INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Scandal major în Polonia, cu Valentin Cojocaru la mijloc » Românul i-a insultat grosolan pe fanii adverși!

Momentul când Valentin Cojocaru a exagerat lovitura în spate
Momentul când Valentin Cojocaru a exagerat lovitura în spate

Articol de - Publicat luni, 12 februarie 2024 20:37 / Actualizat luni, 12 februarie 2024 21:05

Portarul Valentin Cojocaru, 28 de ani, a fost în mijlocul evenimentelor la partida Slask Wroclaw - Pogon Szczecin, scor 0-1, disputată duminică, în etapa a 20-a din campionetul Poloniei . 

Valentin Cojocaru a fost atins cu un pet de către suporterii lui Slask. Meciul a fost suspendat, apoi reluat și încheiat, cu Cojocaru în poartă. Acesta i-a înjurat pe fanii rivali. Analiștii polonezi îl acuză de simulare și cer pedepsirea lui.

Noi detalii despre cartonașul albastru » Ce se întâmplă cu portarul la „eliminare temporară” și cui nu i se va aplica niciodată această sancțiune
REGULAMENT
Noi detalii despre cartonașul albastru » Ce se întâmplă cu portarul la „eliminare temporară” și cui nu i se va aplica niciodată această sancțiune

Duminică, a fost în centrul unui mare scandal. În minutul 84, la Slask Wroclaw - Pogon (0-1), când oaspeții deschiseseră deja scorul, goalkeeperul era lângă doi coechipieri accidentați, în propriul careu, chiar în dreptul peluzei galeriei gazdelor.

Valentin Cojocaru a plonjat urlând. Apoi i-a insultat pe ultrașii lui Slask

În acel moment, un pet plin cu apă aruncat de ultrașii lui Slask a aterizat lângă el. În imagini se vede cum îl șterge ușor, dar Cojocaru a accentuat lovitura. A urlat și s-a prăbușit cu fața în iarbă, ținând mâna în locul în care fusese atins.

A primit îngrijiri medicale, apoi s-a ridicat și i-a înjurat oribil în română pe fanii rivali.

Arbitrul, faimosul Szymon Marciniak, cel ce a condus finala Mondialului din 2022 și a finalei Ligii Campionilor de anul trecut, a suspendat jocul câteva minute. L-a reluat însă și l-a dus până la capăt. La final, Cojocaru a sărbătorit zgomotos victoria cu 1-0 alături de colegi pe teren, împreună cu suporterii veniți de la Szczecin.

Un fost arbitru l-a acuzat pe Valentin Cojocaru: „Oricine poate să spună cât de tare a fost lovit portarul”

Astăzi, 12 februarie, Comisia de Disciplină a dat verdictul. Slask a fost amendat cu 50.000 de zloți, echivalentul a 11.600 de euro, iar fanii săi nu-și vor putea însoți formația la următorul meci în deplasare.

Rafal Rostkowski, fost arbitru polonez în perioada 1991-2017, FIFA și UEFA din 1997, actual analist la televiziune, a reacționat și împotriva lui Cojocaru, pe care l-a acuzat de simulare. „Ar fi meritat cartonaș galben”, au scris jurnaliștii locali.

„Goalkeeperul ar fi trebuit și el sancționat, dar nu neapărat de «central». E practic imposibil ca arbitrul să vadă, să realizeze întreaga amploare a incidentului. În această situație, ar fi fost extrem de dificil pentru Szymon Marciniak să-și dea seama dacă portarul a fost lovit și, dacă așa s-a întâmplat, cât de puternică a fost lovitura. Aceste lucruri nu sunt analizate de VAR”, a comentat Rostkowski, potrivit Przeglad Sportowy.

Acesta a postat ironic pe X (fostul Twitter): „În fața acestor imagini, oricine poate să spună cât de tare a fost lovit portarul și care a fost reacția sa...”.

Valentin Cojocaru e titular indiscutabil la Pogon Szczecin, în Polonia

Valentin Cojocaru, 28 de ani, a început fotbalul la FCSB, schimbând apoi multe cluburi. Pogon Szczecin e al 9-lea după plecarea de la roș-albaștri (a jucat inclusiv la Viitorul, Frosinone, Dnipro și Feyenoord).

În Polonia a ajuns la începutul toamnei trecute, împrumutat până la sfârșitul sezonului de la Leuven (Belgia). S-a impus imediat la Pogon, echipă la care e titular indiscutabil. Nu a lipsit niciun minut în ultimele 14 etape. Cum a sosit la Szczecin, a intrat în poartă, cu numărul 77.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Miracolul Haller » Incredibila poveste a zilei: a învins cancerul și e campionul Africii » „Am învățat să nu mă las copleșit. Crede întotdeauna”
CUPA AFRICII
Miracolul Haller » Incredibila poveste a zilei: a învins cancerul și e campionul Africii » „Am învățat să nu mă las copleșit. Crede întotdeauna”
Atenție! Agresivitate peste orice limită. Tacklingul la minge poate umple piciorul de sânge » Crampoane pe tibie!
FRANȚA
Atenție! Agresivitate peste orice limită. Tacklingul la minge poate umple piciorul de sânge » Crampoane pe tibie!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
GardaIosefina
GardaIosefina  •  13 Februarie 2024, 07:58

faimosul Szymon Marciniak =))))))))))

boribgue
boribgue  •  12 Februarie 2024, 21:18

Sper ca e ok...

traian_v
traian_v  •  12 Februarie 2024, 21:13

Oare cati ani avea Cojocaru cand a fost "cazul Bricheta"? Vad ca a invatat cate ceva in tara natala.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează