INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Rednic, profesor de istorie în Belgia: vorbește în vestiarul lui Mouscron de Ceaușescu!

Rednic îl are secund la Mouscron pe Mihai Teja
Rednic îl are secund la Mouscron pe Mihai Teja

Articol de - Publicat sambata, 21 ianuarie 2017 00:00

Mircea Rednic, ultimul loc în Belgia, a povestit la RTBF ce le spune jucătorilor: "Voi aveți ghete papagal, noi nu purtam decât bocanci grei și negri".

Într-un interviu pentru radioteleviziunea belgiană, Mircea Rednic a scos la lumină amănunte din vestiarul lui Mouscron. "Le-am vorbit jucătorilor despre viața trăită de mine în comunism, cu dictatorul Ceaușescu. O viață dură, dar care mi-a dat forța de a trece peste clipele dificile", a declarat antrenorul în vârstă de 54 de ani.

"Voiam să fim mai buni decât capitaliștii"

Le-a povestit că "în acele timpuri, dacă ne eschivam de responsabilități, eram amenințați, ne temeam pentru familiile noastre. Oamenii sufereau, se confruntau cu raționalizări. Nu și fotbaliștii de la Dinamo și Steaua. Noi eram protejați, nu duceam lipsă de nimic".

Ce au mai aflat belgienii: "Ne antrenam de două ori mai mult ca să fim superiori lumii capitaliste. Și la un simplu test Cooper voiam să avem rezultate mai bune decât vesticii. Acum, toți băieții au ghete papagal, noi nu purtam decât bocanci grei și negri".

"Niciodată la Steaua. Am refuzat-o!"

RTBF a descoperit că Rednic a fost ofertat de Steaua: "Mi s-a propus să antrenez Steaua, dar am refuzat. Sunt un simbol al lui Dinamo, mi-a fost imposibil. Acolo n-aș putea ajunge niciodată, chiar dacă Steaua e cel mai mare club românesc. Unicul stabil".

Aganovici în Belgia, Manea în Italia

Ieri, Rednic a anunțat că "îl vreau pe Aganovici la Mouscron. Zilele următoare o să se facă transferul de la Steaua". A lămurit și situația lui Cristian Manea. Jucătorul, împrumutat în Belgia de la Apollon Limassol, va părăsi Mouscron în curând. "Situația lui nu este clară, nu face parte din lot, nici nu a fost cu noi la turneul de pregătire din Spania", a declarat antrenorul la DigiSport. "O să plece în Italia la o echipă din prima ligă. Eu nu mă mai pot baza pe el".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
e.moti.on
e.moti.on  •  21 Ianuarie 2017, 13:51
Postat de Pompiliu Bota pe 21 Ianuarie 2017, 09:50

Creț, cracanel si antifotbal ca si mentorul naș Luce. nicio faza de fotbal intro viata de ,,international,, !

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

guyencea
guyencea  •  21 Ianuarie 2017, 11:15
Postat de Pompiliu Bota pe 21 Ianuarie 2017, 09:50

Creț, cracanel si antifotbal ca si mentorul naș Luce. nicio faza de fotbal intro viata de ,,international,, !

Exact ca Mimi, RegheBlat =ngâmfatul, medusa sau Căcătuș! Are multe lucruri comune cu tot ce inseamnă FC metaloglobus, mizeria blatista a Romaniei! Jos de pe podium hotilor!!....

guyencea
guyencea  •  21 Ianuarie 2017, 11:12
Postat de Petre Radulescu pe 21 Ianuarie 2017, 09:57

Mircea Rednic: Steaua e cel mai mare club românesc. Unicul stabil. :)))) ***

***!! Păi ce, noi nu stim ca Rednic are multe relații mai vechi cu ciobanul ghebos?? Nu uita victoria cu CFR de acum cativa ani, de episodul cu Gnohere care a fost facut la razbunare ca a fost dat afara de negoița, si alte alea... Asa e Rednic, i-au placut banii proștilor...!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează