INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCHALKE

Schalke mizează sîmbătă pe rapiditatea ”tricolorului” » Speedy Marica

Spectator în prima etapă, Marica ar putea debuta sîmbătă la Schalke, contra Kolnului
Spectator în prima etapă, Marica ar putea debuta sîmbătă la Schalke, contra Kolnului

Articol de - Publicat joi, 11 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 11 august 2011 08:19

Antrenorul Ralf Rangnick crede că românul ar putea dinamiza jocul ”minerilor”. În prima etapă, la 0-3 cu Stuttgart, ei au fost cei mai leneşi dintre toate echipele


Ciprian Marica a devenit peste noapte un jucător extrem de important pentru Schalke. Abia transferat şi în urmă cu pregătirea, atacantul ar putea fi forţat sîmbătă, la primul meci "acasă" al "minerilor" în 2011-2012, contra Kolnului lui Alex Ioniţă. Calitatea care-l face atît de preţios în acest moment: iuţimea.

În debutul noului sezon, 0-3 la Stuttgart, confruntare pe care "tricolorul" a văzut-o la TV, echipa trimisă de antrenorul Rangnick pe teren a alergat doar 107,5 kilometri! Cea mai slabă la acest capitol dintre toate cele 18 formaţii din Bundesliga. Rangnick e dezolat, mai ales că targetul lui în această stagiune este "să practicăm un joc în viteză". Şi acum îl vede pe Marica drept omul care ar putea pune cel mai bine în practică dezideratul său.

Alături de Raul, Jurado, Metzelder şi ceilalţi, românul a intrat de luni într-un program special. Vreme de 80 de minute, zilnic, el lucrează numai sprinturi, forţă şi condiţie fizică. Printre "chinurile" la care e supus figurează urcarea şi coborîrea treptelor în tribună, dar şi trasul de greutăţi, legate cu o coardă de mijloc.


18 kilometri mai puţin au alergat în prima etapă jucătorii lui Schalke decît cei ai campioanei Dortmund

2,5 milioane de euro e salariul lui Marica la Stuttgart, garantat de un contract pe două sezoane

"Ciprian e un atacant rapid, dispus la efort. Se înscrie foarte bine în conceptul nostru"
Ralf Rangnick, antrenor Schalke

A avut probleme musculare
Marica îşi dorea tare mult să debuteze la Schalke contra fostei echipe, VfB Stuttgart, în ciuda restanţelor în pregătire. Inclusiv antrenorul Rangnick îi promisese o apariţie pe final, 10-15 minute, numai că în ajunul meciului, "tricolorul" a acuzat dureri musculare şi a fost lăsat în cele din urmă acasă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
mr.luka
mr.luka  •  11 August 2011, 10:00

mare teapa ce au luat...

ronaldo666
ronaldo666  •  11 August 2011, 03:27

el il poate face uitat pe mutu macar jumate din mutu:))

cristianosteaua
cristianosteaua  •  11 August 2011, 02:56

ati vrut sa spuneti ca salariul la Schalke e 2.5 milioane de euro :)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close