INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Radu, omul lui Piţi » Selecţionerul îi pregăteşte ieşirea din scenă lui Răzvan Raţ

Ştefan Radu (dreapta) îl blochează pe Toche, jucătorul lui Panathinaikos // Foto: Guliver/GettyImages
Ştefan Radu (dreapta) îl blochează pe Toche, jucătorul lui Panathinaikos // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 10 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 09 noiembrie 2012 21:26

”Tricolorul” a jucat prima oară la Lazio după 7 luni, joi, la 3-0 cu Panathinaikos, şi e prima opţiune pentru postul de fundaş stînga la ”naţională”. Genunchiul drept nu i-a mai creat probleme.

Veşti bune pentru Piţurcă! În amicalul cu Belgia, din 14 noiembrie, va putea conta, în sfîrşit, pe Ştefan Radu. Joi, la 3-0 cu Panathinaikos, în Europa League, apărătorul lui Lazio a trecut cu bine un adevărat test de foc. Genunchiul său drept, cel care i-a tot dat bătăi de cap, a ţinut 90 de minute. Şi nu doar atît. Deşi venea după 7 luni de pauză, Radu a jucat bine, reuşind un assist. Iar Gazzetta dello Sport l-a notat cu 6,5.

Refacerea ex-dinamovistului îi oferă selecţionerului posibilitatea de a-şi pune în aplicare un plan mai vechi: Radu pe flancul stîng în defensiva "naţionalei". Mutare ce înseamnă, inevitabil, ieşirea din peisaj a lui Răzvan Raţ. Piţurcă n-a avut ocazia s-o pună pînă acum în practică, în condiţiile în care fundaşul lazial a fost mai mult pe la doctori în ultimul an şi jumătate.

Pe 8 decembrie 2010, "tricolorul" a fost supus unei meniscectomii parţiale mediale la genunchiul drept. Iar din august 2011 a avut periodic probleme. În iulie anul acesta a ajuns din nou la cuţit, s-ar fi putut întoarce pe gazon în august, numai că musculatura coapselor l-a trădat. În două rînduri.

Fără Mutu cu Belgia!
Victor Piţurcă a definitivat ieri lista stranierilor pentru ultima partidă a "naţionalei" din acest an, acasă, cu Belgia (miercuri, 14 noiembrie, Naţional Arena, ora 21:00, Antena 1). Iar din grupul de 14 jucători anunţat iniţial au mai rămas doar 6: Goian, Şt. Radu, C.Lazăr, Torje, Marica, B. Stancu. Au dispărut 8 nume, cel mai surprinzător fiind cel al lui Raţ! În afara fundaşului lui Şahtior, s-a mai renunţat la Pantilimon, Papp, Tamaş, Florescu, Cociş, Mutu şi D. Niculae.

7 aprilie 2011 e data la care Ştefan Radu îmbrăcase ultima oară tricoul lui Lazio, într-un meci cu Napoli (3-1)

2 intervenţii chirurgicale a suferit apărătorul lui Lazio la genunchiul drept într-un an şi jumătate

"A salvat la o ocazie a oaspeţilor, apoi l-a servit pe Kozak pentru 1-0. E un titular regăsit şi un candidat cu şanse la postul de fundaş-stînga în derby-ul cu Roma de duminică" (Gazzetta dello Sport, cotidian italian)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
cordos_eu
cordos_eu  •  10 Noiembrie 2012, 14:03

trebuie chemat si Sapunaru. cat despre convocarea lui Radu si Latovlevici, cred ca Piti doreste sa-i testeze si sa vada daca se poate baza pe ei. daca nu se descurca, cu siguranta va apela la Rat.

cordos_eu
cordos_eu  •  10 Noiembrie 2012, 14:02
Postat de exe1 pe 10 Noiembrie 2012, 05:47

Ori are ziaristul care a scris asta o afinitate pentru Stefan Radu, ori e articol "scris" de clanul becali. Cu tot respectul pentru Stefan Radu, Rat joaca in CL si o face binisor.

si Radu si Latovlevici sunt peste Rat care nu mai face incursiuni in atac. pare batran si putin uzat. cu toate ca Lato mai greseste in aparare pentru ca e foarte ofensiv, il prefer lui Rat pe banca de rezerve. iar Radu va fi titular! cine s-a uitat la meciurile din Serie A inaintea de accidentarea lui, stie ca Radu e un jucator de prim plan. e un jucator foarte echilibrat iar in aparare se descurca mai bine decat amandoi. mai urca si in atac..

goggu
goggu  •  10 Noiembrie 2012, 12:21

Latovlevici e de departe cel mai bun fundas stanga roman

Vezi toate comentariile (6)
Comentează