INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PISA

Răsucire în mercato! Olimpiu Moruțan se întoarce la Pisa!

Olimpiu Moruțan (24 de ani), mijlocașul ofensiv de la Galatasaray, ar urma să joace la Salernitana, în Serie A, în sezonul viitor/ foto: Imago Images
Olimpiu Moruțan (24 de ani), mijlocașul ofensiv de la Galatasaray, ar urma să joace la Salernitana, în Serie A, în sezonul viitor/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 13 august 2023 16:22 / Actualizat duminica, 13 august 2023 16:25

Anunțat când în Turcia, când în Arabia Saudită, când la Palermo sau Bari, Olimpiu Moruțan va ajunge tot la Pisa. Împrumut cu obligație de cumpărare pentru 6 milioane de euro.

Toată vara s-a vorbit de Olimpiu Moruțan. Împrumutat de Galatasaray un sezon la Pisa, în Serie B, s-a spus inițial că va continua la clubul toscan, dar nerazzurrii n-au plătit 5,5 milioane de euro, cât era opțiunea de transfer definitiv. Și jucătorul, 24 de ani, s-a întors la Istanbul.

Transferul fotbalistului de la FCSB e dat ca și făcut: „Azi e discuția finală”
FCSB
Transferul fotbalistului de la FCSB e dat ca și făcut: „Azi e discuția finală”

Nici Konya, nici saudiții, nici duel Palermo-Bari pentru Olimpiu Moruțan

A fost luat în cantonament de antrenorul Okan Buruk, a făcut pregătirea cu „Cim-Bom-Bom" și a jucat în primul meci din preliminariile Ligii Campionilor. După aceea, Okan l-a exclus din lotul de Champions, de atunci începând speculațiile.

S-a vorbit de varianta Turcia, mai ales Konyaspor, apoi de oferta din Arabia Saudită și, în cele din urmă, s-a ajuns la scenariul Serie B. Au fost în cursă Palermo, Bari și Sampdoria, ultima a ieșit și se părea că Palermo va câștiga sprintul umăr la umăr cu Bari.

Olimpiu Moruțan: obligație, nu opțiune de cumpărare

Numai că, printr-o răsucire tipică mercato, veste de ultimă oră, Moruțan e la un pas de Pisa! Gianluca Di Marzio, specialist în transferuri, susține că „tricolorul" va reveni la Pisa, într-o mișcare ce seamănă cu cea din vara lui 2022. Noutatea ar fi că împrumutul e urmat de obligație de cumpărare pentru 6 milioane de euro, nu de opțiune de cumpărare.

Jurnaliștii italieni susțin că afacerea e iminentă. Și noul director sportiv al nerazzurrilor, Stefano Stefanelli, dar mai ales antrenorul Alberto Aquilani (fost internațional peninsular, ex-Roma, Liverpool, Juventus, Milan și Fiorentina) îl vor pe Moruțan. De negociază ultimele detalii contractuale.

În sezonul trecut, Olimpiu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Pisei, având 6 goluri și 8 assisturi în 35 de mecuri disputate în liga secundă italiană. 

Roberto Mancini, selecționerul campioanei Europei, și-a dat demisia! Cine e principalul favorit pentru banca Italiei

Ce a postat Georgina Rodriguez pe Instagram după ce Cristiano Ronaldo a câștigat primul trofeu în Arabia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VanBasten
VanBasten  •  13 August 2023, 22:04

Frate, ce atatea discutii...sa-l dea un sezon la Botosani si isi dubleaza valoarea.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează