INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STUTTGART

Salvaţi-vă cu Alex Maxim! Presa din Stuttgart contestă motivul ignorării ”tricolorului”

Articol de - Publicat marti, 24 februarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 23 februarie 2015 19:28

Argumentele cotidianului Stuttgarter Zeitung: ”E unul dintre puţinii jucători creativi din lot, iar sezonul trecut, tot în lupta pentru evitarea retrogradării, a înscris goluri importante”

Deşi vineri, cu Dortmund (2-3), a lustruit din nou banca de rezerve, tocmai acest nou eşec al Stuttgartului l-a readus pe Alexandru Maxim în prim-plan. Într-o analiză a situaţiei şvabilor, ultimul loc în Bundesliga, reporterii cotidianului Stuttgarter Zeitung se întreabă cum de românul, "unul dintre puţinii jucători creativi din lot", nu are loc în echipă, în condiţiile unei ofensive "ca şi inexistente".

Însă antrenorul Huub Stevens are răspunsul pregătit: "Vă asigur că nu există tehnician în lume care să nu mizeze pe cel mai bun unsprezece". Iar în cazul "tricolorului" o ţine cu "lipsa de angajament" în pregătire: "El trebuie să dea răspunsul la antrenament".

"Au arătat că sînt fotbalişti"
O teză mai veche, demontată de jurnalişti sîmbătă, la antrenamentul rezervelor: "Maxim şi Kostici, care vineri jucase doar 12 minute, au putut arăta în sfîrşit că sînt fotbalişti. Posesorul unei tehnici de înaltă calitate, românul a împărţit baloane la mijlocul terenului, sîrbul a impresionat prin dinamismul său, iar jocul în sine a fost vioi - contrar celui arătat de titulari cu Borussia".

Goluri importante
Stuttgarter Zeitung reaminteşte totodată că "sezonul trecut, tot în lupta pentru evitarea retrogradării, Maxim a înscris cîteva goluri importante. Iar în această stagiune, ultimul gol marcat în urma unei acţiuni colective a fost acum mai bine de două luni, cu Hamburg, cînd românul i-a pasat decisiv lui Klein".

70 de minute a jucat Maxim la VfB în 2015, adunate în 4 dintre cele 5 etape scurse din retur

3 goluri marcase românul în ultimele zece etape ale sezonului trecut, cînd VfB a terminat pe locul 15 (din 18)

8 jucători defensivi a titularizat Huub Stevens, vineri, contra Borussiei Dortmund. Rezultatul: eşec

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dash.berlin
dash.berlin  •  25 Februarie 2015, 20:19

Ar trebui sa primeasca mai multe sanse .

spivak
spivak  •  24 Februarie 2015, 12:16

Maxim e minim.

cipinho79
cipinho79  •  24 Februarie 2015, 10:51
Postat de maybach1980 pe 24 Februarie 2015, 09:39

Nu ma surprinde atitudinea fata de Maxim. Vina lui este ca are nationalitate romana. Lucrez intr-un mediu foarte international si am observat o reticenta si o discriminare foarte urata din partea colegilor din vest, desi rezultatele muncii noastre sunt la fel sau chiar mai bune decat ale strainilor. Asta este...trebuie sa inghitim in sec si sa ne ducem mai departe crucea! Din pacate nici reportaje de genul celor ale Channel 4 nu ne ajuta, dar nici faptele demne de tot dispretul ale altor conationali nu ne fac cinste.

nu e "vina lui" ca e roman, jucand in Germania sa spunem ca e doar ghinionul lui. problema lui Maxim e ca la Stuttgart vin doar antrenori ultra defensivi care vor ca toti jucatorii sa se apere si in acelasi timp 3-4 dintre ei sa mai si atace. Maxim nu are conditia fizica sa faca asa ceva (nici Messi n-o are), e victima pe nedrept si cel mai bine pentru el ar fi sa se transfere cat mai repede. in alta ordine de idei si eu lucrez intr-un mediu international dar nu in privat ci intr-o institutie europeana. am auzit pe alocuri de discriminari asupra romanilor insa eu personal nu m-am simtit niciodata discriminat in 5 ani de zile, chiar din contra simt ca munca mea este foarte apreciat

Vezi toate comentariile (4)
Comentează