INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AL DOILEA ROMÂN DE LA LAZIO

Se pregăteşte Ţîră!

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 decembrie 2010 00:00

Văzînd că Ştefan Radu a confirmat, Lazio a mai cumpărat în vară un român. Cătălin Ţîră, 16 ani, se antrenează şi cu prima echipă a italienilor şi ar putea deveni al doilea conaţional în tricoul biancocelesti.

După ce l-au transformat pe Ştefan Radu într-unul din cei mai căutaţi apărători din Italia, lazialii încearcă să facă acelaşi lucru şi cu un atacant român. Cătălin Ţîră, transferat de la Udinese, este din septembrie la Roma şi evoluează la Primavera. “M-am adaptat rapid, aici oamenii sînt mai primitori. Mi-au oferit un apartament şi toate condiţiile pentru fotbal şi educaţie”, spune Cătălin. El este fiul fostului rapidist Fane Ţîră.

De două ori în vestiarul echipei mari
Puştiul de 1,89 metri ia des contactul cu prima echipă. S-a antrenat de mai multe ori alături de Ştefan Radu, Hernanes şi Zarate (foto dreapta). Iar la meciurile cu AC Milan şi Internazionale a mers chiar în vestiarul acestora. “Am ieşit şi pe teren alături de ei, a fost ceva de vis!”.

“Sînt mîndru de Ştefan Radu!”
Cătălin spune că se înţelege foarte bine cu celălalt conaţional de la Lazio. “Radu e ca un frate mai mare pentru mine. Vorbim des, mereu îmi spune că trebuie să fiu serios, să trag tare la antrenamente pentru că aici tinerii sînt promovaţi. Este şansa mea! Sînt mîndru că am un român de-al meu la echipa mare şi că a primit şi banderola de căpitan la un meci!”.

“Îmi doresc să debutez la echipa mare, să joc pentru «naţionala» României şi, poate într-o zi, să ajung la Real Madrid”
Cătălin Ţîră

Crescut la Dinamo
Cătălin Ţîră a început fotbalul la Dinamo, la 9 ani. Sorin Popescu, antrenor la juniorii “cîinilor” îl caracteriza pe puşti în YGSP: “Este pe stilul lui Ibrahimovici. Are toate calităţile tehnice, native, pentru a ajunge un fotbalist de mare valoare”. Cătălin încă este fidel echipei care l-a format: “Am televiziune digitală şi urmăresc mai toate jocurile lui Dinamo. Am văzut şi derby-ul cu Steaua, mă bucur că a învins. Eu şi Radu sîntem amîndoi dinamovişti şi mai discutăm despre ce se întîmplă acasă. Chiar avem un prieten stelist şi mereu ne tachinăm”.

Povestea lui Cătălin o puteţi citi şi în YGSP!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
simohayha
simohayha  •  12 Decembrie 2010, 15:32

Daca juca la Rapid Cluj ziceai ca-i prunc...

ecriss
ecriss  •  12 Decembrie 2010, 14:55

asa arata asta la 16 ani??? eu la 19 arat mai tanar decat el. =))

thespamer
thespamer  •  12 Decembrie 2010, 12:34

Bafta Catalin !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează