulk, transferat în China, cel mai bogat club rusesc trebuie reclădit și pentru această misiune a fost ales unul dintre cei mai buni antrenori"
FourFourTwo, revistă britanică

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  28 Iulie 2016, 23:24

...antrenorul asta oportunist a fostmort dupa bani toata viata lui ...n o sa ajute niciodata ro...el isi umple buzunarele lui ,,.nu vrea jucatori romani la echipele pe care le antreeaza ...

dreak
dreak  •  28 Iulie 2016, 23:03
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 28 Iulie 2016, 12:46

Stelisti spun ca nu este bun. Pe cine sa mai credem.

Nelule, nu te supara, dar daca ai asemenea dubii, inseamna ca esti departe de fenomen. Daca tot esti pe net, da-i un search pe google. Lucescu a fost campion campion in Turcia cu doua echipe diferite. E campion in Ucraina, intr-o competitie in care patronul principalului rival era frate cu presedintele federatiei. A trecut si pe la Inter si e castigator de cupa UEFA (eliminate Tottenham, CSKA Moscova. Marseille si parca Bremen in finala). Si, contrar a ceea ce zic toti stelem(u)istii, omul a vandut jucatori de la Sahtior pe gramezi de bani. Dar performantele astea palesc in fata maretelor realizari ale marilor antrenori ai stanei - Oli cupa printului, cupa golfului, reghe in cupa semigolfului si piti in cupa lacului si a camilelor ....

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  28 Iulie 2016, 12:46

Stelisti spun ca nu este bun. Pe cine sa mai credem.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează