INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SELECŢIONER

Reacție vehementă după numirea lui Lucescu pe banca Turciei: "E sfârșitul fotbalului nostru"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 03 august 2017 13:54

Ridvan Dilmen, fost internațional de la Fenerbahce, critică numirea lui Mircea Lucescu ca selecționer al Turciei: "Mă rog ca românul să câștige, dar astăzi e sfârșitul fotbalului nostru".

Mircea Lucescu este noul selecționer al Turciei, după ce a semnat un contract pe 2 ani, cu opțiune pentru încă unul suplimentar,  și va primi 3 milioane de euro anual salariu. Vineri, la 14:30, va fi prezentat la centrul sportiv al echipei naționale, "Hasan Doğan". 

A fost ales după ce doi antrenori turci au refuzat, Șenol Guneș (Beșiktaș) și Abdullah Avcı (Bașakșehir), dar un fost internațional al Semilunii nu înțelege de ce oficialii federației nu au ales alt tehnician local.

"Pentru mine, toți sunt egali, și Lucescu e foarte valoros, performanțele lui nu pot fi negate", a declarat Ridvan Dilmen, 54 de ani, cel ce a și jucat, a și stat pe banca lui Fenerbahce. "Totuși, gândindu-ne la fotbalul nostru, toți antrenorii turci ar trebui să se arunce de pe Podul Martirilor". Fostul "Bosfor", pe care președintele Erdoğan l-a redenumit după tentativa eșuată de lovitură de stat din 15 iulie 2016. 

Dilmen, colaborator la Fotomaç, a explicat la NTV Spor de ce este atât de dur: "Într-o țară cu 80 de milioane de locuitori, cu un fotbal la nivel mondial financiar, toate cluburile se gândesc de 15 ani doar la Mircea Lucescu, iar Lucescu e ales acum la echipa națională. Mă rog ca românul să câștige, dar astăzi e sfârșitul fotbalului nostru". 

"Federația l-a contactat de fațadă pe Șenol Guneș. De ce n-a spus de câteva zile de Lucescu? Oricum, el era deja selecționerul. Lucescu a refuzat marele Galatasaray. Păcat de Dursun Özbek, președintele lui Galatasaray a bătut degeaba drumul la București" Ridvan Dilmen, fost internațional turc

Citește și: Primele declarații ale lui Lucescu după ce a devenit selecționerul Turciei » Cum a răspuns la întrebarea "Românii v-au căutat?"

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (5)
anton40
anton40  •  03 August 2017, 19:17

Numai antrenorii de la Steaua pot fi selectioneri!Atat!De la un club aureloat!Nea Imi,Nea Puiu,Nea Piți,Dan Petrescu,Lăcă,Atât bă!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  03 August 2017, 18:43

da...luce o sa va castige ...tot ...

787289904705560
Constantin Andrei  •  03 August 2017, 18:16

ar merita sa fie declarat o persoana nongrata in rominia

Vezi toate comentariile (5)
Comentează