INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Pus la frigider! » Mutu a fost lăsat acasă de antrenor şi nu va juca cu Napoli

De la venirea lui Arrigoni, Mutu a înscris de cinci ori, contribuind decisiv la victoriile cu Genoa, Palermo și Novara
De la venirea lui Arrigoni, Mutu a înscris de cinci ori, contribuind decisiv la victoriile cu Genoa, Palermo și Novara

Articol de - Publicat miercuri, 01 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2012 22:57

Deşi nu e accidentat ori suspendat, atacantul Cesenei nu face parte din lotul deplasat la Napoli. Alegere tactică sau pedeapsă după ultimele evoluţii slabe ale românului?

Cesena îşi permite luxul să renunţe la Mutu! Daniele Arrigoni a hotărît să nu-şi ia golgeterul la Napoli, unde penultima clasată are diseară misiune imposibilă. Mult visatul salvator al echipei ratează în premieră un meci în care n-are probleme medicale şi nici nu e suspendat! Iar dacă la vizita făcută Romei a cerut schimbare la pauză, Mutu a fost lăsat acum complet pe dinafară!

Oficial, Adrian nu e decît victima alegerii tactice a antrenorului, care vrea să-l menajeze pentru duelul capital de sîmbătă cu Catania, contracandidată la retrogradare. "O decizie discutabilă a lui Arrigoni, care va miza pe «San Paolo» pe sistemul 3-5-2", a comentat "Corriere Romagna". De fapt, tehnicianul se contrazice singur prin declaraţiile sale: "Dacă vrem să ne mai gîndim la salvare, trebuie să luăm puncte şi cu echipele mari. Cu intenţia asta mergem la Napoli, să fim agresivi, să nu-i lăsăm pe adversari să-şi impună jocul şi să forţăm victoria. Dar este nevoie să apelez la un «turn-over» pentru jocul cu Catania, iar pe unii i-am lăsat acasă să se antreneze".

A ajuns insuportabil?
Acum o săptămînă, presa locală lansa dezbaterea "Mutu este indispensabil sau insuportabil?". Corriere Romagna a punctat: "Randamentul lui contra granzilor e copia celui al Cesenei. Dacă echipa a pierdut cu primele 7 clasate, nici el nu şi-a pus amprenta. A fost complet rătăcit şi n-a intrat deloc în joc cu Milan, Juve, Udinese şi Roma. Niciodată n-a punctat cînd Cesena a fost condusă ori în deplasare, excepţie reuşita victorioasă de la Palermo. Nu e locomotiva echipei".

6 goluri a marcat Mutu în acest campionat, aproape jumătate dintre cele 13 reuşite de Cesena

17 meciuri a jucat Adrian, toate ca titular. Nu a lipsit decît 3 etape, din cauza "roşului" primit cu Fiorentina

"Totul se învîrte la Cesena în jurul lui Mutu: genial contra unora, iritant împotriva altora, decisiv cu piticii, modest contra granzilor" (Corriere Romagna, cotidian local)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
serginh0_sss
serginh0_sss  •  01 Februarie 2012, 10:38

daca problema e la Mutu inseamna ca toti de la Cesena sunt batuti in cap..au o echipa de 2 bani,iar Mutu era cam singurul care mai facea ceva..dar, e treaba lor..Mutu a gresit ca s'a dus acolo..mai bine pleca la turci,la Fenerbahce..acolo devenea un idol daca juca bine

hristac
hristac  •  01 Februarie 2012, 08:52

asa e viata acolo jos ! colegii lui sunt fotbalisti mediocri,el e ciudat din nastere ! cesena e un oras cu o istorie superinteresanta... mai viziteaza si el !

riccardo1966
riccardo1966  •  01 Februarie 2012, 08:22

Fara Mutu , va promi 5 goluri, Cesena.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează