INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

"Regele" încrezător pe noul superstadion » Vede Europa

Articol de - Publicat sambata, 15 ianuarie 2011 00:00

Hagi a anunţat că obiectivul Galatei pentru retur este cîştigarea Cupei Turciei sau clasarea pe un loc de cupă continentală: "Trebuie să onorăm noua noastră casă"

Hagi a călcat aseară oficial, în premieră, la " Turk Telekom Arena". Pentru prima conferinţă de presă şi întîiul antrenament pe noul stadion.

Antrenorul Galatei a mărturisit că, de pe poziţia a noua la finalul turului şi la 19 puncte de lider, e greu să mai spere la Ligă. "Obiectivul pe care l-am discutat şi cu preşedintele este să urcăm cît mai sus în clasament şi să prindem Europa. Fie cîştigînd Cupa, fie terminînd pe un loc de Europa League. Avem un stadion foarte frumos. Să-l onorăm!".

Doi ani pentru o Galata de vis
Gică a cerut răbdare şi a spus că are nevoie de 2 ani pentru a face o echipă competitivă. "Primul an îţi trebuie pentru a-ţi cunoaşte foarte bine jucătorii. Abia în al doilea şi în al treilea vin performanţele". Hagi e optimist şi crede că Galatasaray poate creşte: "Sînt mulţumit de drumul pe care ne aflăm acum şi perspectivele sînt bune. Sper să ne adaptăm rapid pe noua arenă, pentru că de acum e casa noastră. Sînt mîndru că fac parte din istoria acestei mari echipe europene şi că antrenez Galata, iar de cîte ori se va apela la mine voi fi la dispoziţia clubului".

"Sînt mîndru că fac parte din istoria acestei mari echipe europene şi că antrenez Galata. De cîte ori se va apela la mine voi fi la dispoziţia clubului"
Gică Hagi, antrenor Galatasaray

"Pe un stadion nou, o altă pagină din istorie"
Hagi a vorbit şi despre casa cea nouă a Galatei: "Începem un an nou, pe un stadion nou şi vreau să creăm o pagină nouă de istorie, avînd poate şi eu o mică parte de contribuţie. Sper să trăim multe bucurii şi succese pe această arenă. Dar şi stadionul trebuie să fie plin ca să ne susţină. Amicalul de mîine este un joc care promite un spectacol agreabil. De copil am crescut cu Ajax, un club de mare tradiţie. În 1974, Olanda şi Ajax au inventat fotbalul ofensiv, care s-a impus pe teren".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează