INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Răduciou îl desfiinţează pe Mutu în presa italiană: ”Imatur. Fără personalitate. Lipsit de modestie”

Ieri, Florin Răducioiu a împlinit 42 de ani, sărbătorind la Brescia, alături de familie şi de cei mai buni prieteni
Ieri, Florin Răducioiu a împlinit 42 de ani, sărbătorind la Brescia, alături de familie şi de cei mai buni prieteni

Articol de - Publicat duminica, 18 martie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 17 martie 2012 23:30

Într-un interviu acordat cotidianului La Voce di Romagna, fostul internaţional spune că atacantul Cesenei ”e pariul pierdut al preşedintelui Campedelli”.

Adrian Mutu e supus unui veritabil proces în Italia. Dacă pînă acum, în faţa "instanţei" au depus "mărturie" despre el jurnaliştii peninsulari şi suporterii Cesenei, ieri a făcut-o şi un român de-ai săi: Florin Răduciou. Cotidianul La Voce di Romagna l-a văzut pe fostul internaţional, component al Generaţiei de Aur a "naţionalei", drept cel mai potrivit să explice de ce-a eşuat "mariajul" dintre Briliant şi Cesena. Iar Răduciou, care în anii '90 a îmbrăcat tricoul mai multor formaţii italiene, în frunte cu AC Milan, nu şi-a cruţat deloc compatriotul.

Nici măcar n-a aşteptat să fie "provocat":

- Mutu a fost un pariu hazardat al preşedintelui Cesenei, Igor Campedelli. Un pariu pe care, în cele din urmă, l-a pierdut. Adrian venea după diverse dificultăţi avute la Fiorentina, disensiuni continue cu antrenorul Sinişa Mihajlovici. Poate se gîndea că într-un peisaj mai liniştit, cum e Cesena, va da ce-i mai bun din el. Dar nu e un jucător care să funcţioneze de-o asemenea manieră.

"Nu e un lider"

- Ce fel de jucător este?
- Aş vrea să spun că de cîte ori îl văd marcînd în Serie A, pentru mine e un vis împlinit. Fotbalul românesc a dispărut la nivel european, ca să nu mai vorbim la nivel mondial! Adrian e mîndria unei întregi naţiuni: e unul dintre puţinii rămaşi... unul dintre aceia care au reuşit în fotbalul italian. Iar pentru noi, Il Calcio e un mit. Dar Mutu e un fotbalist imatur, campion negativ şi la "naţională". Nu e în stare să aibă un comportament de adevărat lider pe termen lung.

- Vă referiţi la episoadele din afara terenului?
- România pierde cu 5-0 în faţa Serbiei; răspunsul lui Mutu a fost să meargă la o petrecere! Acesta e jucătorul în care a investit Cesena, în jurul căruia a construit echipa.

- Care e problema lui Mutu?
- E o chestiune de cultură personală. Îţi trebuie personalitate şi un anumit grad de modestie pentru a intra în rolul de lider al unei echipe provinciale. Mutu nu are nici una dintre aceste caracteristici. Nu e un Hagi sau un Baggio.

"A trişat la naţională"

- Dar şi Hagi a avut nevoie de-o anumită perioadă de adaptare la Brescia. Circulă anecdote, unele chiar haioase, despre certurile lui cu Domini...
- Da, numai că Brescia a fost o echipă care s-a întors imediat în Serie A după ce a retrogradat! Iar Gică şi Domini au rămas în relaţii bune. E nevoie de o perioadă de adaptare, dar apoi, măreţia unui adevărat campion iese în evidenţă. Lui Adrian i s-a cerut asta la naţională, însă el a trişat de fiecare dată. A avut mereu convingerea că o tehnică strălucitoare şi o evoluţie excelentă reprezintă cea mai bună scuză. Dar asta nu se mai întîmplă în fotbalul modern.

"Mutu a fost un pariu hazardat al preşedintelului Campedelli, pe care, în cele din urmă, l-a pierdut" (Florin Răducioiu)

"E un fotbalist imatur, campion negativ şi la naţională. Nu e capabil să aibă un comportament de lider pe termen lung" (Florin Răducioiu)

"S-a dus la petrecere după 0-5 cu Serbia! Acesta e jucătorul în care a investit Cesena, în jurul căruia a construit echipa" (Florin Răducioiu)

"Mutu n-are nici personalitatea, nici modestia necesare pentru a fi un lider. Nu e un Hagi sau un Baggio" (Florin Răducioiu)

"Mă aşteptam ca Mutu să aibă mai multe escapade în afara terenului, dar să aducă un plus de valoare echipei. A fost exact invers" (Igor Campedelli, preşedinte Cesena)

1 trofeu a cucerit Mutu în carieră, titlul în 2000 cu Dinamo, pentru care a jucat doar în tur. A mai luat două cu Juventus, dar i-au fost revocate în urma scandalului Calciopoli

16 luni este perioada totală cît a fost suspendat Mutu: 7 luni pentru cocaină la Chelsea şi 9 luni pentru pastile de slăbit cu sibutramină la Fiorentina

1,8 milioane de euro anual e salariul lui Mutu la Cesena, conform contractului pe doi ani semnat în 2011

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
popescu_petre007
popescu_petre007  •  18 Martie 2012, 21:20

://signup.wazzub.info/?lrRef=23195Comentariul tău...

nazaret
nazaret  •  18 Martie 2012, 12:50

are mare dreptate Raducioiu Mutu un inganfat pamblicr cu aere de manelist o jigodie care nu poate fi un mare campion ce modestie sa vazut prin comportamentul care la avut si-l mai are !!!!!!

hristac
hristac  •  18 Martie 2012, 12:23

raduciou ? sau raducioiu ? atentie !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează