INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PASIUNE

Rareș Burnete, golgeterul român al campioanei din Primavera, împarte o pasiune inedită cu Zidane și Totti + Vrea deja la seniori: „Lecce sau în altă parte”

Rareș Burnete / FOTO: Instagram @raresburnete_
Rareș Burnete / FOTO: Instagram @raresburnete_

Articol de - Publicat vineri, 16 iunie 2023 09:43 / Actualizat vineri, 16 iunie 2023 11:31

Lecce a câştigat campionatul de tineret al Italiei, Primavera 1 TIM. Cu patru români titulari, trupa din sudul „Cizmei” și-a adjudecat o finală dramatică, 1-0 împotriva Fiorentinei, gol marcat de Hasic în minutul 122.

Alexandru Borbei (portar), Răzvan Paşcalău (fundaş), Cătălin Vulturar (mijlocaş) şi Rareş Burnete (atacant) sunt cei patru români, ultimul dintre ei fiind și golgheterul campionatului, cu 20 goluri marcate, performanţă care i-a adus şi distincţia de cel mai bun atacant al sezonului.

Probleme de ultim moment pentru Kosovo: „Au părăsit cantonamentul!” + De ce „tricolori” se teme starul lui Napoli
KOSOVO - ROMÂNIA
Probleme de ultim moment pentru Kosovo: „Au părăsit cantonamentul!” + De ce „tricolori” se teme starul lui Napoli

Rareș Burnete, golgeterul român din Primavera

„Sincer, aveam așteptări mari, pentru că precedentele două sezoane nu fuseseră foarte bune pentru mine. Acesta, însă, a fost unul de vis! Am câștigat campionatul, fără să fim cotați cu prea multe șanse la început. Obiectivul echipei era salvarea de la retrogradare. Mai mult, am avut și rezultate personale foarte bune! 

La început, niște aspect mentale m-au făcut să nu dau cel mai bun randament. N-aveam nici multe ocazii, pentru că mă sacrificam pentru echipă și eram de multe ori departe de careu. Am discutat mereu cu antrenorul, m-a motivat, mi-a spus că sunt benefice atât munca fără minge, cât si cea cu mingea. 

Primavera e un campionat bazat pe defensivă, acesta a fost și atuul pe care am mizat foarte bine, am primit puține goluri”, a spus atacantul brașovean. 

Acesta a fost convocat la naționala U19 a României, dar speră să facă pasul și către reprezentativele superioare, de tineret și chiar de seniori.

Brunete vrea să joace contant la seniori

În 2021, Burnete a debutat pentru echipa de seniori a lui Lecce, în meciul câştigat de „giallorossi”, 2-0, în 16-imile Cupei Italiei, pe terenul celor de la Spezia. Speră ca din sezonul următor să joace constant la seniori. 

„Sper să încep cantonamentul cu echipa mare și acolo vom vedea ce va urma. Deși mai pot evolua un an la Primavera, îmi doresc să joc la seniori. La Lecce sau altă variantă ar fi să mă împrumute undeva”, a mai precizat fotbalistul.

Rareș Burnete, golgeterul român al campioanei din Primavera, împarte o pasiune inedită cu Zidane și Totti + Vrea deja la seniori: „Lecce sau în altă parte”
De la stânga la dreapta: atacantul Rareș Burnete, portarul Alexandru Borbei, fundașul Răzvan Pășcălău și mijlocașul Cătălin Vulturar

Ajuns acasă, la Brașov, după un sezon extraordinar, tânărul de 19 ani se relaxează jucând padel, unul dintre sporturile cu cea mai mare ascensiune, în lume, în ultimii ani. Parteneri îi sunt foștii săi antrenori de la Colțea 1920 Brașov, club partener al spaniolilor de la Celta Vigo, unde s-a format ca junior, înainte să treacă și pe la Academia „Gheorghe Hagi”.

„Pentru un club formator, lucruri precum evoluția lui Rareș reprezintă cele mai importante rezultate. Ne bucură că ne putem mândri cu reușitele lui. Noi am încercat mereu să facem lucrurile altfel, poate acest aspect l-a ajutat și pe el. Eu cred cu tărie că va deveni atacantul naționalei României și va fi un jucător de top nu doar pentru țara noastră, ci și în Europa!”, spune Liviu Nicolae, care alături de Cătălin Suciu l-a antrenat pe Burnete la Colțea.

Padel, sportul cu cea mai mare ascensiune

Sportul cu cea mai mare ascensiune din întreaga lume, în ultimii ani, prinde tot mai mult în România. Rareș Burnete se relaxează și se menține în formă la Padel Palace Brașov, o bază inaugurată la finalul anului trecut, când comunitatea locală număra 60 de jucători, iar acum are aproximativ 200. De curând, baza a găzduit a doua rundă a sezonului, în „Circuitul Profesionist de Padel”.

Rareș Burnete, golgeterul român al campioanei din Primavera, împarte o pasiune inedită cu Zidane și Totti + Vrea deja la seniori: „Lecce sau în altă parte”
Andy Murray, pe terenul de padel

Padelul este un sport de rachetă, aflat la intersecţia dintre tenis şi squash, care se joacă pe terenuri înconjurate de pereţi de sticlă. Născut în Mexic, în anul 1969, acest sport a dovedit, din start, cea mai mare dinamică la nivel mondial, cu milioane de adepţi. În Spania, numărul jucătorilor de padel a depăşit de mult numărul jucătorilor de tenis.

Zinedine Zidane, Francesco Totti sau Antonio Cassano sunt câţiva dintre foşti mari fotbalişti care s-au apropiat de noul sport. Francezul chiar construieşte terenuri şi şi-a înfiinţat propriile cluburi. 

Zlatan Ibrahimovic vine tare din urmă, promovând padelul atât în Suedia cât şi în Italia. Bineînţeles, o mulţime de jucători celebri de tenis care bat în retragere trag şi ei către această nouă ramură, între ei Roger Federer sau Stan Wawrinka.

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Antrenamentul naționalei, întârziat de furtuna din Kosovo » Gazonul arată horror cu o zi înainte de meci: „S-au plâns și adversarii”

Pe placul lui Gigi Becali » Primul mesaj al noului transfer de la FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
EuSaFiuSanatos
EuSaFiuSanatos  •  16 Iunie 2023, 19:40

sa ramana cu padelul

Vezi toate comentariile (1)
Comentează