INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

RADUltras » Stingher la "naţională", Ştefan e şef provocător de galerie la Lazio

Radu (stînga, atacîndu-l agresiv pe Florenzi) a primit nota 6 în Gazzetta dello Sport pentru cele 90 de minute din derbyul capitolin +2   FOTO
Radu (stînga, atacîndu-l agresiv pe Florenzi) a primit nota 6 în Gazzetta dello Sport pentru cele 90 de minute din derbyul capitolin

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2013 00:00 / Actualizat marti, 09 aprilie 2013 22:09

Accidentat pe finalul derbyului cu Roma (1-1), în care a schimbat lovituri cu Lamela, fundaşul român i-a incitat pe ultraşii biancocelesti să strige împotriva rivalilor şi riscă să fie amendat.

Retras intempestiv de la "naţională", după "dubla" cu Ungaria şi Olanda, Ştefan Radu s-a dezlănţuit în Italia! Jucătorul care s-a declarat stingher la lotul lui Piţurcă s-a transformat în şeful de galerie la Lazio. După un încins Derby della Capitale cu AS Roma (1-1), fundaşul român i-a incitat pe tifosii biancocelesti luni seară şi e în pericol să fie pedepsit de Comisia de Disciplină pe baza imaginilor.

Dirijor la "Roma merda"
Radu a mers după meci în faţa Peluzei Nord şi i-a dirijat pe ultraşi, scandînd ofensator la adresa rivalilor "Roma merda, Roma merda". Nu-i însă prima oară cînd se manifestă nesportiv. La derbyul de acum un an, în care a primit un cartonaş roşu pentru că l-a lovit cu capul pe Simplicio, a făcut gesturi obscene către fanii giallorossi. A primit o suspendare de trei etape, redusă ulterior la două.

Război cu Lamela
Nici pe parcursul meciului n-a stat liniştit. A riscat un penalty la contactul cu Lamela, cu care a avut o altercaţie spre final. L-a ţintit cu capul în stomac pe argentinian, ce l-a lovit la gamba stîngă şi l-a trimis pe bancă. Căpitan 19 minute, Radu a luat şi "galben" şi ratează meciul cu Juve. De-a lungul timpului, Ştefan a mai avut conflicte în derby cu Vucinici, Menez, Osvaldo, Mexes, Cassetti şi Totti.

Salutul nazist
Radu a provocat un scandal de proporţii în Italia tot pentru un gest făcut la galerie. După un meci cu Napoli (3-1) pe 7 aprilie 2012, fundaşul lazial euforic a ridicat mîna dreaptă, salutîndu-şi tifosii în stilul lui Mussolini (foto 2). "Nici măcar nu ştie ce înseamnă fascismul", l-a apărat avocatul clubului. Iar în urma audierilor, atît Ştefan, cît şi clubul au fost iertaţi de suspendare, ba au scăpat şi fără amendă.

Chivu a făcut gesturi obscene
Un alt român a aprins spiritele pe "Olimpico". Chivu, fost jucător al Romei între 2003 şi 2007, a avut şi el probleme cu suporterii giallorossi în 2010. După finala Cupei Italiei, fundaşul lui Inter (foto 3) le-a arătat degetul mijlociu cu ambele mîini deasupra capului, iar gestul obscen a fost sancţionat cu o etapă de suspendare.

7.000 de euro e amenda primită de Radu "pentru comportament ofensator la adresa publicului, ce contravine principiilor de loialitate, onestitate şi corectitudine" în derbyul jucat pe 13 martie 2012

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
buzucm
buzucm  •  10 Aprilie 2013, 12:04

doar acest incident l-ati scos in evidenta. radu a fost aproape perfect pe teren. in defensiva a fost de netrecut, si-a salvat de doua ori echipe in situatii clare de gol, a fost stalpul apararii laziale in acest derby. pentru necunoscatori, radu nu-i pupincurist. este foarte apreciat si iubit de publicul lazial. in mod normal daca lotitto nu va fi obligat sa-l vanda la lazio isi incheie cariera

costeaua
costeaua  •  10 Aprilie 2013, 08:22

Un pupincurist ,crede ca asa va ajunge idol in inimile lazialilor !!! Singurul de s-a dus la galerie,nu stie cum sa iese si el in evidenta ,un tzaranoi care daca se ia de fotbalisti cu mult mai multe clase peste el crede ca va ajunge iubit . Mai degraba toti Italienii zic Radu Merda decat Roma Merda !!! :))

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  10 Aprilie 2013, 01:23

Gestul facut de Radu Stefan in stilul lui Mussolini e nazist?:)) poate fascist....oricum e adevarat ca probabil nici nu stie ce e ala fascism! Bravo Radu,chiar daca esti stranier dai dovada de atasament fata de clubul care te plateste!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează