INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PORTUGALIA

Român în lotul U16 al Portugaliei » Ponde la lusitani!

În 2002, Ponde ajungea în Portugalia. În 2005, semna cu Sporting. În 2011, e la
În 2002, Ponde ajungea în Portugalia. În 2005, semna cu Sporting. În 2011, e la "naţionala" Portugaliei

Articol de - Publicat marti, 01 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 februarie 2011 20:23

La o lună după ce a primit cetăţenia portugheză, atacantul lui Sporting a fost chemat la un minicantonament cu "naţionala" de juniori

La sfîrşitul lunii ianuarie, Cristian Ponde, copilul-minune din Maramureş sub contract cu Sporting Lisabona pînă în 2014, a primit cetăţenia portugheză. Iar acum, o lună mai tîrziu, a fost convocat la "naţionala" de juniori lusitană. Rui Bento, selecţionerul U16, l-a chemat pe tînărul atacant pentru un ministagiu de pregătire (ieri şi azi) la Centrul Sportiv Naţional "Jamor", situat la 10 kilometri de capitală.

"Puştiul meu a fost foarte fericit de veste. Acesta este primul pas spre «naţionala» Portugaliei. Dar el trebuie să-şi cîştige locul în echipă", a spus Constantin Ponde, tatăl jucătorului.

Cristi, liderul formaţiei U16 la Sporting, a fost promovat din acest an la o categorie de vîrstă superioară şi este deja titular la U17, marcînd ultimul său gol pe 20 februarie, la 2-0 cu Leiria.

16 ani a împlinit Cristian Ponde pe 26 ianuarie, aceeaşi zi în care Mourinho a sărbătorit 48 de ani

Un Crai la Real
Scouterii FRF au depistat un compatriot de mare perspectivă la şcoala de fotbal a lui Real Madrid. În vîrstă de 12 ani, Nicuşor Craiu (foto) s-a transferat vara trecută de la Rayo Vallecano, unde marcase 79 de goluri într-un sezon. Blondul mijlocaş spune că nu este interesat de "naţionala" Spaniei: "Vreau să joc pentru România".

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
harison
harison  •  01 Martie 2011, 08:15

O sa vedem peste vreo7-8 ani cat e de roman

superporto
superporto  •  01 Martie 2011, 01:09

Toate urarile de bine acestui pusti, care din pacate din lipsa interesului si a infrastructurii din Romania sa pierdut, insa iata ca sa reinventat la lusitani.Sincer sa fiu sunt mandru ca este din Maramures, insa din pacate acuma ca a devenit cetatean portughez cu acte, nu mai putem spune ca e 100% roman.Cu siguranta daca va munci la fel va ajunge ;la o echipa mult mai mare si chiar la nationala mare a Portugaliei.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează