INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

SPECIAL Jurnal de fotbalist » Trei luni din viața singurului român de la liderul Angliei, Leicester City

Alex Pașcanu
Alex Pașcanu

Articol de - Publicat joi, 18 februarie 2016 00:00

Din luna noiembrie, tatăl lui Alex Pașcanu, 17 ani, Alin, a pornit un proiect deosebit împreună cu Gazeta.

Monitorizarea fiului său, unicul conațional de la liderul Angliei, Leicester City, sub forma unui jurnal electronic. Umplut cu noi file în fiecare săptămână ori chiar mai des, la evenimente importante trăite de fundașul român.

Văzut de Ranieri

Asta după ce ziarul a fost primul care a scris despre fotbalist, în aprilie anul trecut. De-atunci, mai degrabă de la startul jurnalului, puștiul a avut o ascensiune formidabilă: de la trial pentru "națională" la convocare, de la echipa U17 la prezență în echipa U21.

Sub privirile lui Claudio Ranieri, omul care conduce de pe bancă trupa care, cu Vardy, Mahrez sau Okazaki, ridică sprâncene, oameni în picioare și numele altădată de pluton inferior.

Etape din viața lui Pașcanu:

11 februarie

"După un început de săptămână în forță, cu debutul de la U21 de luni, pentru Alex a urmat o săptămână liniștită, cu recuperări fizice, școală și antrenamente mixate U18-U21. Sâmbată a fost jucat doar în ultimele 15 minute din meciul cu Southampton de la U18"

8 februarie, seara

"Am vorbit cu Alex, a jucat bine la U21, a fost schimbat în minutul 65. Din păcate au luat gol în minutul 75 și au pierdut cu 1-0. A asistat și Ranieri, atât pe bancă, cât și în vestiar. Nu mă așteptăm să-l joace, având în vedere că a jucat sâmbătă 90 de minute"

8 februarie, dimineață

"Alex a mai adăugat 90 de minute jucate în Premier league U18 săptămâna trecută, contra celor de la Aston Villa. Au pierdut meciul cu 1-0, dar el a jucat excelent ca fundaș central. După meci, antrenorul de la U21 (care a privit de pe margine) i-a transmis că astăzi (luni) să se prezinte la club mai devreme în vederea deplasării cu echipa de la U21 pentru meciul cu Reading, care o să fie la ora 14.00.  

1 februarie

"Sâmbătă, Alex a mai jucat 90 de minute ca fundaș central în meciul de Premier League U18 împotriva celor de la Tottenham, apropiindu-se astfel de 1000 de minute jucate acest sezon în Premier league U18. Bucuria mare a lui Alex, de săptămâna trecută, a fost miercuri, când a aflat că a fost convocat la naționala U18"

28 ianuarie

"Ieri Alex a primit convocarea pt acțiunea U18 de la sfârșitul lui februarie din Italia, unde o să aibă meciuri cu Anglia, Grecia și Italia"

25 ianuarie

"În raportul săptămânal al lui Alex pot să spun că a jucat marți un meci amical contra lui Oxford U18 fundaș dreapta pentru 30 de minute și mijlocaș stânga pt ultimele 30 de minute, meci încheiat la egalitate 2-2 (toate 4 goluri s-au dat când a jucat mijlocaș). Joi s-a antrenat toată ziua cu U21, iar sâmbătă nu a participat la meciul amical cu Birmingham City U18, fiind luat iarăși la antrenamentele celor de la U21 "

18 ianuarie

"A fost o săptămână în care Alex a jucat 5 minute ca fundaș dreapta meciul cu Blackburn din FA Youth Cup și 90 de minute ca fundaș central în Premier league U18 contra lui Arsenal. Ambele meciuri au fost pierdute, primul cu 3-2, iar al doilea cu 3-1. Meciul cu Arsenal i-a adus față în față pentru 90 de minute pe Alex și Vlad Dragomir, amândoi având o prestație excelentă"

11 ianuarie

"În ultimele 7 zile, Alex a avut un program intens de antrenamente plus un meci de verificare cu U18 contra celor de la Walsall. Totul pentru pregătirea meciului din seara aceasta din FA Youth Cup cu Blackburn. Meciul cu Walsall a fost câștigat cu 2-1, Alex jucând 30 de minute fundaș stânga și 30 de minute fundaș dreapta. Prestația sa din meci i-a adus includerea sa în lotul de jucători care fac deplasarea la Blackburn"

4 ianuarie

"Despre Alex, în ultimele două săptămâni, nu pot să vă spun decât că a făcut doar antrenamente, inclusiv cu cei de la U21, și job-uri la club. Aranjări de conuri și echipamente de antrenament pentru seniori, plus curățirea ghetelor după fiecare antrenament "

21 decembrie

"Leicester City U18 a avut două meciuri oficiale săptămâna trecută, în care a fost implicat și Alex. În primul meci, de miercuri din FA Youth Cup pe King Power Stadium fost rezervă. În al doilea meci, de sâmbătă, din Barclays U18 Premier League contra lui Reading (echipă aflată pe locul secund) a fost titular pe poziția de fundaș dreapta, jucând 90 de minute. A încheiat anul 2015 cu o victorie, 2-0"

14 decembrie

"În ultimele 7 zile, Alex a jucat două meciuri amicale, luni 90 de minute cu U17 contra celor de la Loughborough University U21, câștigat cu 1-0 ca fundaș stânga, și sâmbătă a fost în echipa U16, 90 de minute ca fundaș central în deplasare la Manchester City, meci pierdut cu 3-1. U18 nu au avut nici un meci săptămâna trecută, pregătindu-se pentru meciul de miercuri din FA Youth Cup, la care Alex speră să fie în squad"

7 decembrie

"A fost o săptămână liniștită pentru Alex, în privința meciurilor, nejucând nici un minut în meciul pierdut cu 3-2 în deplasare la Norwich. În schimb a avut sesiuni infernale de antrenament și sală care să compenseze lipsa meciului. În seara asta are meci cu U17 împotriva celor de la Loughborough University. O să fie titular"

30 noiembrie

"Săptămâna trecută Alex a jucat marți cu U17 împotriva celor de la Birmingham City un meci amical, 60 de minute fundaș central și 30 de minute fundaș stânga. Sâmbătă, a intrat pe teren în ultimele 20 de minute ca fundaș dreapta la scorul de 4-0 pt Chelsea în Premier League U18. Sunt 20 de minute care se adaugă la celelalte 695 jucate în Premier league U18 sezonul acesta, cu precizarea că cei de la U18 au prioritate în echipă, el fiind U17.”

24 noiembrie

"Am ajuns ieri acasă de la acțiunea din Franța. Pentru Alex a fost simplu la grupa U18, a făcut ceea ce face de când se știe: a jucat fotbal, concentrat pe joc, poziționare, pase, deposedări, blocări, neinteresându-l cine e dincolo de tușa terenului. Sau cum e vremea - ploua torențial la 5 grade Celsius cu vânt de 50 km/oră"

17 noiembrie

"Alex a avut o săptămână foarte bună. A jucat marți 90 de minute cu U17 împotriva celor de la Wigan, ca fundaș dreapta, și sâmbătă alte 90 de minute cu U18 contra celor de la West Ham ca fundaș central. Sâmbăta asta o să mergem în Franța la o acțiune de selecție a FRFului. Este adevărat că Alex s-a antrenat cu prima echipă astăzi, dar au fost doar 14 jucători mari, ceilalți fiind la echipele naționale. Era bucuros că s-a antrenat bine și că au fost mulți ochi care s-au uitat la ei, inclusiv ai lui Ranieri. Este ceva normal, mai ales în pauzele cauzate de meciuri internaționale, se întâmplă și la alte echipe din Premier League. Se face pentru a le crește moralul puștilor, pentru integrare"

1.090de minute a jucat Alex Pașcanu în acest sezon de Premier League U18

3posturi a acoperit Pașcanu: fundaș stânga, dreapta și stoper

CV Alex Pașcanu

  • Născut: 28 septembrie 1998
  • Club: Leicester City
  • Post: fundaș central / dreapta / stânga
  • Meciuri/goluri în acest sezon (U18): 17/0
  • Meciuri/goluri în acest sezon (U21): 1/0

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
para.para
para.para  •  18 Februarie 2016, 16:01

Nu e singurul romanake de la Leicester. Am vazut pe internet cum un vasluian care locuieste peste drum de stadionul lui Leicester, are obiceiul sa bata cateodata mingea la o miuta si o bere cu alti romanaki pe unul din terenurile de antrenament ale lui Leicester. Rog ghesepeul-fecesebist sa scrie si despre el. Ce daca n-a jucat niciodata in primele 2 echipe ale lui Leicester, nici pustiul pe care-l promoveaza ghesepe-fecesebe, n-a jucat niciodata la primele 3 echipe ale lui Leicester.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  18 Februarie 2016, 13:01
Postat de caminero pe 18 Februarie 2016, 10:29

Leitmotivul: "a avut o saptamina linistita" Asta era ca-n Mark Twain, ştiri saptaminale de la curtea regelui Arthur: Luni: Regele s-a plimbat călare prin parc / Marţi: Regele s-a plimbat călare prin parc / Miercuri: Regele s-a plimbat călare prin parc / Joi: Regele s-a plimbat călare prin parc / Vineri: Regele s-a plimbat călare prin parc / Sîmbătă: Regele s-a plimbat călare prin parc / Duminică: Regele s-a plimbat călare prin parc

"Joi a aparut o *** de articol despre mine intr-o *** de ziar"

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

caminero
caminero  •  18 Februarie 2016, 10:29

Leitmotivul: "a avut o saptamina linistita" Asta era ca-n Mark Twain, ştiri saptaminale de la curtea regelui Arthur: Luni: Regele s-a plimbat călare prin parc / Marţi: Regele s-a plimbat călare prin parc / Miercuri: Regele s-a plimbat călare prin parc / Joi: Regele s-a plimbat călare prin parc / Vineri: Regele s-a plimbat călare prin parc / Sîmbătă: Regele s-a plimbat călare prin parc / Duminică: Regele s-a plimbat călare prin parc

Vezi toate comentariile (6)
Comentează